Προσοχή! Μια νέα απάτη εμφανίστηκε στο ιντερνετ με όνομα “ONLINE SALARY SOLUTION”

18

Βλέποντας διάφορες κοινοποιήσεις στο facebook, με ιστορίες ανθρώπων που κερδίζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα, το ψάξαμε και πέσαμε σε μια καλοστημένη απάτη.

Κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και την ανάγκη πολλών ανθρώπων για εργασία, προσπαθούν με ψεύτικες ιστορίες και υποσχέσεις να μας πουλήσουν αέρα κοπανιστό. Εμφανίστηκαν διάφορες σελίδες παγίδα που δημοσιεύουν ιστορίες ανθρώπων που βγάζουν χιλιάδες δολάρια το μήνα, δουλεύοντας  με το ιντερνετ από το σπίτι.  Βεβαία οι ιστορίες  αυτές είναι ψεύτικες. Είναι η ίδια ιστορία, αλλάζοντας το όνομα και το ποσό που κέρδισε και μας παραπέμπουν σε σελίδα για να αγοράσουμε τον αέρα κοπανιστό. Ο αέρας κοπανιστός είναι ένα cd με βίντεο και οδηγίες για το πώς θα βγάλουμε χρήματα μέσο ιντερνετ, στην καταπληκτική τιμή των 38 ευρώ!
Ας αναλύσουμε την απάτη.
Όλες οι ιστορίες είναι ίδιες. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομα, το μέρος και το ποσό των χρημάτων που κέρδισαν. Ας δούμε μερικές ιστορίες ΕΔΩΕΔΩ.- ΕΔΩ και ΕΔΩ. Πιστεύουμε ότι σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες.

Πουθενά δεν υπάρχει κάποια περιγραφή για την εργασία που κάνουν ή για το προϊόν που θα αγοράσεις. Το μόνο που υπάρχει είναι ψεύτικες ιστορίες πετυχημένων ανθρώπων.

Στις σελίδες, που δημοσιεύονται οι ιστορίες των “πετυχημένων ελλήνων”, όπου και να πατήσεις (μενού φωτογραφίες κτλ) σε παραπέμπει στη σελίδα για να αγοράσεις το προϊόν. Την αρχική πατάς στη αγορά θα σε πάει. Φωτογραφία πατάς… τα ίδια. Το CNNκλικάρεις… (σωστά μαντέψατε) την παραγγελία του cdανοίγει!!!
Μεγάλα ονόματα στις σελίδες αυτές, όπως facebook, google, cnn, bbc, abcπροσπαθούν να μας πείσουν για την εγκυρότητα της ιστορίας.
Φωτογραφίες με επιταγές για να μας πείσουν ότι λένε αλήθεια.
Οι σελίδες είναι σχεδιασμένες με τρόπο για να κοροϊδέψουν τον επισκέπτη και να νομίζει ότι βλέπει ειδησεογραφική σελίδα, αλλά αν παρατηρήσεις τη διεύθυνση θα δεις ότι έχουν το ίδιο domainname. (http://www.onlinecareertrend.com) Βέβαια δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις και όπως είπαμε πιο πάνω όλα τα μενού της σελίδας σε πάνε στη αγορά του cd.
Στο κάτω μέρος από τις σελίδες που δημοσιεύουν τις ψεύτικες ιστορίες συνήθως υπάρχουν απαντήσεις ανθρώπων που συμφωνούν με την ιστορία και την απάτη. Οι απαντήσεις αυτές είναι με τέτοιο  τρόπο φτιαγμένες ώστε να σας παραπλανήσουν και να πιστέψετε ότι  είναι απαντήσεις από το facebook. Αν προσπαθήσετε να κλικάρετε πάνω στα ονόματα θα δείτε ότι δεν υπάρχει το λινκ του ανθρώπου που γράφει το μήνυμα. Αν ψάξεις στο facebookδεν υπάρχουν ούτε οι άνθρωποι.
Στη σελίδα της αγοράς υπάρχει ένας ψεύτικος έλεγχος διαθεσιμότητας, που ότι στοιχεία και να βάλεις η απάντηση είναι, συγχαρητήρια έχεις επιλεγεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε ΕΔΩ

