Οι χρήστες που δεν είναι στη λίστα των φίλων σας μπορεί να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας; HOAX

In Facebook, Hoax by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments


Ενημέρωση 14/10/2013
Επανεμφανίστηκε με νέα έκδοση το γνωστό hoax του facebook, που αναφέρει ότι όλοι θα μπορούν να δουν τις πληροφορίες σας και για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει να κάνετε κάποιες ενέργειες.

Επαναλαμβάνουμε ότι κάνοντας αυτές τις ενέργειες, το μόνο που καταφέρνετε είναι να μην ειδοποιούνται οι φίλοι σας για τις αναρτήσεις σας.

Τη νέα εκδοσή του μηνύματος μπορείτε να την δείτε στην παρακάτω εικόνα και ισχύουν όσα γράψαμε και για την παλιότερη έκδοση του hoax.

Τι θα πρέπει να κάνετε, ώστε οι δημοσιεύσεις σας να είναι ορατές μόνο στους φίλους σας;
1. κλικ στο λουκέτο δεξιά από το όνομα σας.
2. από το μενού που θα ανοίξει, κλικ στο «Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου»
3. Στο ερώτημα ποιοι μπορούν να δουν τις μελλοντικές δημοσιεύσεις μου, επιλέγουμε «Φίλοι»
4. Μπορούμε να ελέγξουμε πως εμφανίζετε ο λογαριασμός μας στο facebook σε γνωστούς και αγνώστους πατώντας «Τι βλέπουν οι άλλοι στο χρονολόγιό μου.»
5. Για τις παλιότερες δημοσιεύσεις σας, πατήστε το «Περισσότερες ρυθμίσεις»
6. Στη νέα σελίδα που θα ανοίξει επιλέξτε το «Χρησιμοποιήστε το αρχείο δραστηριοτήτων» για να δείτε και να αναθεωρήσετε όσες παλιές δραστηριότητες θέλετε,
7. ή επιλέξτε «Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις.» για να αλλάξετε την πολιτική απορρήτου για όλες τις παλιές δημοσιεύσεις σας ώστε να είναι ορατές μόνο σε φίλους.
 Δείτε τις παρακάτω εικόνες.

——————————————————————————-

Αυτό το μήνυμα προειδοποιεί τους χρήστες ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο Facebook επέτρεψαν σε ξένους να δουν το περιεχόμενο στο timeline σας (ενημερώσεις κατάστασης, τα σχόλια και τις φωτογραφίες) όταν οι φίλοι σας σχολιάσουν ή κάνουν like στις δημοσιεύσεις σας.

Το Facebook έχει αλλάξει τη ρύθμιση της ιδιωτικής ζωής του και πάλι!
Με το νέο “graphic app” οποιοσδήποτε στο FB (ακόμη και κάποιος σε μια ξένη χώρα) μπορεί να δει τις φωτογραφίες σας, να μάθει τις προτιμήσεις σας και να διαβάσει τα σχόλιά σας. Αυτό το μήνυμα θα εμφανιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες, και παρακαλώ, όταν κάνετε αυτό που σας ζητώ, απαντήστε «Έγινε!»
Όταν οι φίλοι σας κάνουν κλικ στο «Like» ή «Σχόλιο», αυτομάτως οι φίλοι τους, μπορούν επίσης να δουν τα μηνύματά μας. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι σε αυτή τη ρύθμιση.
Επομένως, σας παρακαλώ, βάλτε το ποντίκι στο όνομά μου (χωρίς να κάνετε κλικ) και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο. Στη συνέχεια, σύρετε το ποντίκι πάνω από «Φίλοι» (πάντα χωρίς να κάνετε κλικ) και στη συνέχεια στο «Ρυθμίσεις».
Κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις». Εμφανίζεται μια λίστα. Αφαίρεση από τη λίστα και το «σημαντικές προσωπικές στιγμές»,»φωτογραφίες» και «σχόλια και μου αρέσει.» Με αυτόν τον τρόπο, η δραστηριότητα μου με τους φίλους μου και την οικογένειά μου δεν είναι πλέον σε κοινή θέα.
Τώρα, αντιγράψετε και επικολλήστε το στον τοίχο σας (COPY AND PASTE όχι «κοινοποίηση»). Μόλις δω τη δημοσίευση, θα κάνω το ίδιο.
Ευχαριστώ πολύ……

Τα μήνυμα είναι εντελώς ανόητο και έχει συνταχθεί από άτομα που δεν κατανοούν πώς λειτουργούν οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook.

Φαίνεται ότι αυτό το ανακριβές, προειδοποιητικό μήνυμα είναι απλά η συνέχεια, μιας παρεξήγησης, των ρυθμίσεων ιδιωτικού απορρήτου του facebook, που ξεκίνησε πριν χρόνια.

Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι, ο σχολιασμός ή το like για τις ενημερώσεις κατάστασης και τις φωτογραφίες που έχουν οριστεί για δημόσια προβολή, πράγματι επιτρέπει στις εν λόγω ενημερώσεις και φωτογραφίες να είναι ορατές από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζετε (δηλαδή ξένους) – ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο σε ενημερώσεις κατάστασης και φωτογραφίες που είναι δημόσιες. Αυτό είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί από ένα χρήστη αλλάζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου τους σε «μόνο για φίλους».

Φυσικά, η λύση είναι απλή – αν ένας χρήστης του Facebook δεν θέλει το “υλικό” του να μεταδίδεται σε αγνώστους, όταν οι φίλοι σχολιάσουν ή κάνουν like, τότε ο χρήστης πρέπει να ρυθμίσει το απόρρητο του για να κρατήσει τις πληροφορίες του ιδιωτικές. Αυτό ήταν! Ρυθμίζοντας το “υλικό” σας σε “μόνο για φίλους” σημαίνει ότι όταν οι φίλοι σας σχολιάσουν ή κάνουν like σε αυτό, δεν είναι ορατό σε άτομα που δεν είναι στη λίστα των φίλων σας.

Τα μήνυμα είναι ψευδές και λανθασμένο και δεν πρέπει να κυκλοφορεί. Η «λύση» στο μήνυμα είναι λάθος και θα οδηγήσει στο να μην ειδοποιούνται οι φίλοι σας, τι κάνετε στο Facebook.

Εάν δεν θέλετε οι πληροφορίες σας να είναι ορατές από αγνώστους βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας είναι ρυθμισμένα σε ιδιωτικά! Αλλά θυμηθείτε – ο καθένας φίλος σας μπορεί να κάνει copy / paste το περιεχόμενο ή να πάρει screenshots, οπότε αν καίγεστε για κάτι να μην πέσει σε λάθος χέρια, τότε ΜΗΝ το ανεβάσετε στο Facebook.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων η, παραπληροφόρησης, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις και μηνύματα που κυκλοφορούν κάθε μέρα.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.