Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέα διαφήμιση κόλπο στο facebook. Διεκδίκησε κάρτες ανανέωσης για το κινητό σου.HOAXES SCAMS

Νέα διαφήμιση κόλπο στο facebook. Διεκδίκησε κάρτες ανανέωσης για το κινητό σου.

16 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Μπαίνω στο fb….. και ναααα μια διαφήμιση φαρδιά πλατιά! Ωραίο το fb… πέτυχε διάνα σε ποιον θα διαφημίσει την απάτη!!!

Τελικά υπάρχουν ορισμένοι που μας αγαπάνε πολύ. Μας δωρίζουν κάρτες ανανέωσης 20 ευρώ αλλά πληρώνουν και διαφήμιση για να μας ενημερώσουν πως να κερδίσουμε τις κάρτες. Ας το δούμε λίγο καλύτερα.
Πατάμε στη διαφήμιση και μεταφερόμαστε στη σελίδα http://www.humorbyanemosgr.com

Εκεί διαλέγουμε το δίκτυο μας (για να πάρει τη μίζα του ο διαφημιστής) και ξαναμεταφερόμαστε σε νέα σελίδα, αυτή τη φορά της Data SMS Greece ΜΕΠΕ.

Βλέπουμε ότι πρέπει να παίξουμε ένα παιχνίδι για να κερδίσουμε τις κάρτες ανανέωσης για το κινητό μας και με μεγάλη χαρά παρατηρούμε ότι το κέρδος μας δεν θα είναι 20 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει τα 50 ευρώ. Ποιος δεν θα τα ήθελε. Ας παίξουμε.

Επειδή είμαι πολύ σκράπας όμως, δεν κατάφερα να απαντήσω σε καμιά από τις 8 γελοίες ερωτήσεις σωστά. Αλλά…. και πάλι κέρδισα ανανέωση 5 ευρώ με μηδέν πόντους. Αν απαντούσα σε 1-2 σωστά και είχα 1000 πόντους θα κέρδιζα 2 ευρώ. Χχχμμμ είδατε τι καλοί που είναι μαζί μου. Αλλά όχι εγώ θα ξαναπαίξω, θέλω περισσότερα. Δεν βάζω τον αριθμό μου και ξαναπαίζω.

Αυτή τη φορά έσκισα… τα μάζεψα όλα. Βάζω το κινητό μου που είναι 9999999999 και… ξαφνικά παρατηρώ εκεί που λέει να καταγραφεί το σκορ μου. Δηλαδή δεν θα μου έρθουν μονάδες άξιας 50 ευρώ;

Καλή η πλάκα, αλλά ας σοβαρευτώ όμως…
Αυτό τον τρόπο βρήκαν για να γράψουν τον κόσμο σε συνδρομητική υπηρεσία με κόστος 24 ευρώ το μήνα, για να του στέλνουν SMS.  Ας ρίξουμε και μια ματιά στους όρους του διαγωνισμού. ΕΔΩ. Φοβερό η εταιρία έχει 9 διαφορετικούς διαγωνισμούς για ένα 6μηνο και θα δώσει 1000 ευρώ σε οποίον συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από όλους τους διαγωνισμούς αρκεί να είναι συνδρομητής τουλάχιστον για ένα μήνα. Βεβαίως μπορεί να ακυρώσει τους διαγωνισμούς οποιαδήποτε στιγμή και κάνει άλλους. Τέτοιους διαγωνισμούς κάνω και εγώ… θα μου δώσετε όλοι από ένα πενηντάρικο και οποίος κληρωθεί θα πάρει να μην πω τι.

Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα τον διαφημιστή του κόλπου. Η σελίδα http://www.humorbyanemosgr.com/ είναι γεμάτη παρόμοιες διαφημίσεις, αλλά από πού τσιμπάει θύματα; Επισκεφτήκαμε τη σελίδα στο fb και παρατηρήσαμε ότι έχει λιγοστούς οπαδούς. Λίγους περισσότερους από δυο χιλιάδες.Humor by anemos gr
Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η σελίδα like-farming. Έχει και την “{ Το ότι δεν είμαστε μαζί δεν σημαίνει πως δεν Σ’αγαπώ!!!}” με 60 χιλιάδες μέλη και φτιάχνει και την Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και ποιος ξέρει πόσες ακόμα.

Έτσι… για να καταλάβουμε τι είναι το like-farming και οι likewhore σελίδες και ποιος είναι ο σκοπός τους.

Την επόμενη φορά πριν πατήσετε Like σε κάποια σελίδα που θα δείτε σκεφτείτε το καλύτερα .
Ούτε κάρτες ανανέωσης θα κερδίσετε ούτε ταξίδια ούτε λαπτοπ ούτε τίποτα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.