Ποιοι είμαστε
Αρχική Κινέζικη αγορά, ανθρωπίνων οργάνων…HOAXES

Κινέζικη αγορά, ανθρωπίνων οργάνων…

25 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.


Παλιότερα είχαμε τους  τρεις αλβανούς με το audi. Τώρα που πάλιωσε αυτό πρέπει να βρούμε κάτι νέο. Ας πιάσουμε τους κινέζους, που ως γνωστό, κάνουν πολλά περίεργα. 
Περιττό να πω ότι το μήνυμα είναι άθλιο. Κάποιος ενοχλήθηκε από τα κινέζικα μαγαζιά και άρχισε τις ηλιθιότητες, όπως φαίνεται.
Ας πούμε 2-3 λόγια.

  • Ο κανόνας της διάδοσης υπάρχει στο μήνυμα. Μηνύματα που περιγράφουν μια ιστορία χωρίς στοιχεία και μας προτρέπουν να τα διαδώσουμε είναι 99% hoax)

  • Κανένα αξιόπιστο στοιχείο. Μια οικογένεια σε κινέζικο μαγαζί, κάπου στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες και βγάλε άκρη. Τα hoax δεν δίνουν κανένα σοβαρό  στοιχείο γιατί αν κάποιος το ερευνήσει αποκαλύπτεται πολύ εύκολα το ψέμα-απάτη.

  • Εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Κάποιος μπέρδεψε το εμπόριο με την κλοπή. Η ιστοριούλα, μας περιγράφει μια απόπειρα κλοπής και όχι εμπόριο οργάνων. Εμπόριο θα είναι αν εγώ πουλήσω το ένα μου νεφρό.

  • Κλοπή ανθρωπίνων οργάνων δεν συνέβη ποτέ στην Ελλάδα. Είναι κάτι πολύ δύσκολο και ο λόγος είναι πολύ απλός. Για να αφαιρέσεις ανθρώπινα όργανα και να είναι σε κατάσταση που να μπορούν να μεταμοσχευτούν χρειάζεσαι ολόκληρη ομάδα χειρουργών ιατρών και εξοπλισμό που υπάρχει μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία. Δεν είναι δουλειά χασάπη να κόψει 5-6 μπριζόλες και να τις τυλίξει στο χασαπόχαρτο. Τα όργανα δεν μπορούν να μπουν σε οποιοδήποτε άτομο. Έχετε ακούσει, πιστεύω, ασθενείς να περιμένουν χρόνια για να βρεθεί το κατάλληλο συμβατό μόσχευμα. Τι τα περάσαμε… ανταλλακτικά;

  • Το εμπόριο οργάνων όπως φαίνεται αρχίζει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Μας τονίζει με κεφαλαία ο μυαλοκουνημένος. Δηλαδή είχαμε λίγα περιστατικά και τώρα έχουμε πολλά. Τι λες ΡΕ εγκεφαλοχαμένε; Ακούσατε ποτέ η διαβάσατε για έστω και ΕΝΑ, ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΩ ΕΝΑ, περιστατικό κλοπής ανθρωπίνων οργάνων από την τηλεόραση, ραδιόφωνο η κάποια εφημερίδα; Όλοι αυτοί (μέσα μαζικής ενημέρωσης), που κάνουν κρα και την τρίχα τριχιά,  για τέτοιες ειδήσεις,  θα πρέπει να παίρνουν μίζα από τη συμμορία, γι’ αυτό και δε μιλάνε. Το ίδιο και η αστυνομία που έφτασε σε σημείο να βγάλει ανακοίνωση διάψευσης για τα χαμένα παιδάκια που τους κλέβουν τα όργανα. Ανακοίνωση έβγαλε και το χαμόγελο του παιδιού και ο οργανισμός μεταμοσχεύσεων. Όλοι αυτοί λένε ψέματα. Την αλήθεια μας την αποκάλυψε το μυαλοφαγωμένο τρολ.

Πολύ ασχολήθηκα με τη χαζομάρα… φτάνει. Οποτε βλέπετε μύνημα για κλοπή η απόπειρα κλοπής ανθρωπίνων οργάνων να ξέρετε οτί είναι οχι 100%, αλλά 1000% ψέμα.
Να μη πάρω και γω τη μίζα μου από τη συμμορία;

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.