Κατάσταση Ρωμαϊκή

4

Ένα νέο hoax κυκλοφορεί στο Facebook. Το νέο hoax προσπαθεί να “πιαστεί” από την ανασφάλεια του κάθε χρήστη που σκέφτεται ότι τα δεδομένα που έχει ανεβάσει στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήθελε να βρεθούν σε χέρια τρίτων.

Το hoax αναφέρει:
Νόμος τέθηκε σε ισχύ σήμερα για το FB …
ΔΗΛΩΝΩ ότι η χρήση των προσωπικών μου δεδομένων και φωτογραφιών μου ανά πάσα στιγμή απαιτει την προσωπική μου έγκριση (Σύμβαση της Βέρνης). Όποιος μπορεί να διαβάσει αυτό το κείμενο να το αντιγραψει και να το δημοσιεύσει στον τοιχο του η στην αρχικη σελιδα του FB . Ετσι εχετε τεθεί υπό την προστασία του νόμου .
Αναρτήθηκε προς τη διοίκηση του FB ότι από αυτή τη στιγμή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ καθε αποκάλυψη, αντιγραφή, διανομή των προσωπικών μου δεδομένων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση ειτε τον προσωπικο μου λογαριασμό στο FB είτε καθε προσωπικο μου περιεχόμενο.
Το περιεχόμενο του παρόντος προφίλ είναι κάτω από το αόρατο σήμα “PRIVATE” και δεν πρέπει να διαταραχθεί. (UCC 1 1-308-1-103 Κατάσταση Ρωμαϊκή).
Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν αυτή την προκήρυξη σε αυτή τη μορφή, ή να συμπληρωθεί με νέα στοιχεία σχετικά με την κατάχρηση των δεδομένων η Εγγραφή στο FB και η ιδιωτική αλληλογραφία που υπαρχει για FB επικοινωνία. Εάν η δήλωση δεν δημοσιεύτει στον τοίχο σας, θα ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΙΩΠΗΡΑ οτι αποδέχεστε και ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία από το προφίλ σας.

Φυσικά δεν ισχύει εφόσον ο κάθε χρήστης του Facebook έχει αποδεχτεί τους όρους εγγραφής για να πραγματοποιήσει την εγγραφή του στο Facebook. Ότι και αν γράψετε στο timeline σας είναι περιττό καθότι είστε μέρος ενός κοινωνικού δικτύου με τους δικούς του κανονισμούς και όρους χρήσης.

Πάντως εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας τρίτοι, καλό θα ήταν να μην τα δημοσιεύετε, τόσο απλό. Εν τω μεταξύ ο δημιουργός του hoax βλέπει την πρώτη δημοσίευση που έκανε να εξαπλώνεται και γελάει….

Διαβάστε περισσότερα:
ΕΔΩ και ΕΔΩ
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Εξώδικη e-Δήλωση – e-Προειδοποίηση

  Ενώπιον κάθε δημόσιου ή ιδιωτικού οργανισμού αυτής της γης αλλά και εξωγήινους οργανισμούς απροσδιόριστων νομικών μορφών, δηλώνω ρητά και έχοντας σώας τας φρένας ότι δεν διάβασα τους όρους χρήσης του facebook όταν άνοιξα λογαριασμό και ας πάτησα «συμφωνώ». Επίσης, δεν διάβασα τους τροποποιημένους, κάθε εξάμηνο, όρους και ξαναπάτησα «συμφωνώ». Τέλος, εκδηλώνω την έντονη διαφωνία και διαμαρτυρία μου με αυτό που μόλις έμαθα, ότι δηλαδή το facebook είναι μία ιδιωτική εταιρία με σκοπό το κέρδος και ζητώ να με κάνουν να ξαναπιστέψω ότι είναι κοινό τοις πάσι αγαθό, όπως η θάλασσα και ο αέρας.

  Ούτως ειπείν, αιτούμαι να μη χρησιμοποιήσετε τις ημίγυμνες φωτογραφίες μου εναντίον μου, τις οποίες ποστάρω όποτε ψάχνω για γκόμενα ή γκόμενες, να μην βλέπετε πονηρά τις δεκάδες φωτογραφίες των γκομενών μου, για τις οποίες καμαρώνω σαν γύφτικο σκεπάρνι, να σταματήσετε να διαβάζετε όσα σαλιαρίσματα, επαναστατικά σχόλια, σούπερ αναλύσεις κλπ. κάνω καθημερινά, να σταματήσετε να κατασκευάζετε προφίλ χρήστη με βάση τα δεκάδες like που έχω κάνει σε σελίδες, προϊόντα, τραγούδια, κλπ. και γενικώς και αορίστως επιτρέψτε μου να συνεχίσω τον δρόμο μου για την Χώρα του Οζ, τη Χώρα των Θαυμάτων, τη Χώρα της ακολασίας και τη γη της επαγγελίας.

  Για όσους δεν με πάρουν στα σοβαρά θα αναγκαστώ να επικαλεστώ: την Lex Justinian, τη Jus novit Curia, τον Κώδικα Da Vinci, τον Κώδικα Δημοσίων Έργων, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το Δίκαιο του Διαστήματος, το Νόμο 4000, τον Νόμο του εργάτη, το Νόμο του Ισχυρού, το Νόμο της Ζούγκλας, το Νόμο του Merfi, τον τέταρτο κύκλο της σειράς Law & Order, το Δίκαιο του Naskiturus και τον Κώδικα Τιμής της οικογένειας Κορλεόνε.

  Υπογραφή: Sarandos Kaptanis (μακάρι να ήταν δικό μου…)

 • Το φτιάξανε καλύτερο το κείμενο, κυκλοφορεί σε βελτιωμένη εκδοχή (πάλι για γέλια είναι):
  «Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό
  που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής:

  Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες
  γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του
  κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι
  συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη,
  φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου.
  Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή.

  Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον
  τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της
  πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι
  απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει,
  ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το
  προφίλ ή / και το περιεχόμενό του.
  Οι ενέργειες που αναφέρονται
  παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή
  / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το
  περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η
  παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 –
  308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον
  μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν
  μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε
  και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν έχετε δημοσιεύσει αυτή τη
  δήλωση, τουλάχιστον μία φορά, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση στοιχείων
  όπως τις φωτογραφίες σας καθώς και τις πληροφορίες που περιέχονται στην
  επικαιροποίηση του προφίλ σας.»

 • Haris Tzivanopoulos

  Αυτό είναι ίσως το κορυφαίο (από γελοιότητα) hoax που κυκλοφορεί!
  Σαν εξαιρετική κωμωδία που όσες φορές κι αν την δεις, λύνεσαι στα γέλια!

 • οποιος δεν θελει να εχουν τριτα πρωσωπα προσβαση στα πρωσοπικα του δεδομενα δεν τα δημοσιευει η δημοσηευει αυτα που θελει αυτος να βλεπουν οι αλλοι και ελειξε το ζητημα……………..