Ποιοι είμαστε
Αρχική Το τετράχρονο αγοράκι που πυροβολήθηκε 6 φορές από τον πατριό του.HOAXES

Το τετράχρονο αγοράκι που πυροβολήθηκε 6 φορές από τον πατριό του.

17 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Από το πιο ηλίθια hoax, πόσο βλάκας πρέπει να είσαι για να γράψεις κάτι τέτοιο;
Ας το αναλύσουμε.

1. Πόσο πολύ φοβήθηκε ο πατριός από το 4χρονο που μπήκε στη μέση για να πυροβολήσει 6 φορές; (Έχω αρχίσει να γελάω)
2. Πόσο αντοχή έχει το κορμάκι ενός 4χρονου στις σφαίρες; (Γελάω πολύ δυνατά, γιατί αυτό δεν έχει σημασία, θα καταλάβετε παρακάτω)
3. Δεν υπάρχει ελπίδα χωρίς την επέμβαση, αλλά οι γιατροί περιμένουν εσάς, να κάνετε copy – paste το μήνυμα. (Δεν θα αντέξω άλλο θα κατουρηθώ)
4. Το Facebook και άλλες πολλές εταιρίες, θέλουν να βοηθήσουν αλλά περιμένουν εσάς να κοινοποιήσετε. Δεν τους νοιάζει η κατακραυγή, αν τελικά δεν αντέξει το 4χρονο. Το βάλανε στο ψυγείο να περιμένει. Γρήγορα όλοι κοινοποιήστε. (Έχω λιώσει στα γέλια)
5. Το μήνυμα ξεκίνησε το 2010, απλά καταψύξανε το 4χρονο σουπερμποι μέχρι να μαζευτούν τα χρήματα.
6. Έχετε ακούσει πολλές φορές το facebook να έδωσε χρήματα; Είδατε ποτέ κάποια τέτοια ανακοίνωση; Αντίθετα το facebook λέει πως δεν δίνει χρήματα για κοινοποιήσεις. (τι κι αν το λέει; Κοινοποιήστε, κοινοποιήστε)
7. Έχετε αναρωτηθεί πως θα μετρήσουν τα copy-paste; Αν στο copy-paste γίνει ένα μικρό λαθάκι (χαθεί ένα γράμμα, όπως στη πρώτη λέξη της εικόνας) αυτό το μήνυμα μετράει;
8. Και πάμε τώρα στο Νο 2 (που λέω, θα καταλάβετε παρακάτω) Το παιδάκι δεν είναι 4χρονο…. Ναι, ναι… είναι 14χρονο… στην αρχική αγγλική έκδοση του μηνύματος. Απλά από τις πολλές αντιγραφές χάθηκε το «1» όπως χάθηκε το «Π» στο μήνυμα της φωτογραφίας. Μιλάμε για τρελή αξιοπιστία στο μήνυμα… άαααα και η αδελφούλα του είναι 6χρονη.

Δείτε την αρχική μορφή του hoax και μερικές παραλλαγές.
http://www.hoax-slayer.com/boy-shot-stepfather-text-message-hoax.shtml

Ευχαριστώ το φίλο, που το έστειλε.


Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.