Ποιοι είμαστε
Αρχική Φωνές απο την Κόλαση… HOAXHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Φωνές απο την Κόλαση… HOAX

10 Σεπ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα κλασικό hoax. Φωνές από την κόλαση…
Το hoax που είναι πολύ δημοφιλές σε διάφορες θρησκευτικές σελίδες, κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 1997. Το hoax ξεκίνησε από ένα πραγματικό γεγονός και στην ελληνική έκδοση λέει ότι:
Πριν μερικά χρόνια, λίγο μετά το 1960 επί Σοβιετικής Ένωσης, γινόταν στη Σιβηρία μια έρευνα από γεωλόγους. Χρησιμοποίησαν γεωτρύπανο που μπορούσε να μπει στη γη πολύ βαθειά. Οι Ρώσοι διαθέτουν τέτοια γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν σε περίπου 20 km βάθος, και τα πουλάνε σε χώρες όπως η Ινδία και η Κορέα, που έχουν πετρέλαιο σε κοιτάσματα με πολύ μεγάλο βάθος, για να μπορούν να το εξορύξουν.

Τότε όμως έγινε κάτι πολύ εντυπωσιακό και απρόβλεπτο, που μαθεύτηκε πρώτα στη Μόσχα και μετά στη Φινλανδία, από την οποία κυρίως μέσω της έγκυρης εφημερίδας Ammenusastia η είδηση έφτασε και στη Δύση. Συγκεκριμένα, όταν το γεωτρύπανο έφτασε τα 14,4 χιλιόμετρα βάθος, ξαφνικά άρχισε να μην βρίσκει αντίσταση και γύρναγε τρελά, ενώ καταγράφηκε μια εκπληκτική θερμοκρασία 1100 βαθμών Κελσίου. Κατάλαβαν ότι είχαν πέσει σε κενό δηλ. κάτι σαν σπήλαιο μέσα στη γη. Είχαν μαζί τους ένα μικρόφωνο για να καταγράφουν τον ήχο από τις μετατοπίσεις των πλακών που γίνονται σε αυτά τα βάθη. Τους ξάφνιασε πρώτα κάτι σαν τεράστια νυχτερίδα που βγήκε από την τρύπα, μαζί με ένα ρεύμα αερίου, μόνο που αυτή είχε πολύ λαμπερά φτερά που έγραφαν “έχω κυριαρχήσει” και χάθηκε στον ουρανό. Όταν έβαλαν το μικρόφωνο στην τρύπα άκουσαν τρομακτικές ανθρώπινες κραυγές.

Επικεφαλής στο πείραμα ήταν ο Δρ. Ασσάκωφ (Azzacove). Αυτός δήλωσε: “Σαν κομμουνιστής δεν πιστεύω στον Ουρανό ή τη Βίβλο, αλλά σαν επιστήμονας τώρα πιστεύω στην Κόλαση. Είναι περιττό να πω ότι είμαστε σοκαρισμένοι που κάναμε μια τέτοια ανακάλυψη. Αλλά ξέρω τι είδαμε, και ξέρω τι ακούσαμε. Και είμαστε απόλυτα πεισμένοι ότι τρυπήσαμε μέχρι τις Πύλες της Κολάσεως”!

Γεγονός είναι ότι οι μισοί επιστήμονες εγκατέλειψαν στη μέση το πείραμα.

“Αντί για μετακινήσεις πλακών, λέει ο Δρ. Ασσάκωφ, ακούσαμε ανθρώπινη φωνή που ούρλιαζε από τον πόνο”.

Και συνεχίζει: “Στην αρχή νομίζαμε ότι η φωνή ερχόταν από τα σύνεργά μας, αλλά όταν προσδιορίσθηκε η προέλευσή της, οι χειρότερες υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Δεν ήταν κραυγές από ένα μόνο άτομο, αλλά από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους”.

