Ποιοι είμαστε
Αρχική Νέος τρόπος κλοπής. Χαρτί στο πίσω παράθυρο του αυτοκίνητου. HOAXHOAXES

Νέος τρόπος κλοπής. Χαρτί στο πίσω παράθυρο του αυτοκίνητου. HOAX

23 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.
 
 
 

Αυτό το εισαγόμενο, μεταφρασμένο και ευρέως διαδεδομένο «σαν προειδοποίηση» μήνυμα ισχυρίζεται ότι κλέφτες τοποθετούν χαρτί στο πίσω παράθυρο των σταθμευμένων αυτοκινήτων για να σας αναγκάσουν να βγείτε από το όχημα σας, αφήνοντας τα πράγματα και τα κλειδιά σας στο όχημα, με τον κινητήρα σε λειτουργία. Σύμφωνα με το μήνυμα, όταν εξέρχεστε από το αυτοκίνητο εμφανίζετε ο κρυμμένος κλέφτης, με γρήγορες κινήσεις, κλέβει το όχημά σας μαζί με όλα σας τα πράγματα (τσάντα, πορτοφόλι, κλειδιά).Αυτή το ψευδές προειδοποιητικό μήνυμα έχει εμφανιστεί σε αρκετές χώρες, όπως Βρετανία, Αμερική, και Αυστραλία. Στις χώρες αυτές το μήνυμα ισχυρίζεται ότι προέρχεται από έναν επίσημο οργανισμό όπως ένα αστυνομικό τμήμα, ή ασφαλιστική εταιρεία.


Είναι πιθανό ότι οι εγκληματίες, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια μέθοδο για να κλέψουν ένα αυτοκίνητο από έναν ανυποψίαστο θύμα. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή έχει πολύ μικρή πιθανότητα επιτυχίας από άλλες μεθόδους όπως ένα ψεύτικο ατύχημα, ή μια απειλή με όπλο. Πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων θα προσεγγίσουν το όχημα τους από το πίσω μέρος, έτσι η μέθοδος δεν έχει εγγυημένα αποτελέσματα.

Αναζητήσεις των ειδήσεων, από αστυνομικά τμήματα, ασφαλιστικέ εταιρίες και αξιόπιστες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι κλοπές με αυτή τη μέθοδος, συμβαίνουν πραγματικά. Αν μια τέτοια κλοπή αυτοκινήτων συνέβαινε πραγματικά στα κράτη που αναφέραμε παραπάνω, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την πρόβαλαν και θα υπήρχαν σχετικές εκθέσεις από οργανισμούς.Το αστυνομικό τμήμα Richland County Sheriff’s καταγγέλλει το μήνυμα ως φάρσα. Το αστυνομικό τμήμα Florissant αναφέρει  ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν καταγραφεί στην δικαιοδοσία του και ότι το μήνυμα είναι ψευδές. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι το μήνυμα αυτό είναι ένας αστικός μύθος. Το Δεκέμβριο του 2009 το ψευδές μήνυμα ισχυρίστηκε ότι προέρχεται από τον Mark Scheck, ένα αξιωματικό του RCPM. Ο αξιωματικός είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά το μήνυμα και ο ισχυρισμός ότι προέρχεται από τον παραπάνω αξιωματικό είναι ψέμα, όπως μπορείτε να δείτε σε άρθρο της wetaskiwintimes.com


Η αγγλική έκδοση του μηνύματος (όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία) αναφέρει ότι η εν λόγω μέθοδος συμβαίνει στο Λονδίνο και ισχυρίζεται ότι η προειδοποίηση προέρχεται από μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, δεν αναφέρονται πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ασφαλιστικής εταιρείας. Επιπλέον, η Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει προειδοποιήσεις ή αναφορές σχετικά με αυτή τη μέθοδο.

 

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις αυτής της προειδοποίησης σε διάφορα μέρη του κόσμου αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά. Προφανώς, από καιρό σε καιρό, κάποιος μετατρέπει μια παλαιότερη έκδοση του μηνύματος για να ταιριάζουν στις τοπικές κοινωνίες, αντικαθιστώντας τοπωνύμια ή οργανισμούς πριν από τη διάδοση του ψευδούς μηνύματος. 

Η αναπαραγωγή τέτοιων ψευδών μηνυμάτων σε μια κοινωνία που μαστίζετε από την εγκληματικότητα δεν είναι καθόλου χρήσιμη. Στην πραγματικότητα η εξάπλωση αυτών των πλαστών μηνυμάτων δημιουργεί περιττό φόβο και ίσος να δεσμεύει πολύτιμους πόρους από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα πρέπει να ασχοληθούν με το ψευδές μήνυμα. Αυτά τα ψεύτικα μηνύματα θα πρέπει να διαγράφονται και να μη προωθούνται. 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.