Ποιοι είμαστε
Αρχική Τρόμος στη Σουηδία. Ανακάλυψαν ψάρι που τρέφετε με ανδρικά γεννητικά όργανα!HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τρόμος στη Σουηδία. Ανακάλυψαν ψάρι που τρέφετε με ανδρικά γεννητικά όργανα!

15 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Το άρθρο το διαβάσαμε στο zougla.gr αλλά πριν το αναλύσουμε ας γνωρίσουμε πρώτα το ψάρι.

Το ψάρι ονομάζετε pacu, τα δόντια του μοιάζουν πολύ με δόντια ανθρώπου και έχει πολύ δυνατά σαγόνια που τα χρησιμοποιεί για να συνθλίβει ξηρούς καρπούς και σπόρους. Είναι παμφάγο και τρέφετε με ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα, υδρόβια φυτά, σαλιγκάρια, αλλά αν δεν βρίσκει τροφή θα φάει και ψάρια. Είναι ψάρι τροπικό, του γλυκού νερού, συγγενής του πιράνχα αλλά δεν είναι τόσο επιθετικό όσο ο σαρκοφάγος ξάδελφος του. Το συναντάμε στη νότιο Αμερική στη λεκάνη του Αμαζονίου αλλά και την Παπούα Νέα Γουινέα όπου εισήχθη το 1994 στο ποταμό Serik και το 1997 στον ποταμό Ramu, ως πηγή τροφής για τους ντόπιους ψαράδες.
Το ψάρι δεν αποτελεί πραγματική απειλή για τον άνθρωπο. Η φήμη ότι τρέφετε με ανδρικά γεννητικά όργανα ξεκίνησε από την Παπούα Νέα Γουινέα, όπου υπάρχει η ιστορία ότι δύο ψαράδες έχασαν τη ζωή τους από αιμορραγία όταν τους δάγκωσε στους όρχεις και του έχουν δώσει το παρατσούκλι ball cutter (κόφτης όρχεων). Τη φήμη αυτή μετέφερε ο Βρετανός ψαράς Jeremy Wade στην τηλεοπτική του εκπομπή River Monsters όταν επισκέφτηκε την Παπούα Νέα Γουινέα για τα γυρίσματα της εκπομπής Υπάρχει και ένα πραγματικό περιστατικό, που ένα κοριτσάκι χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στο δάχτυλο του από δάγκωμα pacu στο Edinburgh Butterfly and Insect World στη Σκωτία.
Διαβάζουμε περισσότερα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pacu
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2079498/British-angler-Jeremy-Wade-snares-fish-killed-2-men-biting-testicles.html
http://www.scotsman.com/news/girl-needs-surgery-for-piranha-bite-to-finger-1-1019458
http://animal.discovery.com/tv-shows/river-monsters

Τώρα που γνωρίσαμε το pacu ας διαβάσουμε ολόκληρη την είδηση, από τη zougla.gr. Φυσικά η ψεύτικη είδηση δεν σταμάτησε εκεί αλλά πέρασε από τα περισσότερα blogs και ειδησεογραφικές σελίδες.

=============================

Τα ανδρικά γεννητικά όργανα έχει ως αγαπημένο του «μενού» το ψάρι που αλιεύτηκε στη Σουηδία και εξέπληξε τους πάντες, καθώς, για πρώτη φορά εντοπίζεται το συγκεκριμένο είδος σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή θάλασσα.

Το pacu, ή όπως είναι το… χαϊδευτικό του «ball cutter», συνηθίζει να κολυμπά στα νερά της Νοτίου Αφρικής της Παπούα-Νέα Γουινέα, θεωρείται ο μεγάλος συγγενής των πιράνχας, αφού το μέγεθός του φτάνει περί τους 30 πόντους, ενώ τα δόντια του, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να τα αντιμετωπίσει κάποιος, ειδικά αν είναι γυμνιστής και δεν έχει προλάβει να γίνει… πατέρας.

