Ποιοι είμαστε
Αρχική ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ! HOAXHOAXES

ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ! HOAX

21 Ιου
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Επανεμφανίστηκε το γνωστό, παλιό και κακόβουλο hoax που ισχυρίζεται ότι στο γάλα των 2 μεγάλων εταιριών ΦΑΓΕ και ΔΕΛΤΑ είναι μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι ασφαλή, καθώς επίσης και επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το μήνυμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν συντάχθηκε ούτε κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την κυρία Μουντή. Επιπλέον,  “σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος ημεδαπού, ηλικίας 37 ετών, για ‘ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ’. Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί που είχαν διασπείρει ψευδή και δυσφημιστικά μηνύματα” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επίσημο έγγραφο. Στο ίδιο έγγραφο αποδεικνύεται ότι οι φήμες κατά των εταιριών είναι ανυπόστατες: “Διαπιστώθηκε ότι από τα τέλη του 2008, θύματα του δράστη ήταν και οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ, οι οποίες δέχθηκαν κακόβουλη, συκοφαντική επίθεση”.

Μια ματιά στα παρακάτω έγραφα είναι αρκετή για να μας κατατοπίσει πόσο επικίνδυνα είναι τα hoax που κυκλοφορούν.

========================================
Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος – Δελτίο Τύπου 
========================================
 Έγγραφο από τον Ε.Φ.Ε.Τ σχετικά με την μη ύπαρξη αφλατοξίνης
========================================
Έγγραφο από ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) 
========================================
 Εξώδικη γνωστοποίηση της κυρίας Αικατερίνης Μουντή 

========================================
Ανακοίνωση της Vivartia 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.