Ποιοι είμαστε
Αρχική Το κοριτσάκι που πάσχει από καρκίνοHOAXES

Το κοριτσάκι που πάσχει από καρκίνο

17 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Το έχει η μέρα σήμερα…. Άλλη μια άθλια φάρσα με κοριτσάκι που έχει καρκίνο.
Για την ιστορία…. Το κοριτσάκι δεν έχει τίποτα. Κάποια στιγμή πήγε στο νοσοκομείο για ασήμαντο λόγο και ο πατέρας, που είναι φωτογράφος, έβγαλε αυτή τη φωτογραφία . Κάποιος εξυπνάκιας την πήρε και να το αποτέλεσμα. Διαβάστε…
http://markstahlphoto.com/blog/?p=144
http://www.hoax-slayer.com/girl-cancer-bed-share-hoax.shtml

1. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2004
2. Μηνύματα που λένε ότι προσφέρουν χρήματα με κάθε κοινοποίηση είναι 100% ψεύτικα. (κανόνας… δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο)
3. Προβάλουν φωτογραφίες με άρρωστα παιδάκια και εκμεταλλεύονται την ευαισθησία σας για να κάνουν διαφήμιση.
4. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο (όνομα, ημερομηνία κτλ)
5. Βλέπουμε στην κοινοποίηση, (τον έξυπνο), να μας λέει ότι δεν ξέρει αν είναι αλήθεια αλλά δεν του κοστίζει και τίποτα να κοινοποίηση. Ήθελα να ήξερα αν θα έβλεπε το δικό του παιδί, να λένε ότι έχει καρκίνο, ή χειρότερα αν το έβλεπε το ίδιο του το παιδί, αν θα του κόστιζε τότε. Η βλακεία δεν έχει όρια.
6. 5,600 κοινοποιήσεις άσχετα ότι υπάρχουν σχολιασμοί με links ότι είναι ψέμα. (Το “μια κοινοποίηση δεν μου κοστίζει” έπιασε τόπο τσακάλια)

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.