Ποιοι είμαστε
Αρχική FACEBOOK SECURITYHOAXES

FACEBOOK SECURITY

21 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Οι πλάκες λοιπόν δεν σταματάνε. Νέα εικόνα εμφανίστηκε που αναφέρει ότι ο λογαριασμός σας θα κλειδωθεί αν κάνετε κλικ σε κάποιο μήνυμα που θα σας έρθει από την ομάδα του Facebook Security.

Ενώ το μήνυμα αρχίζει να διαδίδεται στα Timeline των Ελλήνων φίλων του Facebook, ο φαρσέρ συνεχίζει να γελάει με τους ευκολόπιστους χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Και αυτή τη φορά το hoax ποντάρισε κάποιον μεγάλο φόβο των χρηστών του διαδικτύου. Να κλείσει ο λογαριασμός τους στο Facebook! Αυτό κι αν είναι σοβαρό θέμα, “ας προειδοποιήσουμε τους φίλους μας”.

Προσοχή στα κακόβουλα μηνύματα που επενδύουν στους φόβους σας, κάποιοι μπορεί να το εκμεταλλευτούν και να σας αποσπάσουν πληροφορίες. Το συγκεκριμένο hoax δεν προκαλεί κάτι σε αυτούς που το διακινούν, εκτός ίσως το χαμόγελο στο πρόσωπο του φαρσέρ.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.