Νέα σελίδα απάτη. Ο πράσινος καφές, ο μάγος του οζ και πράσινα άλογα.

In Scam by Θοδωρής Δανιηλίδης32 Comments

Προχθές είδα μια ανάρτηση – διαφήμιση για ένα σκεύασμα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μας αδυνατίσει και μάλιστα, χωρίς δίαιτα. Πάτησα για να διαβάσω την ανάρτηση και μεταφέρθηκα σε μία σελίδα που προσπαθούσε να με πείσει για το «μαγικό σκεύασμα» που θα με κάνει κορμάρα. Για το μαγικό σκεύασμα θα ασχοληθώ στο τέλος. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Τη συγκεκριμένη σελίδα απάτη μπορούμε να την έχουμε ως παράδειγμα για να καταλάβουμε με ποιο τρόπο κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να σας παραπλανήσουν και να μάθετε (όσοι δεν είσαστε υποψιασμένοι ή δεν έχετε την εμπειρία) πως μπορείτε να αναγνωρίσετε ανάλογες περιπτώσεις απάτης. Επειδή όλα αυτά, (μαζεμένα σε μια ανάρτηση) μπορεί να μπερδέψουν κάποιο αναγνώστη, που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο internet, θα τα χωρίσουμε και θα ασχοληθούμε με το καθένα ξεχωριστά.

Η ανάρτηση – διαφήμιση.
Την ανάρτηση – διαφήμιση την είδα στη σελίδα xrimablog.gr και ο τίτλος της ανάρτησης είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχασε 8 κιλά σε ένα μήνα χωρίς δίαιτα -ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ!

Πραγματικά απίστευτο…. 8 κιλά σε ένα μήνα και χωρίς δίαιτα. Αν αυτό δεν είναι ενδιαφέρον για κάποιον/κάποια που έχει πρόβλημα βάρους, τότε τίποτα άλλο δεν θα μπορεί να τον/την παρακινήσει, να διαβάσει το άρθρο. Έλα όμως που δεν υπάρχει άρθρο.
Ακολουθώ ένα κανόνα που λέει ότι οι αναρτήσεις που ξεκινούν με τις λέξεις «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΣΟΚ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΦΟΒΕΡΟ, ΤΡΟΜΕΡΟ, κτλ» συνήθως είναι μπούρδες για να καταφέρουν να ανεβάσουν την επισκεψημότητα της σελίδας. Εδώ όμως τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.  Πατάω στο «διαβάστε περισσότερα εδώ» και μεταφέρομε στη σελίδα απάτη. Αλλά πριν περάσω στη ανάλυση της απάτης να γράψω δυο λόγια για την ανάρτηση-διαφήμιση του xrimablog.

Η διαφήμιση μπήκε σαν ανάρτηση για να ξεγελάει τον αναγνώστη και να μην φαίνεται εξαρχής ότι είναι διαφήμιση. Κοιτώντας καλύτερα το link, βλέπουμε ότι είναι το «http://affiliates.digitad.gr/z/26/CD4/»  και όχι το «http://www.eurohealthnews.com/gr0/» που είναι η πραγματική διεύθυνση της σελίδας απάτης, που θα δούμε. Εύκολα συμπεραίνουμε ότι ο ιδιοκτήτης του xrimablog, γράφτηκε σε πρόγραμμα affiliate marketing, και προωθεί τη σελίδα απάτη που προσπαθεί να μας ξεγελάσει και να αγοράσουμε το μαγικό σκεύασμα που πολύ γρήγορα και χωρίς κόπο και δίαιτα θα μας κάνει να χάσουμε βάρος. (Το βάρος που θα χάσουμε, λέω εγώ ο καχύποπτος, θα είναι από το πορτοφόλι και την τσέπη μας) Το κέρδος του ιδιοκτήτη της σελίδας, είναι ποσοστά από τις πωλήσεις ή ανάλογα με τα κλικ που θα πέσουν. Το να έχει διαφημίσεις στη σελίδα σου δεν είναι κατακριτέο. Αν όμως προωθείς και διαφημίζεις μια απάτη, με μοναδικό σκοπό το χρήμα που θα τσεπώσεις, τότε είναι.Αυτό μπορώ να το γράψω με σιγουριά, γιατί δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να περιγράφει τον τρόπο που θα χάσεις βάρος, αλλά το μόνο που υπάρχει είναι το link για να περάσεις στη σελίδα, απάτη. Μάλιστα, αντέστρεψε και τον κανόνα «έρχεται το καλοκαίρι πως θα βγεις στην παραλία» που εκμεταλλεύονται πολλοί, την ανάγκη για γρήγορα αποτελέσματα, και το έκανε «τέλειωσε το καλοκαίρι και μας έμεινε το βάρος από την καλοκαιρινή καλοπέραση». Αυτό και μόνο είναι αρκετό να καταρρίψει οποιαδήποτε δικαιολογία, τύπου δεν ήξερα ότι η σελίδα είναι απάτη κτλ. Το ξέρεις και  το προωθείς για να κονομήσεις στις πλάτες ανυποψίαστων και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το xrima. Γιατί όμως ο ιδιοκτήτης επέλεξε τη συγκεκριμένη προώθηση, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει οποιαδήποτε άλλη που δεν είναι απάτη; Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Εδώ μπαίνουν τα ποσοστά, οι απάτες πληρώνουν καλά, και πολλαπλάσια.

