ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ! HOAX

8

Επανεμφανίστηκε το γνωστό, παλιό και κακόβουλο hoax που ισχυρίζεται ότι στο γάλα των 2 μεγάλων εταιριών ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ είναι μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι ασφαλή, καθώς επίσης και επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το μήνυμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν συντάχθηκε ούτε κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την κυρία Μουντή. Επιπλέον,  «σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος ημεδαπού, ηλικίας 37 ετών, για ‘ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ’. Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί που είχαν διασπείρει ψευδή και δυσφημιστικά μηνύματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επίσημο έγγραφο. Στο ίδιο έγγραφο αποδεικνύεται ότι οι φήμες κατά των εταιριών είναι ανυπόστατες: «Διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη του 2008, θύματα του δράστη ήταν και οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ, οι οποίες δέχθηκαν κακόβουλη, συκοφαντική επίθεση».

Μια ματιά στα παρακάτω έγραφα είναι αρκετή για να μας κατατοπίσει πόσο επικίνδυνα είναι τα hoax που κυκλοφορούν.

========================================
Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος – Δελτίο Τύπου 
========================================
 Έγγραφο από τον Ε.Φ.Ε.Τ σχετικά με την μη ύπαρξη αφλατοξίνης
========================================
Έγγραφο από ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) 
========================================
 Εξώδικη γνωστοποίηση της κυρίας Αικατερίνης Μουντή 

========================================
Ανακοίνωση της Vivartia 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Anonymous

  Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός μιας συκοφαντικής δυσφήμισης. Όσο και αν αποδειχθεί το ανυπόστατο της όλο και κάποιοι θα συνεχίσουν να την πιστεύουν, απλά …. για καλό και για κακό. Και ο απατεώνας που έβγαλε την βρώμα για να προκαλέσει ζημιά στο θύμα τρίβει τα χέρια του……

 • Anonymous

  Ισως απλά δημιουργήθηκε ενας μύθος για Δέλτα Κ Φάγε αλλά δεν είναι απίθανο τα παραπάνο χαρτιά να καλύπτουν της εταιρίες και να έχουν λαδωθεί πριν απο αυτό οι υπογραφθέντες αυτόν

 • Anonymous

  Εγώ αυτό που με δίδαξε η ζωή είναι πως γαμώ το κερατό μου «εμένα αυτό που μου δίδαξε η ζωή» συντάσσεται.

  Πρόξενος Πάπχιας.

 • Anonymous

  Όλα είναι μια χαρά.

 • Anonymous

  Εκτος αν καποιος δημιουργει επιτιδες καπνο για να νομιζουν ολοι οτι υπαρχει φωτια…

 • Anonymous

  Εγώ αυτό που με έχει διδάξει η ζωή, είναι ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει πάντα και φωτιά.

  • Anonymous

   @Ανώνυμος 10:06 Εγώ αυτό που με έχει διδάξει η ζωή, είναι ότι αν δν μπορείς να ψάξεις καλύτερα για να καταλάβεις τί είναι αληθές κ τί όχι, θα φοβάσαι μια ζωή ανύπαρκτες «φωτιές»…

  • Anonymous

   Ζήσε παραπάνω – όργωσε τον πλανήτη μας παραπάνω. Υπάρχει και καπνός χωρίς φωτιά όπως επίσης και άκαπνες φωτιές.