Η απάτη συνεχίζει και για να μας πείσει ισχυρίζεται ότι υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών. Μετά από τόσα και τόσα ψέματα, φαντάζεστε τη εγγύηση είναι αυτή.  Συνήθως αυτές οι εγγυήσεις δίνονται γιατί μέχρι να καταλάβεις την απάτη έχουν περάσει οι μέρες της εγγύησης. Παράδειγμα: Προσθέστε το χρόνο που χρειάζεται να παραλάβετε, ένα μήνα  που θα “εργαστείτε”, διάφορες άλλες  καθυστερήσεις και ο χρόνος για να παραλάβετε την επιταγή ξεπερνάνε τις 60 μέρες. Σε άλλες περιπτώσεις δεν σου επιστρέφουν όλα τα χρήματα γιατί στην παραγγελία που έκανες υπάρχει ο όρος ότι κρατάνε ένα μικρό ποσό για τα έξοδα κτλ. Στους χιλιάδες που πέφτουν στην παγίδα σε όλο τον κόσμο, αυτό το μικρό ποσό του καθένα, γίνετε ένα τεράστιο σύνολο.

 

Στη Ελλάδα εμφανίστηκε με το όνομα ONLINESALARYSOLUTION, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει με το όνομα ONLINEINCOMESOLUTION. Ποιος ο λόγος να αλλάξει όνομα; Άλλαξε όνομα γιατί στο εξωτερικό υπάρχει αρκετό καιρό και έχει γίνει γνωστή η απάτη.

Δεν χρειάζεστε να το ψάξουμε παραπάνω. Όλα αυτά είναι αρκετά για να πειστούμε πως όλη η ιστορία είναι μια τεράστια ΑΠΑΤΗ!

Τι συμβαίνει με αυτές τις απάτες.
Πολλές από αυτές τις απάτες δεν σταματάνε στην αγορά του προϊόντος, αλλά έχουν και μηνιαία συνδρομή. Για την συγκεκριμένη δεν γνωρίζουμε γιατί δεν προχωρήσαμε σε παραγγελία και δεν υπάρχει πουθενά κάποια πληροφορία σχετικά με συνδρομή.
Η απάτες αυτές είναι μέσα στα πλαίσια τις νομιμότητας γιατί σου πουλάνε κάποιο άχρηστο προϊόν, που εσύ ο ίδιος παρήγγειλες. Οπότε την πάτησες και δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία,  και ποιος θα κάνει καταγγελία ή θα ξοδέψει το χρόνο του σε δικαστήρια για λίγα ευρώ; Αλλά και να βρεθεί κάποιος, του επιστρέφουν τα χρήματα και τέλος η ιστορία.
Εκμεταλλεύονται την άγνοια των χρηστών του ιντερνετ, δημιουργώντας πλαστές σελίδες που μοιάζουν με έγκυρες, για να τους εξαπατήσουν.
Θα πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί στις διάφορες ιστορίες που μας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Συνήθως υπάρχει μόνο ο λαγός (απατεώνας) που παίρνει τα χρήματα και εξαφανίζεται.

 

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Πυραμίδες (της Γκίζας) τσάμπα χρήμα τσάμπα ενέργεια τσάμπα φαγητό όλα τσάμπα-από το σπίτι πάντα-Brain Pro Smart Burner…..(μάλλον τσάμπα γράφω…:)

