Ποιοι είμαστε
Αρχική Μια γαλάζια εικόνα…και μια γαλάζια φάλαιναHOAXES

Μια γαλάζια εικόνα…και μια γαλάζια φάλαινα

18 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.


 

Το μήνυμα αυτό (αν και παλιό)κάνει τρελές γυροβολιές τώρα τελευταία.

Αν και είναι εντελώς ηλίθιο, ας προσπαθήσουμε να το δούμε καλύτερα.
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι είναι μετάφραση.

(Σημερα σε 8.29 το Facebook γινετε προσφατα πολύ δημοφιλές.) Ναι σωστά γιατί εχθές σε 6.35 δεν ήταν δημοφιλές.

(Εχουν υπαρξει πολλά μελη που παραπονιούνται απ’το Facebook γινεται πολυ αργο.) Ναι σίγουρα, έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, η μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά μετά από τις 10 τελευταίες εγγραφές, κυριολεκτικά σέρνετε.

(Το αρχείο δειχνει οτι ο λογος ειναι οτι υπαρχουν πολλά νεα μελη.) Το πρωτόκολλο τι δείχνει; και η γραμματεία τι λέει;

(Θα στελνουμε αυτο το μηνυμα για να δουμε εαν τα μελη ειναι ενεργα η οχι.) Ναι γιατί με άλλο τρόπο δεν φαίνετε αν είσαι ενεργός.

(Εαν εισαι εσυ ενεργός στειλε σε 15 αλλους χρηστες χρησιμοποιοντας την αντιγραφή-επικο λληση για να δειξει οτι εισαι ενεργός.) Εγκώ ενεργκώ, εσύ ενεργκήσε;

(Εκεινοι που δεν στελνουν αυτό το μηνυμα μεσα σε 2 εβδομάδες θα διαγραφούν χωρίς δισταγμό για να δημιουργηθεί περισσότερος χωρος.) Επιτέλους, γιατί με βάλανε σε ένα δωμάτιο με άλλους 50 και ο διπλανός μου είναι και κλανιάρης.

(Απο 1 Αυγούστου το Facebook θα ειναι επί πληρωμή μην το ξεχνατε.) Το facebook εχει βγάλει ανακοίνωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει… τους φτάνουν τα τρελά φράγκα από τις διαφημίσεις.

(Σας παρακαλώ να στειλετε αυτό το e-mail σε 15 ατομα εαν το στειλετε δε θα χρειαστεί να πληρωνετε.) Αν παρακαλέσεις λίγο ακόμα, κάτι μπορεί να γίνει.

(Αυτό δεν ειναι αστείο κοιταξτε το και αν στειλετε σε 15 ατομα η εικόνα σας θα γινει γαλαζια) Ναι δεν είναι αστείο…. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ. Αν δε το στείλετε σε 1015 άτομα, θα βγει στη μπανιέρα σας μια γαλάζια φάλαινα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.