Ανακοίνωση για το φάκελο ψεκασμοί και τις ψεκασμένες αντιδράσεις.

28
Επειδή, το θέμα με τα σχόλια των πολυψεκασμένων φίλων μας, στη σελίδα μας στο facebook κατάντησε μια αηδία και μισή, και σήμερα εισπράξαμε την πρώτη απειλή για μηνύσεις, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτό ως μια μικρή ένδειξη σεβασμού στους λιγοστούς αναγνώστες μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το blog δεν το ανοίξαμε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Το ανοίξαμε από αγανάκτηση για τις μπούρδες που κυκλοφορούν στο internet και την άθλια πρακτική των περισσότερων blog να δημοσιεύουν αυτές τις μπούρδες για να κερδίζουν από τις διαφημίσεις. Ένας άλλος λόγος είναι ότι κυκλοφορούν και πολλοί απατεώνες στο διαδίκτυο και εκμεταλλεύονται τον απλό κόσμο που δεν έχει την εμπειρία της σωστής χρήσης του διαδικτύου. Μέσα από τις αναρτήσεις μας, θέλαμε να δείξουμε όλα αυτά και να αφυπνίσουμε όσους μπορούμε, για να μην πέφτουν σε τέτοιες παγίδες. Φυσικά και περιμέναμε αντιδράσεις.

Το φάκελο ψεκασμοί τον ανοίξαμε με σκοπό να μαζέψουμε όλο το ψεύτικο υλικό που κυκλοφορεί, σχετικά με το μύθο των ψεκασμών. Έτσι οι λιγοστοί αναγνώστες μας θα πάρουν μια ιδέα για τις «αποδείξεις», του μύθου και θα μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Πιστεύουμε ότι θέμα των ψεκασμών είναι σημαντικό, γιατί μας αποπροσανατολίζει, από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας.

Από τις πρώτες μέρες που ανοίξαμε το φάκελο ψεκασμοί, παρατηρήσαμε αντιδράσεις από τους οπαδούς της θεωρίας με ισχυρισμούς ότι είμαστε βαλτοί, πληρωμένοι, καθάρματα, τους μπλοκάρουμε, και άλλα πολλά τραγελαφικά μέχρι βρισιές και ισχυρισμούς ότι φίλοι της σελίδας που σχολιάζουν στην πραγματικότητα είναι ψεύτικοι και είναι, ΕΓΩ. Κάτι ξέρετε από αυτές τις πρακτικές. Ενδεικτικά δείτε τις παρακάτω εικόνες.

Λάβαμε μέχρι και προσωπικά μηνύματα με προτάσεις, να παγώσουμε το φάκελο και να μπούμε σε συνωμοτικές, μυστικές συνομιλίες για να μας ενημερώσουν. Δείτε την παρακάτω εικόνα.

Μέχρι και βιντεάκι μας έκανε η κυρία Μυράτ, αποκαλώντας μας καθάρματα και προτρέποντας τους οπαδούς της να μπούνε και να σχολιάσουν, ανεβάζοντας στα ύψη το επίπεδο της σελίδας με τις γνώσεις τους και τις αποδείξεις τους για το θέμα των αεροψεκασμών.Δείτε το εδώ ΕΔΩ

Γιατί τα γράφω αυτά; Γιατί και η βλακεία έχει κάποια όρια. Όρια ακόμη, έχει και η υπομονή. Όρια έχει και το θράσος. Η κυρία Μυράτ σήμερα, μας απείλησε ότι θα μας κάνει μήνυση για πνευματικά δικαιώματα, διότι όπως ισχυρίζεται ανεβάσαμε χωρίς την άδειά της, μια φωτογραφία και κείμενα του «συλλόγου της» στην ανάρτηση, Βαρέλια με χημικά μέσα σε τροποποιημένο αεροσκάφος.Φυσικά θα γελάσει και το παρδαλό πρόβατο γιατί… Δείτε τις παρακάτω εικόνες.

