Δέκα λόγοι για να πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας. HOAX

11

Αυτή τη μπούρδα βρήκαν να αναπαράγουν πολλές σελίδες για να ανεβάσουν την επισκεψημότητα και τα έσοδα φυσικά από τις διαφημίσεις. Η μπούρδα όμως δεν αναπαράγετε μόνο από τις κλασικές μπουρδοσελίδες αλλά και από άλλες που έχουν σαν θέμα την υγεία ή την υγιεινή διατροφή, προσπαθώντας στο τέλος να μας πασάρουν το Α ή Β προϊόν.  Εδώ έχουμε δύο ψέματα μαζί. Το πρώτο είναι το “επιστημονικό πείραμα” το δεύτερο η “ιατροδικαστική ερευνά”. Πριν προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε, ας τα διαβάσουμε προσεκτικά.


Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα. Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων.

Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:

Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.
Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.
Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.
************************************************

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας
Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].
2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.
3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.
4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.
5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.
6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.
7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.
8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.
9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.
10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.
Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

Ανάλυση. Το “επιστημονικό πείραμα”, μόνο επιστημονικό πείραμα δεν είναι.  Από πότε ονομάζουμε επιστημονικό πείραμα μια δοκιμή ανάμεσα σε δύο φυτά; Ο αριθμός των δειγμάτων είναι γελοίος γιατί αν ένα φυτό ήταν άρρωστο ή είχε κάποιο σκουλήκι στο χώμα ή οτιδήποτε άλλο το συμπέρασμα δεν θα ήταν αληθές. Τα επιστημονικά πειράματα έχουν εκατοντάδες δείγματα και γίνονται με την τυφλή μέθοδο για να μην επηρεάζονται τα αποτελέσματα. Αυτό το “επιστημονικό πείραμα είναι σα να ταΐζω δυο γάτες με διαφορετική τροφή και όποια αρρωστήσει πρώτη, θα φταίει η τροφή της. Μικροκυματικές μπούρδες.

Αλλά στην πραγματικότητα ούτε το πείραμα είναι πραγματικό. Αν προσέξετε στο πρώτο φυτό από την τρίτη μέρα εξαφανίζονται τα φύλλα του, ενώ όσα μένουν παραμένουν πράσινα. Δεν μαραίνονται και πέφτουν ξερά μέσα στη γλάστρα, απλά εξαφανίζονται. Πάμε στην έβδομη μέρα που δεν υπάρχει κανένα φύλο, όλα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και περιέργως έχει αλλάξει και η γωνία της φωτογραφίας. Αν παρατηρήσουμε λίγο προσεκτικά θα δούμε ότι όλα τα φύλα έχουν κοπεί στο ίδιο ύψος. Κουρεματάκι δηλαδή. Στην ένατη μέρα παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν απομεινάρια των φύλων και των κοτσανιών τους.
Τέτοιο πείραμα μπορώ να κάνω και εγώ.  Παίρνω δυο σκύλους και για δέκα μέρες τους ταΐζω κοτόπουλο. Τον πρώτο με κοτόπουλο εμπορείου και το δεύτερο με χωριάτικο. Την δέκατη μέρα, πυροβολώ τον πρώτο σκύλο και τον σκοτώνω. Συμπέρασμα, τα κοτόπουλα εμπορείου σκοτώνουν τους σκύλους.

Το πείραμα το επανέλαβαν στο Snopes.com Δείτε το και διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Δείτε ακόμα ένα παρόμοιο πείραμα στο παρακάτω βίντεο. Όχι ότι έχει πιο μεγάλη αξία από το πρώτο πείραμα, αλλά εδώ τουλάχιστον δεν κούρεψαν τα φύλλα.