 • Οτι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν μέσω ίντερνετ και βγάζουν λεφτά δεν είναι ψέματα!Επίσης το οτι υπάρχουν πολλά προϊόντα και εταιρίες τα οποία είναι απάτη δεν είναι ψέματα!Το θέμα είναι πώς όταν δείτε κάτι το οποίο σας ενδιαφέρει καλό είναι να το ψάξετε λίγο.Δείτε πρώτα τι θα σας πούν αυτοί που έχουν αυτό το προιόν.Το ποιό λογικό είναι οτι αυτός που σου πουλάει το προϊόν θα έχει όλες τις απαντήσεις για τα ερωτήματα σου.Αν δεις οτι κομπιάζει σε κάποια ερώτησή σου το ποιο πιθανό είναι οτι κάποιο λάκκο έχει η φάβα!Μετά μπορείς να πάρεις κάποιες γνώμες από άτομα τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν,όχι από άτομα τα οποία άκουσαν οτι το είχε ο μπατζανάκης του κουμπάρου της ξαδέρφης της συννυφάδας της γειτόνισσας της φίλης μας που μένει στη Πέρα Ραχούλα και δεν δούλευε!Στην τελική αν δεν είστε σίγουροι 100% ότι θέλετε να κάνετε μια αγορά μην την κάνετε!!Αν την κάνετε και αποδειχτεί απάτη πάει να πει ότι δεν προσέξατε αρκετά!Μην ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει!Αυτός που βλέπετε στον καθρέφτη φταίει που δεν πρόσεχε τι έπερνε!Απλά είναι δύσκολο να το αποδεχτ

 • Anonymous

  άλλο τα διαφημιστικα τρικ και άλλο οι …παραπλανήσεις.
  τέτοιου είδους σελίδες είναι προσαρμοσμένες τέλεια για να κονβερτάρουν πωλήσεις μέσα στο επιτρεπτό πλαίσιο !
  δεν παραπλανεί κανέναν ούτε η σελίδα ούτε το εν λόγω βιβλίο !

 • Anonymous

  Ρε παιδια εγω το εκανα και οντως εβγαλα λεφτα καθομαι σπιτι 2 χρονια και εχω μονο απο το ιντερνετ εισοδημα 200 ευρα το μηνα 😉

 • Anonymous

  Για το saver pro θα ήθελα να ρωτήσω γιατι το αγόρασε ο μπαμπάς μου,κάνει όντως δουλειά ή την πάτησε;

  • Καθαρά και ξάστερα Ναι, είναι απάτη. έχουν βγει ανακοινώσεις από τη Γραμματεία καταναλωτή και έπεσαν και πρόστιμα. Θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν τα διαφημίζουν πια στην τηλεόραση.

 • Anonymous

  Εκεινο το Energy saver pro τι μαραφετι ειναι?

 • Anonymous

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ DVD ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

 • Anonymous

  an kaneis to lathos kai valeis ta alithina yparxei fovos na xrewthei to tilefwno soy?

  • Anonymous

   Όχι, δεν σε χρεώνουν μέσω του λογαριασμού τηλ. Σου στέλνουν αντικαταβολή την παραγγελία που έκανες.

 • Anonymous

  mporeitai an thelete na valetew k pseutika stoixeia tin dexete tin paraggelia!!!!!! alla ekei pou thelei arithmous valte arithmous k ekei pou thelei gramata valte grammata

 • Anonymous

  Εγώ το παρήγγειλα πριν Κανά δύο εβδομάδες! Ευτυχώς επειδή είχα αμφιβολίες δεν πήγα να το παραλάβω! Το μόνο που έγινε ήταν πως με πήραν τηλέφωνο από την ταχυδρομική να πάω να το πάρω τους είπα πως δεν έχω παραγγείλει κάτι τέτοιο και το θέμα έλειξε εκει!

  • Anonymous

   ego to exo pari kai thelo nato giriso piso tha mporeso???

 • Anonymous

  Σε περίπτωση που κάνεις απλά έλεγχο διαθεσιμότητας και δώεις πραγματικά στοιχεία υπάρχει κυνδινος να χρεωθέι το τηλεφωνό σου μεσω περίεργου μυνήματος η να λαμβάνεις spam μηνυματα στο email σου. το εκανα γιαυτό ρω΄ταω. Ευχαριστώ

 • Anonymous

  OK EUXARISTW POLYY!!!!

 • Anonymous

  PWS THA GINEI NA AKYRWSW THN PARAGGELIA TWN ENOIMERWTIKWN CD