Από πότε κυρία Μυράτ μια ΞΕΝΗ φωτογραφία, είναι του «συλλόγου σας» και έχετε και πνευματικά δικαιώματα πάνω στην ΞΕΝΗ φωτογραφία;
Από πότε κυρία Μυράτ τα σχόλια σε μια ΞΕΝΗ φωτογραφία που τη δημοσιεύσατε δημόσια στη σελίδα στο facebook είναι πνευματικό δημιούργημα και αξιώνετε πνευματικά δικαιώματα;

Φυσικά όλο αυτό… είναι μόνο και μόνο για να κατέβει το παρακάτω απόκομμα για να μη φαίνεται ποιος  τρομοκρατεί τον κόσμο με μπούρδες και ανοησίες.

Κυρία Μυράτ μπορείτε να προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση θέλετε, για να προστατεύσετε το πνευματικό σας δημιούργημα, και όπως σας απαντήσαμε στο σχόλιο σας στο facebook, μπορείτε να ζητήσετε δημόσια συγνώμη για την μπούρδα που ανεβάσατε σαν απόδειξη για τους ψεκασμούς, τρομάζοντας τον απλό κόσμο, και εμείς θα κατεβάσουμε το απόκομμα, αλλά όχι την ανάρτηση.

Αλλά για να μην κάνετε λάθος άτομο σας τονίζω ότι ο George Zav δεν είμαι εγώ. Πάλι γρήγορο συμπέρασμα βγάλατε. Δείτε την παρακάτω εικόνα την πρώτη μας συνομιλία με το φίλο Γιώργο.

Ομοίως και εμείς μπορούμε να συλλέξουμε όλα τα τρελά και παλαβά που ισχυρίζεστε, όπως λουτρά με ξίδι, πνευματικά σύννεφα, πλαστικές ίνες με dna που αναπαράγονται και τρέφονται μέσα στο σώμα ανθρώπων (morgellons) και πολλά άλλα, και να καταθέσουμε φάκελο στο Υπουργείο Παιδείας με το ερώτημα, πως επιτρέπουν άτομο που όπως φαίνεται δεν πρέπει να έχει τα λογικά του, να διδάσκει σε παιδιά.

Η υπομονή έχει και όρια…

ΥΓ. Κυρία Μυράτ να σας ενημερώσω, ότι όταν διαγράφετε σχόλια από σελίδες στο facebook, οι διαχειριστές μπορούν να τα επαναφέρουν. Τώρα μπορείτε να το ξανα-διαγράψετε.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοπιούμε σωστά το internet.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Evangelos Spyromilios

  Selena Seleniaki ακομα δεν εχει κανει comment

 • Φελέκι

  Τουλάχιστον πληρώνει καλά η Νέα Τάξη να στείλω ένα βιογραφικό;
  Σας προειδοποιώ, σε αντίθετη περίπτωση θα παω στην Γιανναμυράτ να προσληφθώ.

 • Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

  Όλα αυτά ο Δανιηλίδης που λογοκρίνει αναρτήσεις,μπλοκάρει χρήστες που του μιλάνε με επιχειρήματα και κάνει στοχευμένη προπαγάνδα παραβλέποντας επιβεβαιωμένες ειδήσεις που του χαλάνε την δική του θεωρία που είναι δημιούργημα του φαντασιακού του.Πόσο γέλιο όμως 😛

  • John Smith

   …είπε κάποιος που φυσικά δε δίνει ούτε ένα στοιχείο για αυτά που λέει. Θα μου πείτε βέβαια γιατί να το κάνει, αφού μπορεί απλά να ρίξει λάσπη και να φύγει.

 • John Smith

  Ώστε πληρώνεστε για να τα λέτε… Σα δε ντρέπεστε! Ομολογήστε!

  Όχι τίποτα άλλο, να πάμε και εμείς. Τώρα με την κρίση καλό είναι να έχεις δουλειά που να σε πληρώνει… 🙂

 • NikosOLykos

  Αισίως έχω φτάσει τα 45. Και ναι, θυμαμαι πιτσιρικάς που κοιτούσα τον ουρανό και έβλεπα τις ουρές από τα αεροπλάνα. Ηταν κάτι που μου είχε διαφύγει αλλά σε κάποιο ποστ παραπάνω έγινε μνεία στον καθαρό ουρανό που βλέπαμε παλιά και αυτό μου το θύμισε. Κατα συνέπεια μας ψεκάζουν από τον καιρό του Νώε, αν λάβουμε υπόψιν τα λεγόμενα των ψεκασιολόγων. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την υπομονη σας.