Το affiliate marketing
Τι είναι όμως το affiliate marketing;
Affiliate Marketing είναι ένας τύπος Performance based Marketing και αφορά προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Affiliate είναι ο Συνεργάτης ενός Δικτύου Συνεργατών (Affiliate Network), ο οποίος προωθεί προϊόντα ή υπηρεσίες ενός Διαφημιζόμενου στο διαδίκτυο. Το Affiliate Marketing λειτουργεί ως εξής: Μια εταιρία ή επιχείρηση (Διαφημιζόμενος) ανταμείβει τους Συνεργάτες (Affiliates) για κάθε πελάτη ή επισκέπτη που οδηγούν στην διαδικτυακή τους ιστοσελίδα. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα ποσοστό προμήθειας από μια επιτυχημένη online πώληση (CPS), είτε ένα ποσό για μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως μια εγγραφή μέλους ή newsletter (CPL). Ο Affiliate προωθεί Διαφημιζόμενες εταιρίες χρησιμοποιώντας διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ή μεθόδους marketing μέσα από διαδικτυακές πηγές, όπως ιστοσελίδες, ιστολόγια, ηλεκτρονικά μηνύματα και άλλα πολλά. Διαβάστε ΕΔΩ

Στις παρακάτω εικόνες μπορούμε να δούμε μερικά ενδεικτικά προγράμματα affiliate και τα κέρδη από την προώθηση.

Η σελίδα απάτη. Δείτε τη ΕΔΩ
Η σελίδα που προσπαθεί να μας πουλήσει το μαγικό σκεύασμα του πράσινου καφέ, που θα μας κάνει να χάσουμε κιλά τρώγοντας τον αγλέουρα, είναι μια μεγάλη απάτη. Ας δούμε γιατί.

1ο. Χρησιμοποιεί το όνομα euro health news για να μας παραπλανήσει και να πιστέψουμε ότι είναι μια ιστοσελίδα που ασχολείται με νέα από το χώρο της υγείας.

2ο. Όλα τα μενού της σελίδας ( ΑΡΧΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΨΩΝΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, και ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ) σας οδηγούν όλα στη σελίδα για να παραγγείλεις το μαγικό σκεύασμα. Το ίδιο συμβαίνει και με  οποιοδήποτε άλλο link υπάρχει στη σελίδα.
3ο Χρησιμοποιεί μεγάλα ονόματα (CNN, CBS, MSNBC, ABC) με τον ισχυρισμό ότι μιλάνε για τον πράσινο καφέ, αλλά δεν υπάρχει κανένα βίντεο από αυτά τα μέσα ενημέρωσης. Το μόνο βίντεο που υπάρχει είναι ένα βίντεο του τηλεγιατρού-τηλεπωλητή Mehmet Oz. Μπούρδες.

4ο Προσπαθεί να μας ξεγελάσει γράφοντας ότι η σελίδα είναι επικαιροποιημένη στη σημερινή ημερομηνία. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες τι θα γίνει αν αλλάξουμε την ημερομηνία του υπολογιστή μας και την πάμε 40 χρόνια μπροστά. Θαύμα!!! Ο μάγος του οζ έκανε πάλι το μαγικό του και μαζί με τα κιλά που χάσαμε, επικαιροποίησε την σελίδα στις Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2053 Τα άτομα είναι 40 χρόνια μπροστά. Τι να λέμε!!!

5ο Αν πατήσεις για να δεις τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας, θα μεταφερθείς στη σελίδα για να κάνεις παραγγελία, αφού πρώτα διαβάσεις μερικές «αληθινές» ιστορίες ανθρώπων που έχασαν βάρος. Ούτε έρευνα ούτε αποτελέσματα ούτε τίποτα. Παραγγελία παραγγελία παραγγελία. Αγόρασε αγόρασε αγόρασε. Αυτό είναι το ζητούμενο.

6ο Με την αποκλειστική δικτυακή προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, που πάντα λήγει στην ημερομηνία που έχει ο υπολογιστής, προσπαθεί να σε ξεγελάσει για  να αγοράσεις σήμερα, ώστε να μην έχεις χρόνο να σκεφτείς ή να ψάξεις, τι είναι το εκχύλισμα του πράσινου καφέ και αν θα καταφέρνει, να αδυνατίζεις τρώγοντας ένα ταψί στην καθισιά. Αλλάξτε την ημερομηνία του υπολογιστή σας και ανανεώστε τη σελίδα. Πάλι ο τηλεγιατρός, τηλεμάγος μεμέτης οζ, έκανε τα μαγικά του και η προσφορά ανανεώθηκε και λήγει στην ημερομηνία που βάλατε. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω μετά από αλλαγή της χρονολογίας του υπολογιστή μου σε 2053. Σαράντα χρόνια έχω ψήσει!!!


