Ποιοι είμαστε
Αρχική Μαύρες οχιές με κέρατα και ο μύθος των οικολόγων που “αμολάνε” φίδια.FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαύρες οχιές με κέρατα και ο μύθος των οικολόγων που “αμολάνε” φίδια.

29 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Μια είδηση από το parousiazw.gr αναπαράγεται σε πολλά blogs, που λέει ότι μαύρες οχιές με κέρατα εισβάλουν στις αυλές των σπιτιών στις παρυφές του σειχ-σου  Οι κάτοικοι έντρομοι, ζητούν βοήθεια.
Ολόκληρη την είδηση διαβάστε την ΕΔΩ.
Η είδηση για την παρουσία φιδιών στην περιοχή ίσως να είναι πραγματική, αλλά η αλήθεια σταματάει εκεί. Το άρθρο που είναι γεμάτο ψέματα και ανακρίβειες, αναπαράγει και το μύθο των οικολόγων που “αμολάνε” φίδια. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι άσχετη, και αναρωτιόμαστε γιατί κανένας από τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα δεν έβγαλε μια φωτογραφία από τις μαύρες οχιές. Ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μπαμπαράτασας Γιώργος απαντάει στην ανάρτηση ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά. Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο αντιδήμαρχο, μας τόνισε ότι εδώ και 15 μέρες, είπε στους κάτοικους να του δείξουν ένα σκοτωμένο φίδι η μια φωτογραφία αλλά μέχρι στιγμής, τίποτα.
Ας τα δούμε με τη σειρά τους.
Δεν υπάρχουν οχιές με κέρατα. Σιγά να μην υπάρχουν και φίδια με φτερά. Ο μύθος για οχιές ή φίδια με κέρατα έχει βγει γιατί ορισμένα είδη οχιάς, όπως η οθωμανική οχιά, έχουν μεγάλες επιοφθαλμικές φολίδες. (1η Φωτογραφία).  Οι άνθρωποι, πάνω στον πανικό τους πολλές φορές μεγαλοποιούν τα πράγματα. Είναι συνηθισμένο κάποιος πάνω στον πανικό του και μόνο με μια γρήγορη ματιά που έριξε στο φίδι, εκτός από την αύξηση του μεγέθους του φιδιού  να προσθέσει και κέρατα. Η κοινή οχιά έχει μια χαρακτηριστική απόφυση στην άκρη ρύγχους, που εύκολα κάποιος που έχει άγνοια με τα φίδια θα το πει κέρατο. (2η φωτογραφία)
Δεν υπάρχουν μαύρες οχιές. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Η μοναδική μαύρη οχιά που υπήρχε ήταν ένα τηλεοπτικό σίριαλ πριν πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 είδη οχιάς και κανένα δεν είναι μαύρο. (Οχιά, Οθωμανική οχιά, Οχια της μήλου, Αστρίτης και Νανόχεντρα) Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες στη σελίδα του herpetofauna.gr ΕΔΩ.
 
Βλέπετε εσείς κάποια μαύρη οχιά;
Τώρα για το μύθο των οικολόγων που “αμολάνε” φίδια εμείς δεν θα πούμε τίποτα, γιατί υπάρχει αναλυτικότατο άρθρο του Ηλία Στραχίνη που του δίνουμε συγχαρητήρια για την δουλειά που έχει κάνει. Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο του που καταρρίπτει το μύθο ΕΔΩ. Είναι η καλύτερη ανάλυση που διαβάσαμε για αυτό το μύθο. Σας προτείνουμε να διαβάσετε και ένα ακόμα άρθρο του κυρίου Στραχίνη που καταρρίπτει πολλούς άλλους μύθους σχετικά με τα φίδια. ΕΔΩ
Γνωρίζαμε αρκετά για τις οχιές, τα φίδια και το μύθο των οικολόγων, αλλά όχι τόσα πολλά και τόσο αναλυτικά, που βρήκαμε στη σελίδα herpetofauna.gr  Συγχαρητήρια και πάλι στον Ηλία Στραχίνη για την δουλεία που έχει κάνει και την απομυθοποίηση των μύθων, σχετικά με τα φίδια.


Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να ενημερώνεστε για τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και πατήστε Like (μου αρέσει).

 Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα κοινοποιώντας, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.