500 χριστιανοί κάηκαν από μουσουλμάνους στη Νιγηρία. ΗΟΑΧ

In Fake news, Hoax, True stories, Αθλιότητες, Την πάτησα by Θοδωρής Δανιηλίδης2 Comments


 
Κυκλοφορεί ένα μήνυμα ισχυρίζεται ότι η συνημμένη φωτογραφία δείχνει τα απανθρακωμένα πτώματα των 500 Νιγηριανών Χριστιανών που κάηκαν σε μια σφαγή που διέπραξαν μουσουλμάνοι στη Νιγηρία.
Είναι γνωστό ότι στη Νιγηρία υπάρχει ένας θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, με αποτρόπαια εγκλήματα και αντίποινα που διαπράττουν και οι δυο πλευρές. Όμως το μήνυμα αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. 
Η φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα ως απόδειξη είναι από ένα ατύχημα με βυτιοφόρο που κουβαλούσε καύσιμα (49.000 λίτρα βενζίνης)στην επαρχία νοτίου kivu στο Κονγκό όπου 230 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 196 τραυματίστηκαν από την ανατροπή του βυτιοφόρου και την έκρηξη που ακολούθησε. Οι περισσότεροι παρακολουθούσαν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στα σπίτια και σε ένα κινηματογράφο. Μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου πολλοί έτρεξαν να κλέψουν καύσιμα και λίγα λεπτά μετά το βυτιοφόρο αναφλέγει, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη. Δείτε την είδηση ΕΔΩ και ΕΔΩ
Τα MME προβάλουν εκτενώς ειδήσεις από τα θρησκευτικά εγκλήματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και η αναφορά ότι τα κρύβουν, είναι εντελώς ηλίθια και αβάσιμη. Παράδειγμα από μια πραγματική είδηση από αυτά που συμβαίνουν στη Νιγηρία μπορείτε να δείτε από το CBS ΕΔΩ.
Μας εντυπωσίασε η ευκολία που μια σελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος αναπαρήγαγε την ψεύτικη είδηση που μοναδικό σκοπό έχει να σπείρει το θρησκευτικό μίσος και φανατισμό. Πραγματικά λυπούμαστε.

 

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Πέτρος

    Εδώ έβγαινε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος και έλεγε ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος στον κόσμο δεν αποδέχεται την εξέλιξη (μόνο το 99,9% της επιστημονικής κοινότητας με δηλώσεις απο εθνικές ακαδημίες απο 67 χώρες) και τον άκουγαν, και περιμένετε κριτική σκέψη σήμερα; Αυτοί πιστεύουν ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν απο 7500 χρόνια με τον Αδάμ πρώτο άνθρωπο και αποκρύβουν όσους μεγάλους θεολόγος υποστήριζαν την εξέλιξη απο φόβο μην τους ορμησει ο κόσμος (πχ ο Ρωμανιδης ήταν εξελικτης). Ο,τι τους πεις το πιστεύουν.

  • Anonymous

    http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/11/SOKARISTIKO-Mousoulmanoi-kaine-zwntanoys-Xristianoys-stin-Nigiria.html

    deite ti provaloun ta fasistakia apo ta ane3igita fainomaina …pou mono gia ane3igita den anaferei to site.einai ths xrushs aughs gi auto

    ola gia ta klik distixos