Ποιοι είμαστε
Αρχική Η δύναμη μιας στημένης φωτογραφίας.HOAXES

Η δύναμη μιας στημένης φωτογραφίας.

18 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.
 

Καταγραφή10
Τι τελευταίες μέρες μια πολύ καλή φωτογραφία κυκλοφορεί στο fb και σε όλα σχεδόν τα ελληνικά blogs. Η φωτογραφία συνοδεύετε από μια συγκινητική ιστορία.

Ας δούμε την ιστορία.
Αυτό το κοριτσάκι έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο. Στην αυλή του ορφανοτροφείου ζωγράφισε τη μητέρα της με κιμωλία και κουλουριάστηκε στην αγκαλιά της. Έβγαλε τα παπούτσια της όπως όταν μπαίνουμε σε ιερό χώρο. Η αγάπη είναι ο πιο ιερός μας τόπος. Πρέπει να προσπαθήσουμε κανένα παιδί να μη βιώσει τον πόλεμο από δω και πέρα…

Αν και όλη η ιστορία, είναι αρκετά αληθοφανής και συγκινητική, τίποτα το πραγματικό δεν υπάρχει. Ακόμη και η φωτογραφία είναι στημένη.

Η φωτογράφος Bahareh Bisheh, που έβγαλε τη φωτογραφία, όταν ρωτήθηκε για το κοριτσάκι της φωτογραφίας, απάντησε ότι είναι εξαδέλφη της και την πήρε ο ύπνος στο δρόμο μετά από μια κουραστική μέρα παιχνιδιού. Άρπαξε την ευκαιρία ανέβηκε σε μια καρέκλα και τη φωτογράφισε. Απλά, έγινε δημιουργική στήνοντας το σκηνικό. Καμιά πονεμένη ιστορία δεν κρύβεται πίσω από αυτή τη φωτογραφία.

Ούτε η Bahareh Bisheh δεν πρέπει να λέει την ακριβή αλήθεια (για τον ύπνο της ξαδέλφη της), γιατί υπάρχουν παρόμοιες φωτογραφίες με ίδιο κορίτσι, ίδια παπουτσάκια, ίδια ρούχα αλλά διαφορετικό σημείο στην άσφαλτο. Όλο αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως οι φωτογραφίες αυτές, είναι στημένες.


Δείτε τις φωτογραφίες της φωτογράφου και
παρατηρήστε ότι υπάρχει ολόκληρη σειρά με παρόμοιες φωτογραφίες. ΕΔΩ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε στα σχόλια, την απάντηση της φωτογράφου. ΕΔΩ

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.