Ποιοι είμαστε
Αρχική Η προπαγάνδα, της προπαγάνδας και οι επιθέσεις με οξύ.FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η προπαγάνδα, της προπαγάνδας και οι επιθέσεις με οξύ.

14 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.
Περιφερόμενος δεξιά και αριστερά μέσα στο σύννεφο, έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση που ξεσκέπασε μια ψεύτικη είδηση της εφημερίδας Στόχος. Δείτε ΕΔΩ.
Να τονίσω πριν συνεχίσω, ότι το blog δεν μπαίνει σε κανένα παιχνίδι προπαγάνδας οποιαδήποτε πλευράς και ο μοναδικός στόχος του είναι να ξεσκεπάσει τα ψέματα, τις απάτες και ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν.

Ας δούμε και την είδηση από την εφημερίδα Στόχος, ΕΔΩ

Όπως πολύ σωστά γράφει η Κλιματική στασιμότητα, η φωτογραφία είναι της Patricia Lefranc που δέχτηκε επίθεση με οξύ από τον πρώην εραστή της Richard Remes, αλλά όλα αυτά έγιναν στις Βρυξέλλες και όχι στο Λονδίνο. Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα.
Στο δημοσίευμα του Στόχου υπάρχουν τα ονόματα, η τοποθεσία και η ημερομηνία. Κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως οι ψεύτικες ειδήσεις είναι ιστοριούλες σαν παραμύθια και ποτέ δεν έχουν τόσα πολλά συγκεκριμένα στοιχεία.

Με ένα απλό ψάξιμο στο google, βρήκα το δημοσίευμα της mail, που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δείτε ΕΔΩ
Η είδηση τα ονόματα, η ημερομηνία και η τοποθεσία είναι όλα αλήθεια. Το μοναδικό ψέμα είναι η φωτογραφία που είναι από το συμβάν της Patricia Lefranc.Τώρα για πιο λόγο χρησιμοποίησαν λάθος φωτογραφία σε μια πραγματική είδηση και τόνισαν στον τίτλο “δείτε πως την έκαναν” είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως να είναι λάθος, ίσως να έγινε επίτηδες για λόγους εντυπωσιασμού. Η προπαγάνδα της προπαγάνδας.
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.