Ποιοι είμαστε
Αρχική Πήγα σε ένα πάρτι. Μια ιστορία για την καταπολέμηση, της οδήγησης σε κατάσταση μέθης.HOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πήγα σε ένα πάρτι. Μια ιστορία για την καταπολέμηση, της οδήγησης σε κατάσταση μέθης.

20 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Παρά το γεγονός ότι η ιστορία αυτή φαίνεται να έχει καλές προθέσεις και προωθεί  ένα μήνυμα κατά της επικίνδυνης οδήγησης  σε κατάσταση μέθης, η ιστορία, είναι ψευδής. 
Στην αγγλική έκδοση (Δειτε τη ΕΔΩ) της ιστορίας χρησιμοποιήθηκε και μα φωτογραφία από μια προσομοίωση αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που έγινε στο Laguna Hills High School στην Καλιφόρνια το Φεβρουάριο του 2010 και ήταν μέρος του προγράμματος Every 15 Minutes
Μια άλλη έκδοση της ίδιας ιστορίας, με τη μορφή ποιήματος έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια, ως μια εκστρατεία της οργάνωσης MADD (Mothers Against DrunkDriving).  Δείτε τη ΕΔΩ.
Η οργάνωση έκδωσε ανακοίνωση ότι το μήνυμα αυτό δεν προέρχεται  και ούτε εγκρίθηκε από την οργάνωση MADD.

Αν και φαίνεται να έχει αγνές προθέσεις, η ιστορία αυτή είναι ένα hoax.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.