Ποιοι είμαστε
Αρχική Άλλαξε εξώφυλλο το ΝΟΥΝΟΥ για τους… μουσουλμάνουςHOAXES ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Άλλαξε εξώφυλλο το ΝΟΥΝΟΥ για τους… μουσουλμάνους

26 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.
 
 

Ένα νέο Ελληνικό hoax εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες από το blog της φιλονόης και άρχισε να αναπαράγεται από διάφορα blog και σελίδες. Το αναπαρήγαγε και η εφημερίδα στόχος. ΕΔΩ Το hoax μας λέει ότι το ΝΟΥΝΟΥ άλλαξε την ετικέτα του γιατί οι μουσουλμάνοι δεν το προτιμούσαν επειδή στη φωτογραφία της ετικέτας απεικόνιζε την μια ολλανδέζα να θηλάζει ένα μωρό. Έτσι αντικαταστήσανε το μωρό με ένα μπουκέτο τουλίπες.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική.
Ναι η ετικέτα άλλαξε, κάποια στιγμή στη δεκαετία του 70 και καμία σχέση δεν έχουν οι μουσουλμάνοι. Άλλαξε γιατί κατάλαβαν ότι δεν είναι σωστό να ισχυρίζεσαι ότι το ΝΟΥΝΟΥ μεγαλώνει γερά παιδιά στις διαφημίσεις σου και στη συσκευασία να προωθείς το θηλασμό μέσα από την εικόνα της ολλανδέζας. Απλά τα πράγματα δεν ταίριαζε στο μάρκετινγκ της εταιρίας.

Η παρακάτω διαφήμιση είναι του 1985 και η ετικέτα είναι ήδη τροποποιημένη.

Να πάμε λίγο πιο πίσω σε διαφήμιση του 1982, και εδώ η ετικέτα είναι τροποποιημένη.

Να πάμε ακόμα πιο πίσω και να δούμε μια ασπρόμαυρη διαφήμιση της δεκαετίας 1970, με “φυσική φρεσκάδα” που έχει την αρχική ετικέτα με την ολλανδέζα να θηλάζει.

Περιμένουμε, την εμφάνισή του hoax στο facebook με τη μορφή φωτογραφίας.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.