Ο θρησκευτικός φανατισμός, πίσω από μια πλαστή φωτογραφία.

In Fake, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Δυσκολεύτηκα πολύ να ξεκινήσω την ανάλυση αυτού του ψεύτικου μηνύματος. Η εικόνα είναι άκρος σοκαριστική και πολύ αποκρουστική. Όχι ότι δεν συμβαίνουν στην ανθρωπότητα διάφορα θρησκευτικά εγκλήματα, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία και η “είδηση” είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το περίεργο είναι, ότι υπάρχει επώνυμη υπογραφή.

Ας δούμε το ιστορικό της φωτογραφίας.
Από τον Αύγουστο 2012 αυτή η φωτογραφία εμφανίζετε σε διάφορα blogs. Πρώτη ανακοίνωση της είδησης, πρέπει να είναι από το blog της Φιλονόης.
http://filonoi.gr/poioi-einai-oi-fasistes-eipame/

Η Φιλονόη μετά από μια παρατήρηση που τις έγινε, διόρθωσε την ανάρτηση και έγραψε ότι η φωτογραφία είναι από μια ταινία. Συνεχίζει να επιμένει ότι το περιστατικό είναι πραγματικό και ότι ο κύριος Γεώργιος Μεταξάς, αναζητεί από πού διάβασε την αρχική είδηση, όπου υπάρχουν και τα ονόματα. Αν και πέρασε τόσος καιρός ακόμα την αναζητεί. Πιστεύουμε ότι θα την ψάχνει για πολύ ακόμα.

Η φωτογραφία είναι κομμένη στο κάτω μέρος για να μην φαίνεται το copyright.

Είναι από μια ταινία θρίλερ μικρού μήκους με τίτλο Inner Depravity, του Remy Couture , ο όποιος στο παρελθόν είχε προβλήματα με το νόμο, για τις αποκρουστικές σκηνές που δημιουργούσε. Ολόκληρη την ταινία μπορείτε να την δείτε παρακάτω. Προσοχή όμως γιατί υπάρχουν πολλές φρικιαστικές και αποκρουστικές σκηνές.

Και πως γυρίστηκε η ταινία.

Αν περιηγηθούμε στα διάφορα blogs που αναδημοσιεύουν την φωτογραφία θα παρατηρήσουμε πολλούς να σχολιάζουν ότι η φωτογραφία είναι ψέμα. Θα παρατηρήσουμε όμως περισσότερους να λένε ότι αν και η φωτογραφία είναι ψεύτικη, η είδηση είναι αληθινή, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να δώσει ένα στοιχείο παραπάνω. Ένα όνομα, μια ημερομηνία ή τον τόπο του εγκλήματος. Η προπαγάνδα έπιασε τόπο.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Γιώργος Μεταξάς

    Δεν θυμάμαι να ασχολήθηκα με το θέμα αυτό. Εκτός αν ο «Γεώργιος Μεταξάς» που αναφέρεται στο κείμενο είναι συνωνυμία.