Πάμε στο δεύτερο μέρος την ιατροδικαστική έρευνα. 
Ψάξαμε να βρούμε τον κύριο William P. Kopp, αλλά το μόνο που βρήκαμε είναι η αναπαραγωγή της ανυπόστατης έρευνας. Μετά ψάξαμε να βρούμε το έγγραφο της έρευνας “TO61-7R10/10-77F05”. Τίποτα πάλι, εκτός από τις αναπαραγωγές της ανυπόστατης έρευνας. Ψάξαμε να βρούμε οποιοδήποτε έγγραφο που να έχει βαθμό προτεραιότητας “CLASS I ROO1a”, τζίφος και εδώ. Δεν μπορέσαμε να βρούμε ούτε ένα έγγραφο που να έχει τον ίδιο βαθμό προτεραιότητας.
Ψάξαμε να βρούμε τον ηλεκτρονικό, Νίκο Φιλιππόγλου που υπογράφει το άρθρο. Τίποτα και εδώ εκτός από τις αναπαραγωγές τις μπούρδας.
Προσπαθούν να λάβουν αντίγραφα από τη ρωσική έρευνα. ΑΑΑΑ… καλό!!! Όλες οι σελίδες που κάνουν αναπαραγωγή προσπαθούν να βρουν τα έγραφα της έρευνας. Κανείς όμως δε τα κατάφερε.
Το μόνο σωστό που υπάρχει, είναι η αναφορά για προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τη θέρμανση του αίματος σε νοσοκομείο του Καναδά. Όμως, φούρνοι μικροκυμάτων, δεν κατασκευάστηκαν για να θερμαίνουν το αίμα.

Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και το AntiChainLetter
Αντιγράφω από το AntiChainLetter
Όσον αφορά το αίμα που αναφέρει κάπου, πράγματι σημειώθηκαν κάποια προβλήματα πριν πολλά χρόνια στον Καναδά , με αίμα για μεταγγίσεις που θερμαινόταν  σε φούρνο μικροκυμάτων . Εδώ μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες της δικαστικής υπόθεσης http://www.oscn.net/applications/oscn/DeliverDocument.asp?CiteID=4387.
Εκεί κάναν με λίγα λόγια το εξής λάθος : οι συμβατικοί φούρνοι μικροκυμάτων μπορεί να θερμάνουν το αίμα πολύ γρήγορα (ή και πολύ άνισα μερικές φορές) με αποτέλεσμα αιμόλυση (γι αυτό προτιμούν πιο αργή θέρμανση). Φυσικά γι αυτό δεν φταίνε οι φούρνοι!

Το hoax  αυτό θα το βρείτε σε διάφορες μορφές: Μόνο το πείραμα, μόνο την “ιατροδικαστική έρευνα” ή και τα δύο μαζί, με υπογραφή ή όχι, από τον ηλεκτρονικό Νίκο Φιλιππόγλου.
Τελικά… οι φούρνοι μικροκυμάτων, κάνουν κακό στην υγεία;
Μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα του Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency, που νομίζω ότι έχει λιγάκι παραπάνω κύρος από την αναπαραγωγή της μπούρδας. ΕΔΩ
 
 Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Χρίστος Μαβόγλου

  Τα δικά μου ερωτήματα στο άρθρο με τους φούρνους μικροκυμάτων δεν παρουσιάστηκαν. Ευχαριστώ πολύ

  • Εγώ τα βλέπω κανονικά και έχετε 2 απαντήσεις.