To εν λόγω ψάρι-ευνουχιστής, μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 35 πόντους ενώ το βάρος του συχνά ξεπερνά τα 23 κιλά. Αν όμως κάτι το κάνει πολύ πιο επικίνδυνο από τα μικρά… ξαδερφάκια του, αυτό είναι η απίστευτα ισχυρότερη οδοντοστοιχία του, με την οποία δεν μπορεί απλά να δαγκώσει αλλά κυριολεκτικά να «συνθλίψει» ό,τι επιλέξει ως τροφή, με αρκετούς ψαράδες να έχουν χάσει τη ζωή τους από τα σαγόνια του και με τους πιο τυχερούς, να έχουν χάσει… «ό,τι πολυτιμότερο» είχαν…

Η συμβουλή που δίνουν όσοι γνωρίζουν την κάπως… κίνκυ συνήθεια του pacu, είναι μόλις η κακή τύχη φέρει τον κολυμβητή απέναντί του, να «καθίσει με τα πόδια σταυρωμένα». (Αν φυσικά, δεν θέλει να κάθεται σε κάποιες άλλες… κρίσιμες στιγμές της ζωής του «με τα χέρια σταυρωμένα»…)

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

 =============================
Ψέμα 1ο: Τα ανδρικά γεννητικά όργανα έχει ως αγαπημένο του «μενού» το ψάρι. Το ψάρι είναι παμφάγο αλλά προτιμά να τρώει σπόρους, ξηρούς καρπούς,φρούτα και φυτά. Συνήθως το πουλάνε σαν φυτοφάγο πιράνχας σε ιδιοκτήτες ενυδρείων.
Ψέμα 2ο: συνηθίζει να κολυμπά στα νερά της Νοτίου Αφρικής της Παπούα-Νέα Γουινέα. Από πότε ο αμαζόνειος και η Παπούα Νέα Γουινέα, μετακόμισε στη Νότιο Αφρική;
Ψέμα 3ο: ψάρι-ευνουχιστής. Είναι ένας μύθος, χωρίς καμία απόδειξη, από την ιστορία των δυο ψαράδων στην Παπούα Νέα Γουινέα. Γιατί άραγε δεν έχει το ίδιο παρατσούκλι στην πατρίδα του στον Αμαζόνιο αλλά το όνομα αυτό το πήρε στην Παπούα Νεα Γουινέα που μεταφέρθηκε το 1994;
Ψέμα 4ο: Αν όμως κάτι το κάνει πολύ πιο επικίνδυνο από τα μικρά… ξαδερφάκια του, αυτό είναι η απίστευτα ισχυρότερη οδοντοστοιχία του. Το ψάρι έχει πιο ήρεμο χαρακτήρα από τα σαρκοφάγα πιράνχας και προτιμά να τρώει λαχανικά. Αν πεινάει πολύ θα φάει και κανένα μικρό ψαράκι ή ασπόνδηλο. Δεν είναι τυχαίο που τα περιγράφουν σαν φυτοφάγα πιράνχα.
Ψέμα 5ο: με αρκετούς ψαράδες να έχουν χάσει τη ζωή τους από τα σαγόνια του και με τους πιο τυχερούς, να έχουν χάσει… «ό,τι πολυτιμότερο» είχαν. Σε προκαλώ να μου βρεις αποδείξεις και ένα όνομα ψαρά, από τους αρκετούς, που έχασε τη ζωή του ή τα καρύδια του.
Ψέμα 6ο: Η συμβουλή που δίνουν όσοι γνωρίζουν την κάπως… κίνκυ συνήθεια του pacu, είναι μόλις η κακή τύχη φέρει τον κολυμβητή απέναντί του, να «καθίσει με τα πόδια σταυρωμένα». Αυτό που είπε αστειευόμενος και χαμογελώντας ο Peter Rask Møller όταν ρωτήθηκε είναι: οι κολυμβητές θα πρέπει να φοράνε το σορτς τους σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα pacus εκεί έξω, στα κρύα νερά της Βαλτικής μας. O Lars Skou Olsen, Ενυδρείο Blue Planet , είπε ότι η προτίμηση του pacu για τα ανδρικά γεννητικά όργανα είναι παραφουσκωμένες και πιθανόν να μην είναι καν αλήθεια. Νομίζω ότι είναι απλά μια φήμη. Οι κολυμβητές δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθόλου. Θα είναι τυχεροί αν δουν ένα pacu. Διαβάστε περισσότερα στο National Geographic ΕΔΩ.

=================================

Και τώρα ας διαβάσουμε την ίδια είδηση από την εφημερίδα το έθνος. ΕΔΩ. Σαν να υπάρχουν κάποιες διαφορές.

===========================

Η ίδια είδηση υπάρχει από πέρυσι αλλά για τη λίμνη Lou Yaeger του Ιλινόις. Αυτό μας κάνει επιφυλακτικούς, μαζί με το ότι βρέθηκε για πρώτη φορά σε θάλασσα και περνάει μια ιδέα από το μυαλό μας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το όλο θέμα της Σουηδίας, να είναι μια καλοστημένη φάρσα.

===============================

Ας δούμε και την διόρθωση της telegraph που λέει ότι είναι ένας μύθος. ΕΔΩ

===============================

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.