Ποιοι είμαστε
Αρχική Έδωσαν ecstasy σε πιγκουίνο…HOAXES FAKE NEWS

Έδωσαν ecstasy σε πιγκουίνο…

5 Σεπ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Τις τελευταίες μέρες ένα περσινό hoax ξανάκανε την εμφάνισή του, για να μαζέψει επισκέψεις σε διάφορες σελίδες.
Το hoax, που μας το πλασάρουν ως είδηση και ότι το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει σάλο και άλλες πολλές μπαρούφες. λέει ότι:

Απερίσκεπτοι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου της Μόσχας έδωσαν XTC σε ένα μικρούλη πιγκουίνο. Οι αντιδράσεις του χαριτωμένου θηλαστικού καταγράφηκαν σε βίντεο και πλέον κάνουν το γύρο του Κόσμου! Οι δράστες έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Υπάρχει και έκδοση που δεν έχει ποινή αλλά λέει ότι οι δράστες οδηγήθηκαν στο δικαστή.

Ασυνείδητοι επισκέπτες στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας θεώρησαν …πως θα ήταν «αστείο» να δώσουν ναρκωτικά σε έναν πιγκουίνο και μάλιστα ecstasy.
Οι δράστες δεν περιορίστηκαν σε αυτή τους την ασυνείδητη πράξη μόνο, αλλά τράβηξαν και βίντεο με τις αντιδράσεις του συμπαθούς πτηνού. Τελευταίος αναμένεται να «γελάσει» ο δικαστής όμως, γιατί οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η ψεύτικη είδηση (και το βίντεο) ανέβηκε για πρώτη φορά στο epicnews.gr στις 18 οκτ 2011, και να τονίσουμε ότι το epicnews δημοσίευε μόνο ψεύτικες – σατιρικές – ειρωνικές “ειδήσεις” και κείμενα, σαν το tokoulouri.

Το βίντεο υπάρχει στο youtube από το 2010 αλλά με τίτλο “Happiest Penguin Ever” που δεν ταιριάζει με την ψεύτικη είδηση. Έπρεπε να ξανανέβει με νέο πιο ταιριαστό τίτλο. Δείτε ΕΔΩ
Το καλοκαίρι του 2012 η “είδηση” με το πρεζάκι πιγκουίνο αναρτήθηκε σε πάρα πολλές “ειδησειο-γραφικές” σελίδες που θέλουν να χαρακτηρίζονται έγκυρες και κανείς δεν έδωσε σημασία ότι το βίντεο έχει ανέβει από το epicnews. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Δηλαδή… κανείς μα κανείς δεν ασχολήθηκε να βρει την πηγή του βίντεο. Δυο κλικ του ποντικιού αρκούσαν και δεν χρειάζονταν καμιά παραπάνω έρευνα, για την αξιοπιστία της “είδησης”. Σιγά μην ασχοληθούν. Τα κλικ και οι διαφημίσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία για να γεμίζει η τσέπη. Το ότι μας πασάρουν σαβούρα, είναι σε δεύτερη μοίρα. Ενδεικτικά βλέπουμε τις παρακάτω εικόνες.

Αφού πέρασε ένας χρόνος, η μούφα ξαναεπέστρεψε και αναρωτιόμαστε μήπως τελικά, ο πιγκουίνος είναι κανονικό πρεζάκι μιας και συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Τα σχόλια, για τους ασυνείδητους που έδωσαν ναρκωτικά στο πιγκουίνο, είναι για πολλά γέλια, ή μήπως είναι για πολλά κλάματα;

Με τα μάτια της λογικής. (μάτια υπάρχουν, η λογική είναι σε διακοπές)
1ο. Βλέποντας το βίντεο μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο πιγκουίνος είναι μικρός σε ηλικία και απλά χαίρεται γιατί χιονίζει. Τόσο απλά, δεν θέλει και πολύ νιονιό.
2ο. Αν δεις ποιος ανέβασε το βίντεο με τη μία καταλαβαίνεις ότι είναι μια φάρσα, ή αν θέλετε μια σατυρική “είδηση”.
3ο. Αν κάνεις μια βολτούλα στο youtube  θα βρεις το ίδιο βίντεο με διαφορετική μουσική και διαφορετικό τίτλο. Αν ψάξεις λίγο καλύτερα θα βρεις και άλλα πρεζάκια πιγκουίνους που χοροπηδάνε με τον ίδιο τρόπο. Δείτε ΕΔΩ. Ακόμη και ελληνικό βίντεο με πιγκουίνο να χοροπηδάει βρήκαμε. ΕΔΩ. Τα κορίτσια που τράβηξαν το βίντεο, λογικά, θα πρέπει να του έδωσαν LSD
4ο. Σε 10 δεύτερα μπορείς με το google να βρεις, ότι η “είδηση” υπάρχει από πέρυσι.
5ο. Ποιος χρήστης ή έμπορος (για να έχει στην κατοχή του χαπάκια, χρήστης ή έμπορος θα είναι) θα σπαταλούσε τα χαπάκια ecstasy στο πιγκουίνο;
6ο Για να ανέβασαν το βίντεο οι δράστες, δεν τους έπιασαν στα πράσα. Πως όμως τους πιάσανε; Από το βίντεο που χοροπηδούσε ο πιγκουίνος; ή έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις στον πιγκουίνο;
7ο. Αν δεχτούμε ότι τους έπιασαν από το βίντεο, είναι αρκετό ένα βίντεο ενός πιγκουίνου που χοροπηδάει να είναι η απόδειξη ότι έδωσες ναρκωτικά στον πιγκουίνο; ή είναι ενοχοποιητικό στοιχείο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών;
Εντάξει… παραδίνομαι… είναι σίγουρο πως μας ψεκάζουν.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.