Ποιοι είμαστε
Αρχική Προσοχή! Έρχεται μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαΐου και θα σαρώσει την Ελλάδα…HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

Προσοχή! Έρχεται μαγνητική καταιγίδα στις 28 Μαΐου και θα σαρώσει την Ελλάδα…

25 Μαΐ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.


Τα παραπάνω δημοσίευσε η  εφημερίδα espresso. ΕΔΩ. Μετά το πήρανε όλα τα blogs, το βράσανε, το έκαναν σούπα, και μας το σερβίρουν το καθένα με το δικό του τρόπο.
Μέχρι και οδηγίες για όσους είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες. Μήπως είσαι ευαίσθητος στις μαγνητικές καταιγίδες και δεν το ξέρεις; Να προσέχεις λοιπόν και καλού κακού βάλε και ένα κράνος από αλουμινόχαρτο στο κεφάλι. Ποτέ δεν ξέρεις.
Κάντε ένα ψάξιμο στο google για μαγνητική καταιγίδα 28 Μαΐου και θα δείτε.
Ας δούμε πρώτα μερικά στοιχεία για τον φαινόμενο.
Στον ήλιο υπάρχουν οι λεγόμενες «ηλιακές κηλίδες», σκοτεινά σημεία όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από την υπόλοιπη επιφάνεια του άστρου. Οι ηλιακές κηλίδες προκαλούνται από διαταραχές του ηλιακού μαγνητικού πεδίου. Ο αριθμός τους αυξομειώνεται (από το ελάχιστο στο μέγιστο και ξανά στο ελάχιστο) κάθε 11 χρόνια.
Η δράση των κηλίδων προκαλεί το φαινόμενο των ηλιακών εκλάμψεων, δηλαδή την εκτόξευση τεράστιων ποσοτήτων φορτισμένων σωματιδίων. Για να έχουμε ηλιακή καταιγίδα θα πρέπει η έκλαμψη να έχει κατεύθυνση προς τη γη.  Δεν υπάρχει τρόπος να προβληθεί ο ακριβείς χρόνος που θα συμβεί η έκλαμψη.
Το καταλάβαμε; Φανταστείτε ένα κανόνι, 10 χιλιόμετρα μακριά, το οποίο περιστρέφετε και σε τυχαίο χρόνο θα εκπυρσοκροτήσει . Όταν γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι στραμμένο προς εσάς για να σας πετύχει. Αν εκπυρσοκροτήσει  λίγο πιο γρήγορα ή λίγο πιο αργά θα αστοχήσει.
Έχει και συνέχεια. Η γη περιστρέφετε. Οπότε για να πετύχει την Ελλάδα, η έκλαμψη θα πρέπει να έχει, όχι μόνο  κατεύθυνση τη γη, αλλά αν συμβεί, σε χρόνο τέτοιο που θα πετύχει την Ελλάδα όπως περιστρέφετε η γη.
Δείτε τη φωτογραφία.
Έχει κι’άλλη συνέχεια. Για να προκαλέσει μαγνητική καταιγίδα μια ηλιακή έκλαμψη θα πρέπει να είναι ισχυρή. Δεν θα αναλύσουμε τη βαθμό θα πρέπει να έχει η ηλιακή έκλαμψη, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου, αλλά θα πούμε ότι λίγες εκλάμψεις είναι τόσο ισχυρές που μπορούν να προκαλέσουν μαγνητική καταιγίδα.
Ο ακριβής χρόνος που θα συμβεί μια έκλαμψη δεν μπορεί να προβλεφτεί μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό, το να προβλέψεις το χρόνο που θα συμβεί ηλιακή καταιγίδα και θα προκαλέσει μαγνητική καταιγίδα στην Ελλάδα, είναι σαν να προβλέπεις τους αριθμούς του λόττο.
Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποτε θα συμβεί. Απλά είναι αδύνατο μέχρι σήμερα να προβλεφτεί. Μόνο όταν συμβεί η ηλιακή έκλαμψη, μπορούν οι επιστήμονες να υπολογίσουν την κατεύθυνση που έχει και να κάνουν προβλέψεις.
Να μας συγχωρέσουν οι αστροφυσικοί για την απλοποίηση του φαινομένου, αλλά δεν σπουδάσαμε το αντικείμενο τους. Όπως και να έχει, κοντός ψαλμός, αλληλούια. Σε τρεις μέρες είναι η  καταστροφή… Θα δούμε….

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.