Ποιοι είμαστε
Αρχική 500 χριστιανοί κάηκαν από μουσουλμάνους στη Νιγηρία. ΗΟΑΧHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

500 χριστιανοί κάηκαν από μουσουλμάνους στη Νιγηρία. ΗΟΑΧ

9 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

 
Κυκλοφορεί ένα μήνυμα ισχυρίζεται ότι η συνημμένη φωτογραφία δείχνει τα απανθρακωμένα πτώματα των 500 Νιγηριανών Χριστιανών που κάηκαν σε μια σφαγή που διέπραξαν μουσουλμάνοι στη Νιγηρία.
Είναι γνωστό ότι στη Νιγηρία υπάρχει ένας θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, με αποτρόπαια εγκλήματα και αντίποινα που διαπράττουν και οι δυο πλευρές. Όμως το μήνυμα αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. 
Η φωτογραφία που συνοδεύει το μήνυμα ως απόδειξη είναι από ένα ατύχημα με βυτιοφόρο που κουβαλούσε καύσιμα (49.000 λίτρα βενζίνης)στην επαρχία νοτίου kivu στο Κονγκό όπου 230 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 196 τραυματίστηκαν από την ανατροπή του βυτιοφόρου και την έκρηξη που ακολούθησε. Οι περισσότεροι παρακολουθούσαν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στα σπίτια και σε ένα κινηματογράφο. Μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου πολλοί έτρεξαν να κλέψουν καύσιμα και λίγα λεπτά μετά το βυτιοφόρο αναφλέγει, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη. Δείτε την είδηση ΕΔΩ και ΕΔΩ
Τα MME προβάλουν εκτενώς ειδήσεις από τα θρησκευτικά εγκλήματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και η αναφορά ότι τα κρύβουν, είναι εντελώς ηλίθια και αβάσιμη. Παράδειγμα από μια πραγματική είδηση από αυτά που συμβαίνουν στη Νιγηρία μπορείτε να δείτε από το CBS ΕΔΩ.
Μας εντυπωσίασε η ευκολία που μια σελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος αναπαρήγαγε την ψεύτικη είδηση που μοναδικό σκοπό έχει να σπείρει το θρησκευτικό μίσος και φανατισμό. Πραγματικά λυπούμαστε.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.