Ποιοι είμαστε
Αρχική Ορισμένοι hackers έχουν βρει κάτι καινούργιο.HOAXES

Ορισμένοι hackers έχουν βρει κάτι καινούργιο.

17 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Πολλά hoax κρύβονται πίσω από μια μικρή αλήθεια και μετά μας πασάρουν του κόσμου τη σαβούρα. Το συγκεκριμένο, κρύβετε πίσω από μία δραστηριότητα, γνωστή ως κλωνοποίηση για να μας γεμίσει ανακρίβειες.
Ας προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε.
1. Ο κανόνας της κοινοποίησης. (κοινοποιήστε, κοινοποιήστε, κοινοποιήστε )
2. “Ορισμένοι hackers έχουν βρει κάτι καινούργιο.” (Το γέλιο της αρκούδας. Θα πρέπει να είσαι πολύ μεγάλος hacker για να δημιουργήσεις ένα πλαστό προφίλ στο fb; Και ένα 8χρονο μπορεί να το κάνει με άνεση. Είναι τόσο δύσκολο που μόνο ορισμένοι hackers μπορούν να το καταφέρουν, και τόσο καινούργιο όσο και το fb. Ολόφρεσκο μόλις βγήκε από το φούρνο.)
3. Στο δεύτερο μισό του μηνύματος μας περιγράφει τα αυτονόητα. Ότι από τι στιγμή που θα τον δεχτεί κάποιος σαν φίλο θα μπορεί να γράψει ότι θέλει (Τι μας λες; Έτσι γίνετε; φοβερό… κοινοποιήστε άμεσα… Η γη γυρίζει )
4. Έχω μόνο ένα λογαριασμό με το όνομα μου. (Τα αυτονόητα… οκ το καταλάβαμε δεν έχεις διχασμένη προσωπικότητα.)
5. Κλέβουν τη φωτογραφία σας. (Για να κάνεις μια κλωνοποίηση χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία και ένα όνομα. Αν τα έχεις όλα ανοιχτά και σε κοινή θέα…. Εεεεε τα θέλει ο πισινός σου.)
6. Στέλνουν στους φίλους σου αίτημα φιλίας. (τους φίλους μου που θα τους βρουν; Αν του έχεις σε κοινή θέα… τα θέλει ο πισινός σας Νο2)
Διαβάστε.
http://www.hoax-slayer.com/facebook-pirates-warning.shtml

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.