Ποιοι είμαστε
Αρχική ΔΕΝ θα δοθεί 1 ευρώ για κάθε like στον Κρίτωνα που βρίσκεται στο νοσοκομείοHOAXES

ΔΕΝ θα δοθεί 1 ευρώ για κάθε like στον Κρίτωνα που βρίσκεται στο νοσοκομείο

21 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

‘Άλλο ένα κλασικό hoax που μπορούμε να το πάρουμε ως παράδειγμα, για να δούμε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις φάρσες απάτες. 

Ο Κρίτωνας ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
δυστυχώς το 90% του facebook
δεν θα κοινοποιήσει αυτή τη φωτογραφία
αλλά για κάθε like
1 ευρώ θα δοθεί για τη θεραπεία του
Είναι στο χέρι σου.

1ο Το facebook δεν δίνει χρήματα για κοινοποιήσεις και like. Υπάρχει και ανακοίνωση από το fb. Μήνυμα που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι 1000% απάτη.
2ο Δεν μας δίνει κανένα στοιχείο (Ποιο νοσοκομείο, πόσο κοστίζει η θεραπεία, που, πότε κτλ)
3ο
΄Συντάκτης. Μια τόσο σημαντική ειδοποίηση, γιατί δεν έχει το όνομα του συντάκτη;
4ο.
Ημερομηνία. Σωστά καταλάβατε… δεν υπάρχει καμιά ημερομηνία, έτσι το μήνυμα μπορεί να κυκλοφορεί για χρόνια. 
5ο. Τα μηνύματα αυτά δημιουργούνται για ένα λόγο. Υπάρχουν σελίδες στο fb που ψαρεύουν like για να ξεγελάσουν το αλγόριθμο του fb και να εμφανίζονται στο timeline των χρηστών. Μόλις αυτό συμβεί, αρχίζουν να ανεβάζουν διαφημίσεις ή ακόμα σελίδες με μεγάλη απήχηση, πωλούνται αρκετά ακριβά σε εταιρίες που θέλουν να κάνουν marketing. Η απάτη αυτή ονομάζεται “Like farming”
6ο. Τι θα πρέπει να κάνουμε. Δεν κοινοποιούμε, δεν πατάμε like, δεν απαντάμε στο μήνυμα, ακόμα και αν θέλουμε να πούμε ότι είναι ψέμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αναφορά για παράνομο περιεχόμενο η απάτη. Πατάμε για να ανοίξει η φωτογραφία και στις επιλογές θα βρούμε την αναφορά. Από το παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το λόγο που κάνουμε αναφορά.


Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.