   • Χρίστος Μαβόγλου

    1. Δεν ρώτησα αν είναι πιο νόστιμο ή πιο άνοστο, αλλά γιατί συμβαίνει.
    3. Χαίρομαι που το κάνατε ειδικό θέμα. Όμως, θα ήταν πιο εύκολο να κάνετε το πειραματάκι (εγώ φέτος θα το κάνω και με μάρτυρες), παρά να λέτε ότι δεν είναι αξιόπιστη η μεθοδολογία. Σε αυτό έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως άλλο δεν είναι αξιόπιστη η μεθοδολογία και άλλο δεν ισχύει. Να το πω απλά: Αν ισχυριστώ ότι υπάρχουν ελέφαντες στην Ασία και σας παρουσιάσω για απόδειξη μια φωτογραφία από την Αφρική, ο απόδειξη ότι η φωτογραφία δεν είναι από την Ασία δεν συμπίπτει με τον ισχυρισμό ότι στην Ασία δεν υπάρχουν ελέφαντες. Απλή Λογική Επιστήμη.
    4. Έχω μετρήσει τη θωράκιση (πολύ εύκολο το πως γίνεται) σε 6 φούρνους μικροκυμάτων σπίτια και μαγαζιά. Συμφωνώ ότι το δείγμα δεν είναι αξιόπιστο. Αυτό δεν σημαίνει ίσως τίποτα παρά το ότι σε τουλάχιστον 3 σπίτια βρήκα εγώ ελαττωματικούς φούρνους. Πώς έγιναν ελαττωματικοί; Αγοράστηκαν έτσι; Ή έγιναν ελαττωματικοί στη συνέχεια; Οι ιδιοκτήτες με διαβεβαίωσαν (αν θέλετε τους πιστεύετε) ότι οι φούρνοι ούτε έχουν χτυπηθεί ούτε έχουν υποστεί άλλη μηχανική παραμόρφωση.

    Και μόνο από τα τρία που παρουσίασα να ισχύει, είναι αρκετό να αποδείξει ότι ψήσιμο σε συμβατικό φούρνο και σε μικροκυμάτων είναι διαφορετικά πράγματα.

    Γιατί;

    α) Δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί για να ισχύει ή όχι.
    β) Ψάξτε λίγο τη φυσική του μορίου του νερού, που είναι το μοναδικό γνωστό μόριο στη φύση που έχει μία συγκεκριμένη ιδιότητα.

    • GreekSkeptic

     Φίλε Χρίστο, νόμιζα πως απάντησα στο προηγούμενο άρθρο αλλά ίσως να μην έκανα καλή δουλειά. Ας ξαναδοκιμάσω.

     1. Το πιο νόστιμο ή άνοστο είναι θέμα προσωπικό και όχι αντικειμενικό. Αν φάς δικά μου φαγητά μπορεί να ορκιστείς πως οι βραστές πέτρες είναι πιο νόστιμες. Κάθε τρόπος ψησίματος είναι διαφορετικός και έχεις διαφορετικά γευστικά αποτελέσματα. Στο «γιατί» λοιπόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
     3. Κάντε το πείραμα όσο θέλετε, αλλά οι μάρτυρες δεν κάνουν ένα σωστό πείραμα. Να προσπαθήσω να σας δώσω μερικές βασικές οδηγίες για ένα τέτοιο πείραμα: να πάρετε πολλά φυτά, όχι μόνο 2-3. Προσπαθήστε αυτά τα φυτά να είναι από το ίδιο φυτώριο, να έχουν ίδια ηλικία και όσα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά τους να είναι ίδια. Το ίδιο ισχύει για τις γλάστρες, για το χώρο που θα μπουν τα φυτά, για το νερό, για το σκεύος που θα χρησιμοποιηθεί για να ζεσταθεί το νερό (πρέπει να είναι το ίδιο είτε ζεσταίνεται από μικροκύματα είτε από οτιδήποτε άλλο για να αποφύγετε χημικές ενώσεις που ελευθερόνονται κατά τη θέρμανση σε διαφορετικά δοχεία).
     Πρέπει να δοκιμάσετε να ζεστάνετε νερό στα μικροκύματα, σε φλόγα και καθόλου. Η πηγή των νερών πρέπει να είναι η ίδια.
     Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα καταγράφετε με λεπτομέρια και θα βοηθούσε αν δεν ξέρατε ποιό φυτό ποτίζεται με το ένα νερό και ποιό με το άλλο. Ίσως αν τα ποτίζει κάποιος τρίτος που δεν σας αποκαλύψει το «μυστικό».
     Γενικά ένα σωστό πείραμα δεν θέλει μάρτυρες αλλά πολύ προσοχή στον έλεγχο των παραμέτρων του. Αν αυτό δεν γίνει σωστά τότε το πείραμα είναι άχρηστο.
     4. Μπορείτε αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές και να κάνετε λίστα με τη θωράκιση διάφορων μοντέλων και να αγοράσετε αυτό που πληρεί τις προϋποθέσεις σας.