 • Ψυχίατρος

  Για τους ψεκασμένους.
  Παιδιά για να αποφεύγεται τους αεροψεκασμούς όταν βρίσκονται σε έξαρση, σας προτείνω να βρίσκεται καταφύγιο σε ένα κτίριο, το οποίο είναι πολύ κοντά στην Αθήνα . Όσο θα παραμένετε εκεί δεν χρειάζεται να κάνετε γαργάρες με κρασί για να απαλλαγείτε από το αλουμίνιο και το βάριο . Ονομάζεται Δαφνί και η διαμονή εκεί είναι δωρεάν. Βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και το περιβάλλον είναι πολιτισμένο . Όποιος μπει μέσα σε αυτό τον χώρο είναι απόλυτα ασφαλής .και φυσικά δεν κινδυνεύει από τους ανηλεείς αεροψεκασμούς

 • Ψεκασμένος

  Οι ψεκασμένοι ανεξέλεγκτοι πια, επιδεικνύουν μεγάλο θράσος και διαπράττουν το αδίκημα της ψευδούς διασποράς ειδήσεων . Αερολογούν γιατί δεν υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει και να τους στείλει στα δικαστήρια. Κατηγορούν ανοιχτά , στα χαμηλού επιπέδου blogs , τους Έλληνες Μετεωρολόγους ότι τα έχουν κάνει πλακάκια με «τις σκοτεινές δυνάμεις», Τους θεωρούν συνυπεύθυνους ότι εκδίδουν ψευδή δελτία για την επιδείνωση του καιρού και για ακραία καιρικά φαινόμενα .

  Ισχυρίζονται ότι οι μετεωρολόγοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα των αεροψεκασμών που γίνονται στην Ελλάδα από τα Νατοϊκά αεροπλάνα και σιωπούν . Με την σιωπή συγκαλύπτουν αυτή την συνωμοσία και το έγκλημα το οποίο διαπράττεται εναντίον του Ελληνικού λαού. Κάποιος θα πρέπει να βάλει τέλος στις ανοησίες τους , οι οποίες έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ,διαδίδονται με μεγάλη ταχύτητα και κατατρομοκρατούν τον απληροφόρητο κόσμο, με ψεύτικες φωτογραφίες και πλαστά κείμενα .

 • Ψεκασμένος

  Ένα συχνό σχόλιο που διαβάζω τώρα τελευταία σε διάφορα sites είναι ότι ψεκάζουν ανηλεώς την Νότια Κύπρο και ….. έχουν ατράνταχτες αποδείξεις με φωτογραφικό υλικό το οποίο έχουν ανεβάσει και τρομάζουν τον κόσμο. Για όλα υπάρχει μια εξήγηση φίλοι μου και μην ανησυχείτε άδικα.
  Εάν ανοίξετε ένα αεροναυτιλιακό χάρτη της Μεσογείου θα δείτε ότι όλοι οι αεροδιάδρομοι οι οποίοι συνδέουν την Κύπρο, με την Ελλάδα και την Μέση Ανατολή, περνούν μόνο επάνω από την νότια Κύπρο . Η βόρεια Κύπρος δεν έχει δικό της FIR και ο μόνος αεροδιάδρομος που διαθέτει είναι αυτός που ξεκινάει από το αεροδρόμιο Ercan και συνδέει την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο με την Τουρκία . Αυτός είναι και ο λόγος που φαίνονται λευκές γραμμές μόνο στην Νότια Κύπρο .