7ο Τα σχόλια. Εδώ θα πρέπει να γράψω ολόκληρο άρθρο μόνο για τα ψεύτικα σχόλια. Τα σχόλια είναι απάτη γιατί παρατηρούμε ότι:
α. Δεν έχουν κανένα ορθογραφικό λάθος. (Είναι αυτό λογικό;)
β, Χρησιμοποιούν όλα τα στίγματα στίξης. (Καλά… είμαστε πολύ μορφωμένος λαός… παραμορφωμένος θα έλεγα!)
γ. Κανείς δεν έγραψε με λατινικούς χαρακτήρες. (Έχω πάθει πλάκα με το επίπεδο γραφής των Ελληνίδων που αδυνατίζουν με πράσινα άλογα… εεεε συγνώμη με πράσινο καφέ ήθελα να γράψω)
δ. Όλες όσες έγραψαν σχόλιο, έβαλαν το μικρό τους όνομα και καμιά δεν χρησιμοποίησε κάποιο ψευδώνυμο.
ε. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία στον υπολογιστή τότε τα σχόλια θα πάρουν την ανάλογη ημερομηνία, όπως και η λήξη της προσφοράς και η επικαιροποίηση που ανέλυσα παραπάνω. (Η επικαιροποίηση σας μάρανε, παλιολωποδύτες) Στη φωτογραφία άφησα επίτηδες τη χρονολογία του υπολογιστή μου, 40 χρόνια μπροστά.
στ. Όλα τα σχόλια είναι στο ίδιο μήκος κύματος και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το προϊόν κάνει θαύματα, ότι η προφορά είναι απίθανη, ότι για να το λέει ο μάγος του οζ είναι σίγουρο, ότι δεν θα το βρεις πουθενά αλλού, ότι θα πρέπει να κάνεις και απόθεμα, ότι όλοι οι άντρες θα ξετρελαθούν μαζί σου, ότι βγαίνει πιο οικονομικά από ένα γυμναστήριο, και χωρίς κόπο και άλλα πολλά για να σε ρίξουν στη φάκα.. Στη παρακάτω εικόνα, άφησα επίτηδες τη χρονολογία του υπολογιστή μου, 40 χρόνια μπροστά.(μηνύματα από το μέλλον, καλά που δεν βγήκε και μήνυμα να λέει «από το 2013, 40 χρόνια σας αδυνατίζουμε»)

Η σελίδα απάτη 2
Η απάτη συνεχίζει στη δεύτερη σελίδα (η σελίδα της παραγγελίας – έρευνας ή ότι άλλο επιλέξεις από την πρώτη σελίδα) και παρατηρούμε τα παρακάτω.
1ο. Δεν υπάρχει καμιά έρευνα. (μετά από τόσο πρόλογο που φάγαμε στην 1η σελίδα, αν θα υπήρχε η παραμικρή έρευνα που αποδεικνύει το 5% από τους ισχυρισμούς, θα το είχαν κάνει ευαγγέλιο)
2ο. Παρατηρούμε ότι τα νούμερα άρχισαν να ανεβαίνουν. Τα 8 κιλά το μήνα έγιναν 14 κιλά χωρίς δίαιτα. (όσο πάει γίνετε και καλύτερο, υπάρχει λογική σε αυτό… αν η «Γεωργία» έχασε 14 χωρίς δίαιτα, εγώ δεν θα χάσω 4-5 κιλά που θέλω;)

 3ο. Πιο κάτω διαβάζουμε:  
Για ποιο λόγο γράφω για την Γεωργία; Έχω για αυτό 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι χρειαζόμουν κάτι για να τραβήξω την προσοχή σου. Ήθελα να το κάνω γιατί έχω κάτι σημαντικό να σου πω. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η φωτογραφία αυτής της γυναίκας είναι εισαγωγή σε ένα ασυνήθιστο μήνυμα που θέλω να σου μεταφέρω.
Τι έγινε η έρευνα που πάτησα να διαβάσω;
4ο. Ακόμα πιο κάτω και μετά την πλύση εγκεφάλου που τρώει ο αναγνώστης, διαβάζουμε την περίληψη (παρατηρούμε ότι άρχισε να μιλάει για δίαιτα και το φάε ότι θες, σιγά σιγά πάει περίπατο)

 