Η πραγματική γεώτρηση.
Η Σοβιετική Ένωση είχε πραγματοποιήσει μια γεώτρηση οκτώ μίλια βάθος, (Kola Superdeep Borehole), που δεν βρίσκεται στη Σιβηρία, αλλά στην χερσόνησο Κόλα, η οποία συνορεύει με τη Νορβηγία και τη Φινλανδία .Μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης το 1989, μερικές ενδιαφέρουσες γεωλογικές ανωμαλίες βρέθηκαν, και η θερμοκρασία έφτασε στους 180 ° C (360 ° F), καθιστώντας τη βαθύτερη γεώτρηση, απαγορευτικά ακριβή. Φυσικά δεν υπήρξε καμία υπερφυσική συνάντηση με διαβόλους ή νεφελίμ,

Η διάδοση του μύθου.
Εφημερίδες στην Αμερική δημοσίευσαν το μύθο και πιστεύεται ότι η Weekly World News πρέπει να έχει δημοσιεύσει πρώτη το μύθο αυτό. Ο μύθος τελικά αναπαράχθηκε από το Trinity Broadcasting Network (TBN), το οποίο υποστήριζε ότι είναι η απόδειξη για την ύπαρξη της κόλασης. Ένας Νορβηγός δάσκαλος ο Åge Rendalen που είχε επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, άκουσε το μύθο από το ΤΒΝ. Αηδιασμένος με αυτά που άκουσε και με την ευπιστία του κόσμου, ο Rendalen αποφάσισε να μεγαλώσει την ιστορία σε βάρος του TBN. Όταν έφτασε πίσω στη Νορβηγία έγραψε στο ΤΒΝ ότι ενώ αρχικά δεν πίστεψε και γελούσε με αυτά που άκουσε, όταν έφτασε πίσω στη Νορβηγία βρήκε πολλές αναφορές στις εφημερίδες σχετικά με αυτό το περιστατικό. Το σοκ ήταν μεγάλο γιατί κατάλαβε ότι η κόλαση υπάρχει. Δυο νύχτες δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί έβλεπε στον ύπνο του τη φωτιά της κόλασης, μέχρι να παραδοθεί, και να αφήσει στα χέρια του θεού, την ζωή του για φύλαξη. Στην επιστολή του πρόσθεσε, ένα απόκομμα εφημερίδας και μια ψεύτικη μετάφραση αυτού του αποκόμματος ισχυριζόμενος ότι είναι η πιο έγκυρη εφημερίδα της Νορβηγίας. Το απόκομμα ήταν από ένα άσχετο άρθρο μιας τοπικής εφημερίδας, για έναν επιθεωρητή κτιρίων. Στη ψεύτικη μετάφραση πρόσθεσε ακόμη μια λεπτομέρεια ότι εκτός από τις ηχογραφήσεις το ίδιο βράδυ ένας πίδακας φωτιάς εμφανίστηκε από την τρύπα της γεώτρησης και στο μέσον αυτής ένα πλάσμα με φτερά νυχτερίδας και ένα ρόπαλο στο χέρι, ενώ στον ουρανό εμφανίστηκε ένα μήνυμα στα ρωσικά. (Έχω κατακτήσει). Το περιστατικό ήταν εξωπραγματικό και ταρακούνησε τους σοβιετικούς που έδωσαν στον κόσμο φάρμακο που σβήνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Πρόσθεσε τα πραγματικά του στοιχεία, διεύθυνση και τηλέφωνο, καθώς και ενός φίλου του ιερέα που γνώριζε την απάτη και είχε συμφωνήσει ότι θα την αποκάληπτε σε όποιον των ρωτούσε. Ωστόσο, το TBN δεν έκανε τίποτα για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Rendalen, και πρόβαλε την ιστορία ως απόδειξη της αρχικής ιστορίας.Διαβάστε τη συνέντευξη του Rendalen ΕΔΩ.

Ηχητικό απόσπασμα.
Το ηχητικό είναι από ταινία του 1972 με τίτλο Baron Blood και είναι επεξεργασμένο. Δείτε ΕΔΩ.

 
Άλλες εκδώσεις του μύθου.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του hoax που μιλάνε για διάφορα μέρη της γης.

Ο μύθος στην Ελλάδα.
Μεγάλη εντύπωση μας έκανε φωτογραφία που βρήκαμε και προέρχεται από ναό στη Θεσσαλονίκη…

Τα ελληνικά hoaxes διοργανώνουν εκδρομή και ιερό προσκύνημα στη Kola Superdeep Borehole για να προσευχηθούμε για τις ψυχές των κολασμένων. Κρατήσεις θέσεων στο τουριστικό γραφείο Βελζεβουλάκος tours, οδός Κολασμένων 13.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.