Ποιοι είμαστε
Αρχική Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ’ αγαπώ. HOAXHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αν καταφέρεις να επιζήσεις να θυμάσαι μόνο ότι σ’ αγαπώ. HOAX

6 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Ένα νέο ΗΟΑΧ έκανε την εμφάνιση του στο Facebook και σε διάφορα blogs με τίτλο «H θυσία μιας μάνας έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει… »

Περιγράφει την συγκινητική ιστορία μιας μάνας που προστάτευσε το παιδί της με το σώμα της στο μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας με το τσουναμι το 2011.
Όπως με τη ιστορία του πατέρα που έθαψε την μηχανή, έτσι και εδώ κάτι δεν μας άρεσε.
Στη φωτογραφία δεν φαίνεται κάποιο μωρό τυλιγμένο σε κουβέρτα αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο παιδί (4 ή 5 χρονών). Ακόμη, οι στολές που φοράνε οι διασώστες δεν είναι ιαπωνικές και αποκλείουμε την περίπτωση, η ομάδα των διασωστών να είναι από άλλο κράτος, γιατί η ιστορία διαδραματίζεται τις πρώτες ώρες της καταστροφής.
Αποφασίσαμε να ψάξουμε καλύτερα την ιστορία και ανακαλύψαμε ότι η φωτογραφία είναι από σεισμό στην Κίνα στις 31 Αυγούστου 2008, στην επαρχεία Σιτσουάν.  Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
 
Μετά από αυτό το σεισμό κυκλοφόρησε με email ένα hoax, με μια ψεύτικη συγκινητική ιστορία μιας μάνας, που είναι ακριβός ίδια με την ιστορία από την Ιαπωνία. Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. 
 
Αυτές οι συγκινητικές ψεύτικες ιστορίες δημιουργούνται για ένα και μόνο σκοπό. Να προσελκύσουν επισκέπτες στις ιστοσελίδες και να αυξήσουν τα κέρδη από τις διαφημίσεις.
Η αγάπη της μάνας είναι γνωστό ότι, είναι η μεγαλύτερη αγάπη και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτοθυσίας μια μάνας για να σώσει το παιδί της. Όμως η συγκεκριμένη ιστορία είναι ένα μεγάλο ψέμα. 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και πατήστε Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα κοινοποιώντας, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.