 • Ψεκασμένος

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός εναέριος χώρος θα ενοποιηθεί έως και το ύψος των 46.000 ποδών . Στόχος τους είναι να συντομευθούν οι διαδρομές, να ελαττωθούν οι καθυστερήσεις και να αντιμετωπισθεί η μελλοντική μεγάλη αύξηση της Εναέριας Κυκλοφορίας . Το 2013 κατά μέσο όρο πετούσαν εντός του Ευρωπαϊκού χώρου 26000 πτήσεις ημερησίως και αναμένεται το 2020 να ξεπεράσουν τις 50000 . ( Τότε θα γίνει το μεγάλο πανηγύρι με τους ψεκασμένους διότι θα διπλασιαστούν οι λευκές γραμμές) .
  Οι γραμμές στον ουρανό από τα ίχνη των αεροπλάνων εμφανίζουν στον παρατηρητή του εδάφους , το πλέγμα των αεροδιαδρόμων και αυτό φαίνεται από τους χάρτες της Eurocontrol τους οποίους επισυνάπτω. Κοιτάξτε προσεκτικά επάνω από τα Ιωάννινα πόσοι αεροδιάδρομοι συναντώνται , το πλέγμα αυτό είναι ακόμα πυκνότερο στην κεντρική Ευρώπη. Με τα ναυτιλιακά όργανα τα οποία διαθέτουν τα σύγχρονα αεροπλάνα , η μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο μπορεί να πραγματοποιηθεί με κατ΄ευθείαν διαδρομές (direct routes). Η άδεια εγκρίνεται από το Κέντρο Ελέγχου και είναι σύννομη με τους Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι λόγοι είναι πολλοί και οι κυριότεροι είναι για να συντομευθεί η διαδρομή , για οικονομία καυσίμων , για να μειωθεί η Εναέρια Κυκλοφορία κλπ . Αυτή η διαδικασία του Direct route είναι ο λόγος που δημιουργεί τα παράξενα σχήματα (τετράγωνα και παράλληλες γραμμές ) και δίνει την εντύπωση στον παρατηρητή του εδάφους, ότι γίνεται καταστρατήγηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ή ότι υπερίπτανται ξένα αεροπλάνα ανεξέλεγκτα εντός του Ελληνικού FIR, επειδή βλέπει να σχηματίζονται στον ουρανό , πολλές ακανόνιστες γραμμές . Επειδή δεν έχω τρόπο να ανεβάσω στο blogs σας τους χάρτες με τους Eurocontrol Regional charts, σας στέλνω τα Links . Εκεί θα δείτε την πυκνότητα των αεροδιαδρόμων επάνω από τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο . Εάν μπορείτε ανεβάστε την εικόνα των χαρτών για να τους δουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας και να συγκρίνουν τους αεροδιαδρόμους με τις λευκές γραμμές , που βλέπουν επάνω από τις πόλεις τους.

  http://www.eurocontrol.int/sites/default/files/content/documents/nm/cartography/erc07h-14november2013.pdf
  http://www.eurocontrol.int/sites/default/files/content/documents/nm/cartography/erc04h-14november2013.pdf

 • Ψεκασμένος

  Α, Λόγω της μεγάλης αύξησης της εναέριας Κυκλοφορίας (τριπλασιάστηκε από το 1970) Β. Επειδή τα τελευταία χρόνια έγιναν μεγάλες αλλαγές στις διαδικασίες της Eurocontrol και κυρίως με την μείωση του κάθετου διαχωρισμού μεταξύ των ιπτάμενων αεροσκαφών, πετούν στον ίδιο χώρο διπλάσιες πτήσεις (Reduced Vertical Separation Minimum). Γ. Τα αεροπλάνα της νέας τεχνολογίας έχουν την δυνατότητα να πετούν σε πολύ μεγαλύτερα ύψη σε σχέση με τα παλαιότερα . Τα επίπεδα πτήσεων φτάνουν στα 41000 πόδια και ακόμα υψηλότερα τα ιδιωτικά αεροσκάφη. Δ . Εντός του 2014 ολοκληρώνεται από την Eurocontrol το Single European Sky ( Ευρωπαικός Ενιαίος Ουρανός )και για αυτό τον λόγο έχουν σχεδιαστεί πολλοί νέοι «αεροδιάδρομοι» μέσα στον Ελληνικό Εναέριο χώρο αλλά και στην Ευρώπη, οι οποίοι είναι πυκνοί σαν το δίχτυ της αράχνης .

 • Ψεκασμένος

  Θα ήθελα εν συντομία να να σας ενημερώσω για ορισμένες μικρές αλλά άγνωστες λεπτομέρειες , τις οποίες αγνοούν οι ψεκασμένοι και οι επιστήμονες τους.
  Οι λευκές γραμμές των αεροπλάνων (contrails) άρχισαν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια για τους παρακάτω λόγους

 • Βαριο-πληγής

  Τι συμβαίνει Ρε παιδιά!!!! κανείς πια δεν γράφει στο Ellinikahoaxes !!!. Δεν το διαβάζουν αεροπόροι ή άλλοι που να είναι σχετικοί με την αεροπορία . Αντίθετα έχουν μείνει πλέον τελείως ελεύθεροι οι psekasmenoi και καθημερινά γράφουν στα blog τους μπούρδες για να τρομάζουν τον κόσμο. Ανεβάζουν φωτογραφίες και δορυφορικούς χάρτες της ΕΜΥ για δήθεν «αεροψεκασμούς» και όταν κάποιος τους γράψει ένα σχόλιο, στην καλύτερη περίπτωση τον ειρωνεύονται, ή όταν τους βγει με επιχειρήματα , δεν αναρτούν το σχόλιο του.
  Προχθές απάντησα σε ένα κρετίνο που ανέβασε φωτογραφίες με αεροψεκασμούς επάνω από την Τρίπολη και ορίστε πως μου απάντησε :
  http://psekasmata.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1315.html
  εκεί υπογράφω σαν Αλουμινόπληκτος .
  Μετά την βλακώδη απάντηση του , έστειλα στους ψεκασμένους την παρακάτω ιστοσελίδα
  http://www.metoffice.gov.uk/public/weather/surface-pressure/#?tab=surfacePressureColour&fcTime=1386324000
  που στην στήλη learning , στο «Cloud spotting guide» έχει πολλές φωτογραφίες με τις κατηγορίες των νεφών . Αυτά τα νέφη οι ψεκασμένοι τα θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα αεροψεκασμών και αυτά φωτογραφίζουν συνεχώς . Τελικά δεν ανάρτησαν το σχόλιο μου. Επειδή οι «ψεκασμένοι» έχουν συνηθίσει να ασχολούνται μόνο με ανοησίες , όταν κάποιος τους αποκαλύπτει τις μπούρδες που γράφουν , αντιδρούν με αυτό τον τρόπο . Ίσως γιατί δεν θέλουν να δουν την αλήθεια , ακόμα μπορεί και να τους ενοχλεί η αλήθεια , το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν αεροπορικές γνώσεις και μάλλον δεν τους συμφέρει να δημοσιεύονται οι αλήθειες. Κυρίως όταν οι αλήθειες προέρχονται από επίσημες αρχές όπως το Met Office της Αγγλίας.

  http://www.metoffice.gov.uk/learning/clouds/high-clouds
  http://www.metoffice.gov.uk/learning/clouds/other-clouds

 • Βαριο – Αλουμινιοπαθής

  Επιστολή της Κας Γιάννας Μυράτ προς ΓΕΑ. ( γέλιο )

  http://psekasmata.blogspot.gr/2012/05/blog-post_09.html

 • Παρμενίων

  Επίσης αγνοούν παντελώς ότι οι ανεξέλεγκτες πτήσεις θα δημιουργούσαν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και υψηλούς κινδύνους στα αεροπλάνα που πετάνε . Ο αριθμός των συγκρούσεων θα ήταν τόσο μεγάλος και οι πτώσεις από τις συγκρούσεις θα ήταν τόσες πολλές , ώστε θα έπρεπε να σταματήσουν όλες οι πτήσεις των επιβατικών αεροσκαφών. Για την ασφάλεια των πτήσεων τα αεροσκάφη βρίσκονται σε διαρκή ραδιοτηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου της περιοχής και δίνουν συνεχώς αναφορές θέσεως από τον Κυβερνήτη για την πρόοδο της πτήσης. Έτσι υπάρχει ασφάλεια και διαρκείς έλεγχος των πτήσεων. Πρωταρχικό ρόλο για την ασφαλή πτήση των αεροπλάνων έχουν τα ναυτιλιακά βοηθήματα και τα Radars στα οποία προβάλλεται συνεχώς η θέση του α/φους (αριθμός πτήσης ,πορεία. ύψος, ταχύτης ,νηολόγιο) και όλα τα αεροσκάφη είναι ορατά, ακόμα και τα στρατιωτικά, στον Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας. Έχω την εντύπωση ότι με τα παραπάνω γραφόμενα μου να ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο και να διαφώτισα κάποιους καλοπροαίρετους αναγνώστες σας. Πιστεύω ότι όλες οι απορίες των αναγνωστών σας σχετικά με τα contrails μπορούν να λυθούν και να εξηγηθούν διεξοδικά από το blogs σας και να σταματήσει να διαδίδεται επί τέλους αυτό το ψέμα ανεξέλεγκτα . Σύμφωνα με τις αεροπορικές μου γνώσεις και βάζοντας το «χέρι μου στο Ευαγγέλιο» σας διαβεβαιώνω με απόλυτη σιγουριά ότι δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία και ο κόσμος θα πρέπει να πάψει να ανησυχεί ότι τον ψεκάζουν με μικρόβια ή άλλα επικίνδυνα χημικά στοιχεία . Κλείνοντας το σχόλιο μου θα ήθελα να πω με μεγάλη μου λύπη ότι δυστυχώς στην εποχή μας , περισσεύει η άγνοια και η αφέλεια μεταξύ των συνανθρώπων μας.

 • Παρμενίων

  Η αεροπορία ήταν από τις πρώτες τεχνολογίες του προηγούμενου αιώνα που χρειάστηκε την στενή συνεργασία πολλών ειδικοτήτων για να εξελιχθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Μόνο έτσι μπόρεσε να πραγματοποιηθεί ο μεγάλος άθλος , δηλαδή το πανάρχαιο όνειρο του ανθρώπου, να πετάξει στον αέρα με το αεροπλάνο . Σήμερα αυτή η συνεργασία έχει διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και για να πραγματοποιηθεί μια πτήση εμπλέκονται πάρα πολλές ειδικότητες. Ενδεικτικά αναφέρω τους Χειριστές αεροσκαφών , τους επιμελητές πτήσεων, μηχανικούς , αεροναυπηγούς , ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μετεωρολόγους , ηλεκτρονικούς , χειριστές Radar, κλπ κλπ . Αναφέρω ελάχιστες από τις ειδικότητες χωρίς να δώσω όλη την λίστα των εμπλεκομένων με το πτητικό έργο , διότι εάν τους ανέφερα όλους, το σχόλιο μου θα γέμιζε όλη την σελίδα. Είναι όμως αρκετές αυτές οι ειδικότητες για να καταλάβουν οι αναγνώστες σας πόσο πολύπλοκη είναι η πραγματοποίηση των σύγχρονων αεροπορικών μεταφορών. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι τόσο απλό να βγαίνει κάποιος και να λέει «το κοντό του και το μακρύ του» για αεροψεκασμούς, χωρίς να έχει τις στοιχειώδεις Αεροπορικές γνώσεις . Η θεωρία αυτή περί αγνώστων αεροπλάνων τα οποία σπέρνουν θάνατο δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα . Είναι εντελώς αδύνατον να πετούν αεροπλάνα χωρίς σχέδια πτήσεως, μέσα στον ελεγχόμενο εναέριο χώρο του «FIR», χωρίς να το γνωρίζει η Εναέρια Κυκλοφορία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί και στην πιο υποανάπτυκτη χώρα του κόσμου. Την θεωρία αυτή την υποστηρίζουν μόνο οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν γνώσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, τις διαδικασίες της Eurocontrol , το RVSM , δηλαδή την μείωση του κάθετου διαχωρισμού μεταξύ των αεροσκαφών στα 1000 Ft κλπ.

 • Παρμενίων

  Συχνά με ερωτούν γνωστοί και φίλοι μου επιστήμονες εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο . Όταν προσπαθώ να τους καθησυχάσω και να τους πω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, πολύ δύσκολα καταφέρνω να γίνω πιστευτός!! Το μεγάλο ψέμα έχει μπει πολύ βαθειά μέσα στην συνείδηση τους και δύσκολα μπορεί κανείς να τους το ξεριζώσει . Ακόμα ένας άλλος λόγος που η ψευτοθεωρία πήρε μεγάλες διαστάσεις είναι ότι κατά καιρούς έχουν γίνει ερωτήσεις προς τους πολιτικούς, οι οποίες παρέμειναν αναπάντητες. Οι πολιτικοί , όπως πάντα, αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρες και πειστικές απαντήσεις . Στην προσπάθεια τους να καλύψουν την άγνοια τους, επειδή δεν έχουν τις στοιχειώδεις αεροπορικές γνώσεις, είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και ασαφείς . Μιλάνε με γενικότητες και αόριστα για να αποφύγουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα και γενικά είναι κουμπωμένοι για να μην φανούν άσχετοι στους ψηφοφόρους τους. Έτσι καταφέρνουν να ξεγλιστράνε , αποφεύγοντας να συζητήσουν το θέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν στους «ψεκασμένους» ακόμα πιο πολλές θολές εικόνες αλλά και σκοτεινά σημεία συνωμοσιών . Έτσι τους δίνουν την εντύπωση ότι κάτι τους κρύβουν και δεν τους λένε την αλήθεια που αυτοί περιμένουν. Ένας από τούς ερωτηθέντες στο παρελθόν ήταν και ο Βενιζέλος οποίος, πολύ σωστά απέφυγε να τους απαντήσει και τους παρέπεμψε στην ηγεσία της ΥΠΑ. Όμως η συμπεριφορά του Βενιζέλου έδωσε την εντύπωση στους ψεκασμένους ότι και αυτός κάτι τους κρύβει από τους αεροψεκασμούς. Επίσης οι τοποθετήσεις των Βορίδη Καμμένου και Κουβέλη για το ίδιο ζήτημα έδειχναν κατά την γνώμη μου πλήρη άγνοια . Αργότερα προσπάθησαν να το μπαλώσουν και στο τέλος το κουκούλωσαν γιατί ήταν πραγματικά μια μεγάλη γκάφα .

 • Παρμενίων

  Ellinika hoaxes ευτυχώς που κάνατε μια αρχή, έστω και λίγο καθυστερημένα!!! Είναι πολύ καλό , που ξεκινήσατε την σωστή ενημέρωση του κόσμου για τους δήθεν αεροψεκασμούς, τους οποίους πραγματοποιούν οι άγνωστοι εχθροί μας. Το βίντεο με τον Κο Ρούσο από την Κέρκυρα, ήταν πολύ ενημερωτικό και πιστεύω ότι θα αφυπνίσει κάποιους δύσπιστους, συνανθρώπους μας. Κατά καιρούς βλέπω πολλούς γνωστούς πιλότους, Κυβερνήτες Air bus και Β-737 να γράφουν για αυτό το θέμα σε blogs και οι ψεκασμένοι να τους αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και κακοήθεια . Το ίδιο έχει συμβεί και με εμένα όσες φορές τους έχω γράψει κάποιο σχόλιο στα blogs τους . Αλλοι με βαπτίζουν άσχετο και άλλοι άνθρωπο του συστήματος . Διαβάζω πολύ συχνά στα διάφορα blogs τους τις θεωρίες περί αεροψεκασμών και λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου στην ΟΑ μπορώ να σας πω ότι με κάνουν να λυπάμαι και να απορώ με αυτούς που πιστεύουν σε αυτές τις θεωρίες. Το γεγονός ότι μπορούν να εξαπατηθούν τόσο εύκολα νέοι άνθρωποι , με τόσο αφελείς απόψεις , με στενοχωρεί και με προβληματίζει σοβαρά . Σημαιοφόρος αυτής της ψευτοθεωρίας είναι ο γνωστός χημικός Κος Κ….ς ο οποίος τρομοκρατεί τον κόσμο με θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την επιστήμη της αεροναυτικής αλλά και καμία λογική. Ένας λόγος για τον οποίο οι «αεροψεκασμοί» έχουν βρει τόσους πολλούς πιστούς και το ζήτημα αυτό έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις , είναι η άγνοια του θέματος από τον περισσότερο κόσμο. Δυστυχώς όμως βλέπω, ότι γύρω μου πολλοί σοβαροί επιστήμονες έχουν παρασυρθεί από αυτή την θεωρία και στις πρόσφατες εκπομπές του Τράγκα, άκουσα ένα γιατρό , ένα αστροφυσικό και τον χημικό να υποστηρίζουν με μεγάλο ζήλο, ότι πολύ συχνά πραγματοποιούνται ανεξέλεγκτοι αεροψεκασμοί επάνω από την Ελλάδα.

 • Anonymous

  παω να ψεκασω

 • Anonymous

  1. Όπως σωστά επισημαίνετε είναι οξύμωρο (αξιόποινο μάλλον;) να επικαλείσαι Πνευματικά Δικαιώματα σε υλικό (στην προκειμένη περίπτωση φωτογραφία) το οποίο είναι copyrighted ή εν πάσει περιπτώσει δεν είναι δικό σου.
  Συγκεκριμένα οι συνωμοσιολόγοι μη σεβόμενοι (εκτός της λογικής) και τον κόπο των άλλων έχουν ξεπατικώσει το airliners.net στο οποίο οι φωτογραφίες όλες συνοδεύονται με το copyright του φωτογράφου (μαζί με χρόνο, τόπο, τύπο αεροσκάφους, περιγραφή κλπ)
  Π.χ.
  http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-777-346-ER/0460434/&sid=364710c50c68d23726abbe4704ccf7f3
  http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-777-346-ER/0460434/&sid=83a64c330cfa2a83fe0bbd2b6998dad3
  http://www.airliners.net/photo/Boeing/Boeing-777-240-LR/0855967/&sid=abe434802bbbae6c9a470adc5a301e48

  Ή τις φωτογραφίες αυτού του ανθρώπου
  http://www.x-plane.com/adventures/the%20long%20room.html

  Όλες οι φώτο με περιγραφές εδώ
  https://www.metabunk.org/threads/debunked-chemtrail-plane-interior-ballast-barrels.661/

  Τέλος, πέρα από την ξεκάθαρη ρύθμιση του νόμου ότι επιτρέπεται η αναδημοσίευση για λόγους κριτικής ή σάτιρας (έλα ντε!), να θυμίσουμε ότι επίσης αξιόποινες πράξεις είναι οι:
  1. Ψευδής Καταμήνυση
  και φυσικά:
  2. Διασπορά ψευδών ειδήσεων
  ΑΡΘΡΟ 191 ΠΚ.
  1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον* σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον «πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ» [200.000 δρχ.]**.

  Αυτάααα

  • Αυτό το ρημάδι άρθρο 191 του ποινικού κώδικα πότε θα μπει σε εφαρμογή… να σφίξουν μερικά μπουτάκια; Έχουμε χάσει κάθε όριο θράσους.

   • BlueRaven

    πολύ σωστή η παρατήρησή σας, διερωτόμαι και γω το ίδιο…μα τόσες ψευδείς ειδήσης, δεν υπάρχει ένας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους; Πού είναι η περίφημη και μάλλον ανύπαρκτη στις μέρες μας «μαχόμενη δημοσιογραφία»;

 • Λεπτομέρεια: στο βίντεο, η κ. Μυράτ λέει στο 1:10 πως δεν κάθεται πολύ στη σελίδα των Hoaxes στο facebook για να μην την κάνουν ban επειδή είναι χαζολογάει μέσα! Ούτε πως λειτουργεί το facebook δεν καταλαβαίνει, οι ψεκασμοί τη μάραναν!

 • Anonymous

  ΚΑΛΗ Η ΝΕΑ ΤΡΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑ;; ΠΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ CHEMTRAILS ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ;

 • Anonymous

  Μόλις είδα τον τίτλο, είπα από μέσα μου ότι «πάει… με έδωσε!» χαχαχα Αλλά ευτυχώς, όχι! 🙂 Κι εγώ θα ήθελα να συνεχίσω τη συζήτηση, αλλά στο δικό μου μήνυμα απάντησες λακωνικά και δεν υπήρχε περιθώριο. Πάντως, ενώ συμφωνώ με όσα άρθρα διάβασα από εσάς, περιμένω και στοιχεία για αυτό που είπα ότι ξέρω ως τώρα. Είμαι πολύ ανοιχτή… δεν θα κάνω μήνυση. :Ρ (Mila)

 • Υπολογίστε με μέσα στους… ελάχιστους αναγνώστες σας!!!! 🙂