5ο. Τι Σούλα τι Κούλα, το ίδιο είναι, σημασία έχει πως έγινε κοπέλα με τα ΟΥΛΑ. Μετά την περίληψη ήρθε η ώρα να διαβάσουμε αληθινές ιστορίες ανθρώπων με αποδείξεις (φωτογραφίες) για τα καταπληκτικά αποτελέσματα του σκευάσματος πράσινου καφέ, με μπλε και κόκκινους κόκκους. Στην επιτυχία Νο3 βλέπουμε την Κούλα Μπεκιάρη που έχασε 25 ολόκληρα κιλά και έγινε αγνώριστη. Τόσο αγνώριστη που πια δεν τη φωνάζουν Κούλα, αλλά όλοι τη φωνάζουν Σούλα πως άλλαξες!!!(Για πόσο χαϊβάνια μας περνάς;)

6ο  Καλά, θα μου πει κάποιος,  σε ένα ορθογραφικό λάθος κόλλησες; Αντί να γράψουν Κούλα κατά λάθος έγραψαν Σούλα. Όχι δεν κόλλησα σε ένα γράμμα… για την ακρίβεια, δεν κολλάω ούτε σε 2 ή σε 5 γράμματα. Η Κούλα – Σούλα (πως στο διολο την λένε) πρέπει να κολλάει, γιατί τα πήρε άσχημα, γύρισαν τα μυαλά της και άλλαξε ολόκληρο το όνομά της. Το έκανε Rosa Rodrigues και πρίν από αυτό το είχε κάνει Dominika Molnárová, όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες.
(Μια απορία έχω μόνο. Σήμερα Κυριακή 7 Σεπ. 2053 πως τι λένε;)

 
 

7ο Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις πετυχημένες ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν και έγιναν κορμάρες με το συγκεκριμένο σκεύασμα πράσινου καφέ με μπλε και κόκκινους κόκκους. Μιλάμε για τεράστιες επιτυχίες του σκευάσματος. Δείτε τις παρακάτω εικόνες.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8ο. Εγγύηση. Διαβάζουμε ότι: Αν δεν αδυνατίσεις 14 κιλά σε 4 εβδομάδες σου επιστρέφουμε 100% της τιμής του προϊόντος. Τόσο μεγάλη σιγουριά…. αλλά ας διαβάσουμε και τους όρους χρήσης. ΕΔΩ

Καταλάβαμε όλοι την αξιοπιστία που έχει η εγγύηση επιστροφής χρημάτων που σου δίνουν. Όσο σίγουρα ήταν όλα τα παραπάνω, τόσο και άλλο τόσο εγγυημένα θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Το σκεύασμα του πράσινου καφέ και ο μάγος του οζ.
Ο Μεχμέτ Οζ είναι καρδιολόγος καθηγητής, αλλά μετά από μια εμφάνιση του στο Oprah Winfrey Show έκανε στροφή και έγινε ένας τηλεγιατρος – τηλεπωλητης σκευασμάτων. Ο Μεχμετ Οζ υποστηρίζει ότι μαζί με την συμβατική ιατρική θα πρέπει να συνδυάζουμε μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής, όπως ύπνωση, προσευχή, ενεργειακή θεραπεία και ομοιοπαθητική. Είναι σύμβουλος στης ιστοσελίδας RealAge που έχει επικριθεί από τη New York Times για τη φαρμακευτική πρακτική μάρκετινγκ που ακολουθεί. Η Σελίδα αυτή ζητά ιατρικές πληροφορίες από τους επισκέπτες για να καθορίσει βιολογική ηλικία του επισκέπτη και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το ιατρικό προφίλ του επισκέπτη για να τους δώσει συμβουλές και στοχευμένες διαφημίσεις σκευασμάτων.


Δεν είμαι γιατρός, ούτε διατροφολόγος, για να μιλήσω για το χλωρογενικό οξύ, τα σκευάσματα με εκχύλισμα πράσινου καφέ και φραπελιές, αλλά να μας εξηγήσει ο Μεχμέτ Οζ εκτός από τον πράσινο καφέ, προτείνει και το Raspberry Ketone για απώλεια βάρους, και ακόμα, ένα κάρο σκευάσματα. Από όλα αυτά πιο είναι καλύτερο για την τσέπη του;

Να δούμε τι λέει ο Μανώλης Μανωλαράκης, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, πρόεδρος στην Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος. ΕΔΩ


Το παραμύθι του πράσινου καφέ.

Ένα ακόμα μαγικό συστατικό κατά της παχυσαρκίας, έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Dr Oz (τυχαίο; Δεν νομίζω!) και από τότε πολυάριθμα σκευάσματα που το περιέχουν, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ισχυριζόμενα ότι έχουν εγγυημένα θαυματουργά αποτελέσματα.

Μιλάμε φυσικά για το εκχύλισμα του πράσινου καφέ. Οι διαφημιστικές καταχωρήσεις φυσικά προβάλουν σαν βασικό στοιχείο της επιστημονικής του αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, την ίδια την διαφημιστική προβολή του στην εκπομπή του Dr Oz η όποια όμως στο παρελθόν, έχει παρουσιάσει μία τεράστια γκάμα παρόμοιων προϊόντων με επίσης θαυματουργές ιδιότητες.

Οι επιστημονικές αναφορές σε αυτό είναι ομιχλώδεις και αόριστες. Γίνεται λόγος για την χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη αλλά και για την υψηλή περιεκτικότητα σε χλωρογενικό οξύ, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει σε λαχανικά αλλά και στο κανονικό καφέ. Είναι γνωστή η αντικαρκινική και η αντιοξειδωτική του δράση. Παραπέρα είναι γνωστό ότι βοηθά στην διατήρηση σε χαμηλό επίπεδο των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και γενικότερα στην καλή χρήση των υδατανθράκων.

Πιθανότατα αυτό να προσπαθεί να περιγράψει με στόμφο ο διαφημιστής όταν αναφέρει ότι το χλωρογενικό οξύ «λειτουργεί ως αναστολέας απελευθέρωσης της γλυκόζης στο σώμα, και αυξάνει τον μεταβολισμό του ήπατος.» Και ο ισχυρισμός αυτός γίνεται ακόμα πιο έντονος όταν αναφέρει επίσης ότι «Το ειδικό αυτό οξύ αποτρέπει την απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα και αυτό σημαίνει πως δεν παίρνετε βάρος.» Εδώ υπάρχει μία μεγάλη επιστημονική ακροβασία. Η αποδεδειγμένη θετική διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος δεν σημαίνει αυτόματα ότι χάνονται οι υδατάνθρακες ή ότι το σώμα δεν απορροφά τις θερμίδες που προέρχονται από αυτούς.

Από την άλλη και οι επιστημονικές έρευνες δεν δείχνουν κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα σχετικά με την επίδραση που έχει το χλωρογενικό οξύ στην απώλεια βάρους. Για παράδειγμα η και από τους διαφημιζόμενους χρησιμοποιούμενη έρευνα σε 30 ελαφρά υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, δείχνει μία επιπρόσθετη απώλεια 3,7 κιλών σε 12 εβδομάδες στην ομάδα των εξεταζόμενων που το χρησιμοποίησαν.

Σε άλλη μελέτη που έγινε σε ανάλογο δείγμα 28 ατόμων η χρησιμοποίηση καφέ εμπλουτισμένου με χλωρογενικό οξύ δεν προκάλεσε καμία άξια αναφοράς μεταβολή του βάρους τους.

Οι δύο παραπάνω μελέτες χρησιμοποίησαν καφέ εμπλουτισμένο σε χλωρογενικό οξύ. Η πιο πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη που δείχνει να ανατρέπει τον μύθο του πράσινου καφέ, μιας και σε αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε εμπλουτισμένος καφές αλλά σε μεγάλες δόσεις το ίδιο το χλωρογενικό οξύ. Έτσι λοιπόν σε παχύσαρκα ποντίκια που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε λίπος χορηγήθηκε το παράλληλα το εξεταζόμενο συστατικό. Ακόμα όμως και οι μεγάλες αυτές δόσεις δεν εμπόδισαν την αύξηση του βάρους ή την εναπόθεση λίπους στο ήπαρ ή την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 ακόμα και στην ομάδα που έλαβε το συμπλήρωμα.

Και κάπου εδώ ο μύθος του πράσινου καφέ (όπως και πολλοί άλλοι) άρχισε να γίνεται γκρίζος.

Και τι λεει για το raspberry ketones και τον Μεμέτη Οζ

Η απάτη των raspberry ketones

Όπως την βίωσαν οι καταναλωτές

Το ψέμα (για τα raspberry ketones) έχει κοντά ποδάρια. Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό προβάλλονται διαφημίσεις ή εμφανίζονται διαφημιστικά site όπου προβάλλουν τις μαγικές ιδιότητες των raspberry ketones. Ενός προϊόντος που ξεκίνησε την φρενήρη πορεία του στην Αμερικανική αλλά και στην Παγκόσμια αγορά, μέσα από την εκπομπή του Dr. Oz.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αγαπημένη εκπομπή των Αμερικανών τηλεθεατών είναι αυτή του Dr. Oz. Κάθε εβδομάδα ένα νέο μαγικό συστατικό παρουσιάζεται, μία νέα μέθοδος αδυνατίσματος αναλύεται, ένας ακόμα καλεσμένος παρουσιάζει ένα ακόμα θαυματουργό σκεύασμα. Και η βιομηχανία αδυνατιστικών χαπιών (και όχι μόνο) στις ΗΠΑ γυρνάει τα γρανάζια της και πουλάει τα προϊόντα της.