     Λέτε: «Και μόνο από τα τρία που παρουσίασα να ισχύει, είναι αρκετό να αποδείξει ότι ψήσιμο σε συμβατικό φούρνο και σε μικροκυμάτων είναι διαφορετικά πράγματα.»
     Μα βέβαια είναι διαφορετικά πράγματα, όπως διαφορετικά πράγματα είναι το βράσιμο και η σχάρα, ή ο ξυλόφουρνος και ο ηλεκτρικός. Εδώ υπάρχει διαφορά στη σχάρα αν το ψήσιμο γίνεται με αέριο ή κάρβουνο. Πως περιμένεις τα μικροκύματα να είναι ίδια με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μαγειρέματος.
     Η διαφορετικόττα αυτή όμως δεν σημαίνει πως είναι κακό ή πως καταστρέφει το φαγητό. Απλώς ερχόμαστε σε αυτό που είπα και στην αρχή: είναι θέμα γούστου.

    • σταυρος

     γιασας παιδια! εγω είμαι τεχνικος φουρνων μικροκυμματων από το 1994. εκπαιδευτηκα από γαλλους συναδελφους ως προς την επισκευή τους. ενας ασφαλης φ/μ θεωρείται αυτος που δεν εχει χαλασει η πορτα του!!! δεν επιτρεπεται το ανοιγμα και η επισκευή από ατομα που δεν ξερουν το αντικειμενο! υπαρχει υψηλη ταση αποθηκευμενη (1000-2500V) στον πυκνωτή διπασιασμου τασης!!!!! 20 χρονια τωρα ζεστενω το φαγητο μου στους φ/μ των πελατων μου, δεν εχω παρατηρησει διαφορετικη γευση, η εχω παθει καμια ανιατη αρωστεια!!!! υπαρχει οργανο μετρησης διαροης μικροκ.. αυτό που ελεγχεις παντα είναι η πορτα. πρεπει παντα να σου δειχνει μεσα στην πρασινη περιοχη του οργανου!!! αν βαλω το οργανο σε κινητο τηλ διπλα, το οργανο τρελενεται!!! μαλλον κινδυνεύουμε περισοτερο από ένα κινητο τηλ. , η από κακη διατροφή!!!!!

 • Οι Έλληνες καπνίζουν 1 πακέτο τσιγάρα την μέρα, κάνουν καθιστική ζωή και είναι επόμενο να βαυκαλίζονται απίστευτα με τέτοιες ειδήσεις, που δημιουργούν αποδιοπομπαίους τράγους. Συγχαρητήρια για το blog σας, χαίρομαι που υπάρχουν Έλληνες σκεπτικιστές στο διαδίκτυο. Στο blog μου καταπιάνομαι κι εγώ με το ξεδιάλυμα μύθων, είμαστε στο ίδιο μήκος μικροκύματος :p

 • Anonymous

  να υποθέσω ότι πέρα από το πείραμα αυτό και το άρθρο που το συνοδεύει,εσύ θεωρείς το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων υγιεινό?

  • Εγώ δεν θεωρώ τίποτα περισσότερο από ότι έχεις διαβάσει. Αν ήταν να συμπληρώσω κάτι παραπάνω, θα το είχα κάνει από την αρχή. Αν το θέμα σε ενδιαφέρει μπορείς να βρεις πληροφορίες. Το θέμα είναι τι φιλτράρισμα θα γίνει σε αυτές τις πληροφορίες, γιατί κυκλοφορεί πολύ μπούρδα, εκεί έξω.

  • Anonymous

   κατανοητό..

 • Το παράδειγμα με τον σκύλο με έκανε να ξεκαρδιστώ!
  Συνέχισε έτσι…. 🙂

 • Keep up the VERY good work