Ποιοι είμαστε
Αρχική Θηλάζει αυτό το παιδί από τη νεκρή μητέρα του;HOAXES

Θηλάζει αυτό το παιδί από τη νεκρή μητέρα του;

28 Οκτ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 4 έτη.

Viral έγινε και πάλι μια εικόνα που συνοδεύεται από τον ισχυρισμό ότι απεικονίζει ένα παιδί να θηλάζει από τη νεκρή μητέρα του. Ο ισχυρισμός όμως είναι ψευδής.



Πρόσφατα είδαμε τη δημοσίευση στη σελίδα Facebook Δυτικα νεα, και παλιότερα στη σελίδα OSARENA e-zine, όπως και σε πολυάριθμα προσωπικά προφίλ.

Η δημοσίευση έχει ως εξής:

Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία προέρχεται από σκηνή της Νεπαλέζικης ταινίας «Shirish ko Phool», που βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα.

Στον επίσημο ιστότοπο της ταινίας, μπορούμε να δούμε στιγμιότυπά της σε υψηλή ανάλυση, με το επίμαχο να βρίσκεται στη μέση και δεξιά.

Πηγή

Συμπερασματικά, ο ισχυρισμός ότι στην επίμαχη φωτογραφία βλέπουμε ένα παιδί να θηλάζει από τη νεκρή μητέρα του είναι ψευδής, καθώς το εικονιζόμενο περιστατικό αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Κατά την πανδημία της COVID-19, εστίασε στην έρευνα της ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης.