Ποιοι είμαστε
Αρχική Είδηση σοκ: γυναίκα υποστηρίζει πως έμεινε έγκυος από ταινία 3DHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Είδηση σοκ: γυναίκα υποστηρίζει πως έμεινε έγκυος από ταινία 3D

27 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Ακόμα ένα hoax προσπάθησαν να μας το πλασάρουν σαν είδηση στο queen.gr. Το hoax που αναπαράχθηκε από σελίδες και blog που κάνουν κρά για τέτοια πιασάρικα θέματα λέει.

Όσο τρελό και αν σας φαίνεται, μία γυναίκα ισχυρίζεται πως έμεινε έγκυος και γέννησε τελικά ένα μελαμψό παιδάκι, εξαιτίας μίας ταινίας 3D. Η Τζένιφερ Στιούαρτ είναι παντρεμένη με τον Έρικ Τζόνσον, o οποίος και υπηρετούσε έναν χρόνο σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ.

Μόλις επέστρεψε, ο λευκός Έρικ βρήκε την επίσης λευκή σύζυγό του αγκαλιά μετο μαύρο τους παιδάκι το οποίο εκείνη του εξήγησε ότι συνέλαβε παρακολουθώντας ταινία σε 3D.


«Δεν βρίσκω τον λόγο να μην την πιστέψω, αφού τα 3D φιλμ είναι πολύ αληθοφανή. Σήμερα με την τεχνολογία όλα είναι δυνατά», δήλωσε, αναγνωρίζοντας το παιδί ως δικό του.


«Έναν μήνα αφότου είδα την ταινία, ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος. Θα κάνω μήνυση στον κινηματογράφο και στους παραγωγούς. Ευτυχώς ο σύζυγός μου με πιστεύει. Θα μπορούσε να έχει καταστρέψει τον γάμο μου, αλλά ξέρει ότι του είμαι πιστή», δήλωσε η πιστή σύζυγος και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας. Τα πρόσωπα και η ιστορία είναι φανταστικά. Η ιστορία αυτή δημοσιεύτηκε στη σελίδα sensacionalista.com που είναι μια σατυρική σελίδα, στις 4 ΜΑΙΟΥ 2010 και από τότε κάνει το γύρο του κόσμου. Η σατυρική είδηση περιλαμβάνει και μια φωτογραφία μιας χαμογελαστής, λευκής γυναίκας που κρατάει αγκαλιά ένα έγχρωμο παιδάκι.


Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στο internet και χρησιμοποιήθηκε χωρίς την έγκριση της γυναίκας που καμιά σχέση δεν έχει με την ψεύτικη – σατυρική είδηση. Η μεγάλη εξάπλωση του hoax και η μή εξουσιοδοτημένη χρήση της φωτογραφίας, ανάγκασε τους εμπνευστές της σατυρικής είδησης να βγάλουν ανακοίνωση και να ζητήσουν συγνώμη για τη χρήση της φωτογραφίας.

To hoax επεξε σαν τρελό στη ελληνική κοινότητα του internet, που ψοφάει για τέτοια θέματα. Οι ιδιοκτήτες διάφορων σελίδων και blog ξέρουν καλά από τα αποτελέσματα των εμφανίσεων. Τα κλικ έχουν σημασία και αν πέφτουν βροχή, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.