Ποιοι είμαστε
Αρχική Θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος σε Μητροπολίτες και Διδάκτορες….HOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος σε Μητροπολίτες και Διδάκτορες….

21 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.
Θαύμα στην Αίγυπτο

Πέσαμε από τα σύννεφα όταν ερευνούσαμε για το συγκεκριμένο hoax γιατί πέσαμε πάνω στο Προσωπικό Ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου (Πρώτος κεραυνός) ΕΔΩ
Θαύμα στην Αίγυπτο
Συνεχίζοντας πέσαμε πάνω σε μια ανάρτηση η οποία ισχυρίζεται ότι είναι (Από τό Βιβλίο τοῦ Ἐλλογιμωτάτου Καθηγητοῦ κ. Γεωργίου Κρίππα Διδάκτορος Συνταγματικού Δικαίου ). (Δεύτερος κεραυνός) ΕΔΩ
Απίστευτο αλλά είναι η πραγματικότητα, που μπορεί να φτάσει ένας μύθος.
Δεν συνεχίζουμε άλλο γιατί φοβόμαστε τα αστροπελέκια και τις μπόρες. Αυτά τα δύο, μας ήταν αρκετά.
Ας δούμε το hoax.
Το hoax αυτό, κυκλοφόρησε ευρέως με email, από το 2008 και περιγράφει την ιστορία δυο μικρών κοριτσιών που επέζησαν 15 ημέρες θαμμένα ζωντανά στην Αίγυπτο. Όταν ρωτήθηκαν πως κατάφερα να επιζήσουν, το μεγαλύτερο παιδί απάντησε ότι:
Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου. Ο άνδρας αυτός αναγνωρίστηκε αργότερα, και δεν είναι άλλος από τον Ιησού. Το μήνυμα αυτό έχει αναρτηθεί σε δεκάδες forums και blog και έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις.
Δεν υπάρχει ίχνος αποδείξεων, ότι η ιστορία είναι πραγματική και δε βρέθηκε καμία είδηση.  Λογικά ένα τέτοιο έγκλημα θα τραβούσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όχι μόνο την Αίγυπτο αλλά σε όλο τον κόσμο.
Τα μηνύματα αυτά δημιουργούνται με σκοπό να ενισχύσουν την πίστη των πιστών Όμως το συγκεκριμένο καταφέρνει το αντίθετο και γελοιοποιεί τον Χριστιανισμό. Γενικά η πίστη στην θρησκεία δεν έχει ανάγκη από ψευτοθαύματα και ψεύτικες ιστορίες, που την γελοιοποιούν αντί να την ενισχύουν.
Αν σκεφτούμε λογικά… μπορούμε να δούμε στο μήνυμα ότι:
Αν έθαψε ζωντανά τα παιδιά του και μετά κατηγόρησε τον θείο θα πρέπει να τα έθαψε κάπου κρυφά. Αν τα έθαψε κρυφά πως γνώριζαν που και πήγαν να θάψουν και το άλλο μέρος από το σόι τους; Αν δεν τα έθαψε κρυφά τότε έγινε κηδεία. Πως έγινε κηδεία με τα κοριτσάκια ζωντανά; Μπερδεύτηκα. Το σόι τους… μέσα!
Αν ο Ιησούς ανέστηνε τακτικά τη μάνα για να περιποιηθεί το μικρό κορίτσι, μετά λογικά, την σκότωνε ξανά για να μπορεί να την ξαναναστήσει; Κάπου το χάσαμε….
Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Άρα είναι γνωστό έγκλημα. Το μήνυμα μας λέει ότι το μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Γιατί δεν υπάρχει καμιά αναφορά; Ίσως να βουβάθηκαν, από το δέος του θαύματος, οι δημοσιογράφοι, και γενικά τα μέσα ενημέρωσης.
Φυσικά δεν υπάρχει κανένα όνομα, χρόνος, και τόπος, στο παραμύθι, παρά μόνο ότι έγινε στην Αίγυπτο.
Διαβάστε ΕΔΩ. και ΕΔΩ

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.