Τα διάφορα προωθητικά / εμπορικά site βρίθουν από «αξιόπιστες» μαρτυρίες ατόμων που το δοκίμασαν και ισχυρίζονται ότι έχασαν κιλά. Τι γίνεται όμως με ανεξάρτητα sites που πουλούν προϊόντα με raspberry ketone και μετά οι καταναλωτές λένε την άποψή τους; Συνέχεια

ΕΔΩ

 

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

 • John Smith

  Αυτά τα γελοία κατασκευάσματα δεν ήταν που τα διαφήμιζαν μια εποχή και στην τηλεόραση, και μάλιστα συνέχεια;

 • Albi

  Ευχαριστουμε για την ερευνα και αναλυση. Πραγματικα ειχα ψηθει με ενα παρομοιο βαζακι ( δεν λεγετε πλεον πρασινος καφες) και μετα την αναλυση σας, εκανα την ιδια ερευνα και διαπιστωσα τα ιδια!!!
  ….τα γλυτωσα τα 39 ευρω!! Και ποσο μαλλον την υγεια μου, γιατι ποιος ξερςι τι περιεχουν αυτες οι καψουλες!

 • Anastasia Papagianni

  Mprabo ….! Epitelous kapoios mpike ston kopo na analisi oles autes tis blakeies pou mas poulane … akomi kai twra ta poulane , kai sugkekrimena me ton idio tropo …
  Ean den empaina stin diadikasia na skeftw pws apoklietai enas anthroos xris swsti diatrofi kai askisi mporei na xasei 14 kila , isws na eperna kai egw ..
  Pali kala omos p uprxoume kai emeis i realistes 😛 haha , plakitsa , oloi pisteuw tha mporousame na mpoume ston pirasmo , mono kai mono gia na dokimasoume auta ta «magika» xapia , pou kanoun thaumata haha , to opoio ennoooiiiteeee den einai logiko , diaforetika oloi den tha pigename gumnastirio , tha trogame ta panta kai paralila tha eixame kormares …. giati omos den einai etsi arage ? Giati polu apla den isxuei kati tetio ….
  Sto mono pou basizontai einai pws THA ALAKSEI I PSIXOLOGIA oson pernoun to skeuasma , kai logo allagis psixologias kai autopepithesis tha xaseis .. giati os gnoston , i psixologia tou anthropou pezei terastio rolo stin apolia barous … etsi , xwris na exei sxesi to opoio dipote skeuasma .. xaneis 1-3 kila kai pisteueis pws to magiko xapi ekane tin douleia.. Filoi mou dustixws den to ekane to xapi tou Oz opos anaferei o filos kai sto arthro , pou paraptontos mou arese para polu! Thn douleia tin kanei stin teliki i dunami psixis tou anthropou .. oso periergo kai na akougetai gia kapoious .. autos einai o pragmatikos logos … Sin to oti epeidi mpainoun polu stin diadikasia na pernoun ta xapia , paralila allazoun kai ligo ton tropo zwhs gia diplasia ipotithemena apotelesmata , kai nomizoun pws ta ekane ola to magiko mas xapaki … asxeto apo to gegonos pws to «thauma» to ekane isws i allagi ston tropo zwhs-diatrofis-kinisis …!? Apla pragmata 🙂

  • Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο, αλλά σας παρακαλούμε, την επόμενη φορά που θα θέλατε να σχολιάσετε κάποιο άρθρο, το σχόλιο σας να είναι γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, γιατί για πολλούς, η ανάγνωση είναι αρκετά δύσκολη.

 • ZAK

  Πραγματικά σ’ευχαριστώ που έγραψες όλα όσα βαριόμουν να γράψω για το άθλιο μάρκετινκ-αμερικανιά που δεν κατακλύζει μόνο στο διαδίχτυο (ας θυμηθούμε τις αποχαυνωτικές μεταμεσονύχτιες δύωρες διαφημίσεις που πουλάνε από τσίχλα που σου κάνει 6-πακ μέχρι τσατσάρα που φυτρώνει μαλλιά) αλλά εκεί έχει βρεί πολύ πρόσφορο έδαφος. Πάντως περι αντικαρκινικής και ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης του πασίγνωστου χλωρογενικού οξέως, τι να σας πω .. όσα χρόνια σπούδαζα ιατρική δεν την είχα συναντήσει πουθενά αυτή την ουσία.

 • Anonymous

  Ο καθενας το μακρυ του κ το κοντο του… κ εγω το δικο μου λοιπον !!!!!!
  Παιρνω τα συγκεκριμενα χαπια εδω κ 2 εβδομαδες και με σωστη διατροφη εχω χασει 5 κιλα !

 • Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο πράσινος καφές δεν έχει αποτέλεσμα στο αδυνάτισμα. Ο κ. Μανωλαράκης καλό θα είναι όταν θέλει να επιτήθεται να προσέχει πρώτα τί διαφημίζει ο ίδιο στην ιστοσελίδα του. Διότι υπόσχεται Μαλλιά, όταν υπάρχει ολόκληρη επιστημονική κοινότητα που υποστηρίζει τον πράσινο καφέ όταν είναι συμπλήρωμα και όχι πόσιμος…Για να μην ποστάρω λινκ εδώ, και καταχραστώ το χώρο του blogger, ψάξτε στο google για τον πράσινο καφέ και θα δείτε πολλούς κλινικούς να μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

 • Anonymous

  Ελπίζω να δημοσιευθεί το σχόλιό μου και να μην αφαιρεθεί…
  Είμαι ήδη στην τρίτη μέρα που παίρνω κάψουλες πράσινου καφέ και έχω δει διαφορά…
  Για να γίνω πιο συγκεκριμένη….Δεν άλλαξα τίποτα στην καθημερινή μου δραστηριότητα,δεν προλαβαίνω άλλωστε…στη διατροφή μου δεν άλλαξα τίποτα (εκτός του ότι έκοψα την ζάχαρη στον πρωινό μου καφέ)..προέκυψε σαββατοκύριακο και ήμουν καλεσμένη το Σάββατο σε τραπέζι και την Κυριακή έξω σε ταβέρνα και όπως καταλαβαίνεται έφαγα το κάτι τις μου παραπάνω και έχω ήδη χάσει σε 3 ημέρες ακριβώς 1 κιλό…Παίρνω τις κάψουλες ελληνικής μάρκας/εταιρείας…(δεν θα αναφέρω την μάρκα για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση)…το σκεύασμα περιέχει 90 κάψουλες…μόνο αυτό μπορώ να πω…

  Για μένα δουλεύει και είναι αποτελεσματικό!!!

  • Anonymous

   Πέμπτη ημέρα…1,5 κιλό…

  • Anonymous

   Λογικά θα έχεις στο ζώδιό σου τον Ήλιο αυτήν την περίοδο.

   Ξέρεις ότι ο Ήλιος λόγω της ζέστης δημιουργεί καύσεις στον οργανισμό μ’ αποτέλεσμα να τονώνεται ο μεταβολισμός σου και ότι τρως να το καις και καμιά φορά μπορεί να το πάρεις και σε μπόι.

   Παρόλα αυτά μη σταματήσεις τα χάπια. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω κι εγώ με ένα 50ρικο χάπια αντιγήρανσης από συμπυκνωμένο χυμό Stupidus Brainalis (ένα σπάνιο βότανο που φυτρώνει μόνο στο Θιβέτ).

   Στείλε mail στο humanstup@idityisendless.com

  • Anonymous

   Δεν θα πάρω ευχαριστώ…..:)

   Φαίνεται ότι από human stupidity γνωρίζεις πολύ καλά…πρωταθλητής μου είπαν…!!!!
   Το κατέχεις το βραβείο,να μην στο στερήσουμε..:)

   Πρόσεχε στην κατάχρηση των αντιγηραντικών που κάνεις όμως γιατί προβλέπω να μας πεις κι άλλες νόστιμες αηδίες…

 • Anonymous

  Αυτή η διαφήμιση υπάρχει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον, με το ίδιο στυλ ακριβώς, για διάφορα σκευάσματα με τον ίδιο περίπου τίτλο στο site (Health News). Τώρα κοτσάρανε και το «Euro», μάλλον επειδή μαζεύουν τα ευρώ με το τσουβάλι απο κάτι χαζές σαν εμένα..! Είχα πάρει το 2012 το «Caralluma Actives», τρέχα γύρευε!! Ευτυχώς γρήγορα κατάλαβα τη μούφα του κερατά και προειδοποιώ όσους μπορώ γι’ αυτούς τους απατεώνες..

 • Anonymous

  Μακριά από οτιδήποτε σε χάπια, σκευάσματα, σκόνες, ροφήματα και άλλα. Κλείδωμα το αυτοκίνητο, περπάτημα όσο περισσότερο, όχι τηλεόραση και το τί πρέπει να τρώει ο καθένας για να είναι υγιής το ξέρει ο ίδιος καλύτερα. Άλλωστε δίαιτα σημαίνει τρόπος ζωής και όχι πείνα.

  • Anonymous

   Το πιο σωστό «φάρμακο» είναι , πολύ σωστά» , το π ε ρ π ά τ η μ α . Σπύρος Μ.

 • Κατερίνα Μαργαρίτου

  για όσους τα αγόρασαν μπορεί να γίνει καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Θα το ερευνήσουν αλλά μπορεί να αργήσει. Η ΓΓΚ απαγόρευσε μετά από μελέτη (λόγω καταγγελίας) τις μπάλες που πλένουν χωρίς απορρυπαντικό.

 • Anonymous

  Ειδικά τα raspberry ketones φαίνεται να έχουν κάποια αμυδρή επιστημονική βάση. Όμως κάποιος θα πρέπει να παίρνει καθημερινά δεκάδες χάπια από αυτά για να δει κάποιο αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με δίαιτα. Συνεπώς είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουν, λόγω τεράστιου κόστους και πιθανών παρενεργειών από την υπερκατανάλωση τους. Το αδυνάτισμα δεν είναι φιξάκι, να παίρνεις κάποιο μαγικό σκεύασμα και να αδυνατίζεις. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, που θέλει κόπο και χρόνο.

