Ποιοι είμαστε
Αρχική Εσύ μου έθαψες το γιο, εγώ θα θάψω εσένα, HOAXHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εσύ μου έθαψες το γιο, εγώ θα θάψω εσένα, HOAX

4 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Ακόμη μια ψεύτικη είδηση μας περάσανε ορισμένοι για ανέβουν οι επισκέψεις στις σελίδες και φυσικά τα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Από την πρώτη στιγμή δεν μας κάθισε καλά η παρακάτω είδηση.

Η είδηση λέει:

Μια αρκετά συγκινητική ιστορία… από έναν πατέρα που μόλις σκοτώθηκε ο γιος του με μηχανή στην Στερεά Ελλάδα…..Έπιασε τη μηχανή και την έθαψε…

Μάλιστα επάνω σε μαρμάρινη πινακίδα έγραψε:

Εσύ μου έθαψες το γιο, εγώ θα θάψω εσένα”


Τσίμπησαν όλοι… (μέχρι και ο ΑΝΤ1) και οι αναρτήσεις έπεσαν βροχή. Βλέπεις μια Ελληνική συγκινητική ιστορία πάντα τραβάει την προσοχή. Ειδικά αν υπάρχει και μια περίεργη φωτογραφία. Περιττό να πω το χαμό της ιστορίας στο facebook. Οι κοινοποιήσεις έσπασαν τα κοντέρ.

Δεν το πιστέψαμε για δυο λόγους.

Δεν βλέπουμε πουθενά την μαρμάρινη πινακίδα και 2ο δεν νομίζω πως η μηχανή είναι θαμμένη. Περισσότερο για μνημείο μοιάζει. Πιστεύετε πως ο φωτογράφος δεν θα έβγαζε φωτογραφία και την μαρμάρινη πινακίδα; Δε το νομίζω.

Ψάξαμε για την προέλευση της φωτογραφίας και βρήκαμε ότι η φωτογραφία αναρτήθηκε στο fb χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, το 2011. Μια Ισπανική ιστοσελίδα την ανάρτησε. λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης της μηχανής την έκανε μνημείο μετά από ένα μικρό ατύχημα που είχε. Μάλιστα σχολιάζουν ότι η μηχανή δεν έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα από το ατύχημα και ότι η ζημιά είναι μικρή. Ακόμη λένε ότι είναι φανερό ότι ο ιδιοκτήτης είναι αρκετά πλούσιος για να το κάνει αυτό. Όλες οι άλλες αναζητήσεις για τη φωτογραφία, μας έβγαζαν σε ισπανικές ιστοσελίδες και forum όπου διαβάσαμε πολλούς να ισχυρίζονται ότι η τοποθεσία είναι στην Ισπανία.

Η έλλειψη της μαρμάρινης πινακίδας, η διαφορά ότι η μηχανή δεν είναι θαμμένη αλλά είναι ένα μνημείο, η μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση της είδησης (2 χρόνια) από τη στιγμή που αναρτήθηκε στην ισπανική σελίδα, και η απουσία οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας, όπως σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται, μας κάνουν να είμαστε σίγουροι ότι η είδηση είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να ενημερώνεστε για τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook(ΕΔΩ) και πατήστε Like(μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα κοινοποιώντας, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.