Ποιοι είμαστε
Αρχική Κουνούπι κατάσκοπος.HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Κουνούπι κατάσκοπος.

30 Αυγ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Νομίζετε ότι είναι κουνούπι; Ξανασκεφτείτε το

Όχι, είναι ένα μηχανικό έντομο κατάσκοπος. Εμείς θα σας πούμε τι μπορεί να κάνει και τα σχόλια δικά σας.

Το “κουνούπι” αυτό Βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως και είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα και ένα μικρόφωνο. Μπορεί να προσγειωθεί επάνω σας και έχει τη δυνατότητα να πάρει δείγμα DNA ή να αφήσει ένα μικροτσίπ (RFID νανοτεχνολογίας) παρακολούθησης στο δέρμα σας. Μπορεί να πετάξει οπουδήποτε και να μπει σπίτι σας από ένα ανοιχτό παράθυρο, ή να το κουβαλήσετε σπίτι σας απο το δρόμο, μιας και θα έχει επικαθήσει στα ρούχα σας

Η φωτογραφία είναι ψεύτικη και πιθανός να είναι μια καλλιτεχνική απόδοση μιας ιδέας. H τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ίσος να μπορεί να κατασκευαστεί σε μερικές δεκαετίες  Η τεχνολογία κάνει τεράστια άλματα, αλλά αυτή τη στιγμή απέχει αρκετά από αυτό που μας δείχνει η φωτογραφία και η τεχνολογία των μπαταριών δεν είναι σε αυτό το μικροσκοπικό επίπεδο. Τόσο μικροσκοπικές ιπτάμενες μηχανές είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να εκτελέσουν την αποστολή τους γιατί παρασύρονται από ένα απλό αεράκι.

Οι ισχυρισμοί για τη συλλογή dna και την είσοδο μικροτσίπ στο δέρμα μας, είναι εντελώς γελοίοι και δεν θα ασχοληθούμε παραπάνω. 

Φυσικά υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για να κατασκευαστούν μικροσκοπικές ιπτάμενες μηχανές (MAV mikro air vehicle) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το στρατό ή την αστυνομία για να βιντεοσκοπήσουν χώρους και κτίρια, όπως το WASP

Το μικρότερο MAV σήμερα, είναι ένα κολίμπρι (The Hummingbird) και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο απέχει αρκετά από το κουνούπι κατάσκοπο. Πιθανά στο μέλλον να δούμε όλο και μικρότερες ιπτάμενες μηχανές αλλά η τεχνολογία έχει αρκετό δρόμο να διανύσει.

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταινία του 007 και ίσος εκεί να δούμε το κουνούπι κατάσκοπο. Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στο παρακάτω βίντεο.

Το hoax κυκλοφόρησε σε διάφορες σελίδες και blog μέχρι και εφημερίδες και υπήρχαν περιπτώσεις που δεν τους ήταν αρκετό και συμπλήρωσαν ακόμη λίγη σάλτσα όπως στη παρακάτω φωτογραφία. Ένας αεροψεκασμός κολλάει παντού…

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.




Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.