 • Anonymous

  από τότε που ξεκίνησα να τα παίρνω – και αγόρασα πακέτο τρία βαζάκια- έχω πάρει 8 kg με ίδια διατροή. Σημειωτέον δεν ήμουνα και υπέρβαρη – 1,75 -76Kg. για πέντε -οκτώ kg το αγόρασα. ούτε να το ξαναδώ στο μάτια μου. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!!

 • Anonymous

  Χαχα δυσφήμιση προς το πρόσωπο που γράφει στο blog, is this the best you can come up with? Απάτη είναι και φαίνεται….εδώ είναι Ελλάδα όχι ΗΠΑ….

 • Anonymous

  Αγαπητέ κύριε Μανωλαράκη μήπως έχετε να μας παρουσιάσετε κάποια έρευνα για πραγματικά δυνατά μαλλιά που διαφημίζετε στο diatrofi.gr

 • ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΟΧΙ ΚΙΛΟ….ΟΥΤΕ Ε-Ν-Α ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ !!!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ 50 ΕΥΡΩ.

 • Anonymous

  ρε φιλε εγω γιατι πιστευω οτι εισαι διαιτολογος και εχασες πελατες λογο του σκευασματος;

  • Anonymous

   1. Επειδή, προτού σχολιάσεις, δεν έκανες τον κόπο να ρίξεις μια ματιά στην υπόλοιπη θεματολογία του blog ίσως;
   2. Επειδή, προτού σχολιάσεις, δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το κείμενο, ίσως;

 • Anonymous

  τελικα τι ισχυει?

 • Anonymous

  Εμενα με πηρε μια κοπελα τηλ.για να παραγγειλω και δεν ηξερε Ελληνικα!!!!!!! Παραλιγο να την πατησω!!!!!!!!

 • Εμενα με πειρε μια κοπελα τηλ. για παραγγελια και δεν ηξερε Ελληνικα!!!!!!!

 • Anonymous

  Φοβερο Αρθρο …!!!Μπραβο φιλε εκανες τελεια δουλεια…!!!θα το προωθησω κι αλλου αν δεν σε πειραζει για να μαθαινει ο κοσμος τι του γινεται…!!!

 • Anonymous

  Μεγάλε , τόση καταπληκτική ανάλυση και παρουσίαση για εμένα σημαίνει ότι και εσύ κάτι μαγειρεύεις μέσα από αυτήν την ανάρτηση.
  Ο καθένας μας θα πρέπει να ψάχνει σε πολλές και διάφορες πηγές για να είναι σίγουρος για αυτό που ψάχνει.

  • Anonymous

   Το βρήκες Πανμέγιστε! Τιτάνα της σκέψης και του ψαξίματος, που ήσουν χαμένος;
   Δλδ, δεν μας δουλεύει ο τύπος που μας ΠΟΥΛΑΕΙ για $$$ φύκια για αδυνάτισμα και που σου πασσάρει τη φωτογραφία της Κούλας – Σούλας που τη λένε Rosa Rodrigues ή… Dominika Molnárová κάθε μέρα, αλλά το ….ellinikahoaxes!
   Και επειδή μας προτρέπεις να ψάχνουμε κιόλας (lol), άμα είχες αφιερώσει τα δευτερόλεπτα που έκανες για να σχολιάσεις, στο να ψάξεις την υπόλοιπη θεματολογία του blog, θα ανακάλυπτες ότι αυτό ακριβώς κάνουν τα παιδιά: Ψάχνουν σε πολλές πηγές και αποδομούν με σιγουριά τη δικτυακή ελληνόφωνη μπουρδολογία. Πόσο πιο ταληράκια, να στο κάνω;

 • Anonymous

  πως μπορεί να ενημερωθεί ο κόσμος??? έχω δει προωθητικές αναρτήσεις τους παντού fb και σε άλλα….http://fkb30.weightlossc.com/

 • Anonymous

  Εξαιρετική έρευνα!
  Εξαιρετικές μέθοδοι!
  Απολαυστική εξιστόρηση!

  keep it up
  Dr. NoNoNo!

 • Εγώ πάντως βρήκα ορθογραφικό στα σχόλια

  • Anonymous

   O κύριος μανωλαράκης ωραία τα λέει αλλά ξεχνάει να αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Τα ονόματα από τις δήθεν μελέτες. Λοιπόν καταρχάς ας δούμε τι λέει η αγγλική Wikipedia για το Svetol, την πιο γνωστή μάρκα πράσινου καφέ

   «Svetol has been on the market as a dietary supplement since 2002,[1] and its efficacy and mechanism of action have been clinically tested.» πηγή

   Το άρθρο παραθέτει πολλές πηγές και πραγματική βιβλιογραφία.

   Αν δεν ξέρετε αγγλικά, μπορείτε να διαβάσετε για τις κλινικές μελέτες και εδώ
   , ξανά με πλήρη βιβλιογραφία κλπ