Ποιοι είμαστε
Αρχική Τεράστια νυχτερίδα στο Περού. HOAXHOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τεράστια νυχτερίδα στο Περού. HOAX

11 Σεπ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Το παλιό hoax με την τεράστια νυχτερίδα που αναπαράχθηκε από σχεδόν το σύνολο blogs – sites γράφει:

Στο Περού ο στρατός έχει συλλάβει κάτι πραγματικά τρομακτικό, ένα τεράστιο σε μέγεθος ζώο, που όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία εμφανίζεται να είναι ένα δεμένο σε ένα τεράστιο ξύλο ανάμεσα σε κορμούς δέντρων .

Προφανώς αυτό το ζώο ήταν αρκετά τρομακτικό για τους ντόπιους που ζουν κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου που συνορεύει με το Περού.

Πρόσφατες εκθέσεις αναφέρουν ότι το ζώο αυτό επιτέθηκε αρκετές φορές σε ανθρώπους που περπατούσαν μέσα στη ζούγκλα και σε άλλα σημεία της Λατινικής Αμερικής.

Πολλοί λένε ότι αυτό το πλάσμα είναι η Chupa Cabra, ένα ζώο που αναφέρεται για τις επιθέσεις του σε διάφορα είδη ζώων στα οποία πιπιλίζουν το αίμα τους, αλλά αυτό το πλάσμα δεν είναι η Chupa Cabra, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μία τεράστια (Flying Fox) ένα από τα μεγαλύτερα είδη νυχτερίδας στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών από 1.5 έως 1.7 μέτρα.Το άνοιγμα των φτερών του συγκεκριμένου είναι κοντά στα 3.5 μέτρα. Αυτό το πλάσμα υπερβαίνει όλα τα μεγέθη.

Πρώτα ας γνωρίσουμε τις νυχτερίδες Flying Fox.
Οι νυχτερίδες flying fox (ιπτάμενες αλεπούδες) ή αλλιώς νυχτερίδες των φρούτων, ανήκουν στο γένος Pteropus και είναι οι μεγαλύτερες νυχτερίδες στον κόσμο. Τρέφονται αποκλείστηκα με νέκταρ λουλουδιών, γύρη και φρούτα. Δεν έχουν ηχοεντοπισμό που έχουν άλλες νυχτερίδες που πιάνουν έντομα στον αέρα, αλλά έχουν πολύ καλή όσφρηση και ακοή. Ζουν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Ασίας, Αυστραλία, σε νησιά στα ανοικτά της Ανατολικής Αφρικής (αλλά όχι ηπειρωτική Αφρική), και μια σειρά από απομακρυσμένα νησιά στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Υπάρχουν Τουλάχιστον 60 σωζόμενα είδη αυτού του γένους. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η γιγαντιαία χρυσή ιπτάμενη αλεπού giant golden-crowned flying fox με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 1,7 μέτρα και βάρος μέχρι 1,2 κιλά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι:
1ο Η χώρα που πιάστηκε δεν είναι το Περού γιατί εκεί δεν υπάρχουν ιπτάμενες αλεπούδες.
2ο Η αναφορά και μόνο για το μυθικό πλάσμα Chupacabra (είναι μια λέξη και όχι δυο) είναι εντελώς γελοία γιατί, ακόμα και να πιστέψουμε ότι το μυθικό Chupacabra υπάρχει, αυτό δεν έχει φτερά. Αναφορές για το chupacabra υπάρχουν στην νότιο Αμερική και τελευταία στις ηνωμένες πολιτείες όπου έφτασε ο μύθος για το chupacabra.
3ο Η νυχτερίδα στη φωτογραφία δεν είναι giant golden-crowned flying fox γιατί απουσιάζει το χαρακτηριστικό χρυσό τρίχωμα στο κεφάλι
4ο Το μέγεθος της νυχτερίδας στη φωτογραφία είναι πολύ μικρότερο από το 3,5 μέτρα. Για την ακρίβεια είναι ακόμη πιο μικρό και από το μέγεθος των 1,7 μέτρων που φτάνει η giant golden-crowned flying fox. Αν προσέχουμε καλύτερα τη φωτογραφία θα δούμε πάνω από τη νυχτερίδα ένα μαχαίρι. οπότε αντιλαμβάνεστε και το μέγεθος της νυχτερίδας. Η νυχτερίδα φαίνεται μεγάλη γιατί είναι κοντά στο φακό.


5ο Η νυχτερίδα πρέπει να είναι Malayan Flying Fox με άνοιγμα φτερών μέχρι 1,5 μέτρα και έτσι δικαιολογείτε το σκούρο χρώμα της.

6ο Οι στρατιώτες δεν μοιάζουν για Περουβιανοί αλλά μάλλον είναι Φιλιππινέζοι, και έτσι εξηγείται η τοποθεσία που πιάστηκε ο μπάτμαν.
7ο Η αναφορά για επιθέσεις του πλάσματος σε ανθρώπους είναι εντελώς αναληθές γιατί οι ιπτάμενες αλεπούδες είναι φυτοφάγες και αποφεύγουν τον άνθρωπο.

Κάπου εδώ ξεφούσκωσε και αυτός ο μύθος του μπατμαν chupacabra.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.