Τι είναι αυτό το ψεκαστήρι της εταιρείας Ryanair;

8

 

Οι φίλοι μας, πολυψεκασμένοι, (δε το λέω εγώ, ο θείος Τράγκας) έχουν απορία, τι να είναι αυτό το εξάρτημα, που μοιάζει με ακροφύσιο ψεκασμού. Έχουν δει πολλά ακροφύσια ψεκασμού και ξέρουν ότι το συγκεκριμένο είναι, κάτι τέτοιο. Ακόμη… ψάχνουν «σοβαρούς Έλληνες μηχανικούς αεροσκαφών για να τους πουν τι περίεργο ψεκαστήρι είναι αυτό. Δε τα λέω εγώ….

Μέχρι να βρείτε κάποιο σοβαρό μηχανικό, γιατί οι περισσότεροι μηχανικοί που υπάρχουν δεν είναι σοβαροί, αλλά αστείοι, να σας πούμε εμείς βρε πολυψεκασμένοι (ο θείος Τράγκας το λέει) τι είναι αυτό το ψεκαστήρι.

Αυτό το ψεκαστήρι είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας, εισαγωγής αέρα του κινητήρα τζετ, CFM56-7

Ο κινητήρας αυτός υπάρχει στα παρακάτω αεροσκάφη.
Boeing 737 next generation 600/-700/-800/-900
Boeing Business Jet
Και στις στρατιωτικές εκδόσεις των
Βοεινγ 737 Next-Generation

Boeing C-40 Clipper
Boeing P-8 Poseidon

Και επειδή η φωτογραφία πού έχετε δεν είναι τόσο καλή, και μπορεί να μπερδευτεί κανένας σοβαρός μηχανικός, καλύτερα να του δείξετε την παρακάτω που είναι σε καλύτερη ανάλυση.

Καλή επιτυχία στην αναζήτηση του σοβαρού μηχανικού.
Ο σοβαρός μηχανικός δε ξέρω αν θα ασχοληθεί με κουταμάρες… αλλά ποτέ δε ξέρεις.

ΥΓ. Μη χάσει το πενταπόσταγμα κανένα ψεκασμό… και δε πάρει τη δόση του.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοπιούμε σωστά το internet.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Και άντε και βρίσκουν κάποιον που δέχεται να ασχοληθεί. Μόλις θα τους πει ότι τίποτα από όσα λένε δεν ισχύει, αυτόματα θα πάψει να είναι σοβαρός και θα γίνει μέρος του συστήματος. Άρα ούτε και αυτό δεν δουλεύει.

 • Anonymous

  Τι άλλο θα ακούσουμε????

 • Η Μ…κία πάει σύννεφο!

 • Μετεωρολόγος

  Στο προηγούμενο σχόλιο ανεβάσαμε ένα Μετεωρολογικό χάρτη, ο οποίος δείχνει τα καιρικά συστήματα της Ευρώπης στις 29//11/13. Ο χάρτης αυτός έδειχνε τα συστήματα τα οποία πλησίαζαν την Ελλάδα από τα Δυτικά και θα την επηρέαζαν την επόμενη ημέρα. Τα συστήματα αυτά έφτασαν στην Ελλάδα 30/11/13 ,ο καιρός χάλασε και βρέχει .
  Σήμερα θα αναρτήσουμε έναν άλλο χάρτη της ΕΜΥ για της 30/11/13 ο οποίος μας δίνει πολλές πληροφορίες για την γενική κατάσταση των ανέμων στην ανώτερη ατμόσφαιρα . Ο χάρτης αυτός θα βοηθήσει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να γνωρίσουν ορισμένα βασικά θέματα της μετεωρολογίας . Περισσότερες εξηγήσεις θα δοθούν στο επόμενο σχόλιο , για να καταρριφθεί με μετεωρολογικά στοιχεία ,ότι ο μύθος των «αεροψεκασμών» είναι ένα παραμύθι το οποίο ακούνε μόνο οι ψεκασμένοι.
  Προς το παρόν αν ρίξετε μια ματιά στον χάρτη θα προσέξετε κάτι μεγάλα καμπυλωτά βέλη τα οποία διασχίζουν πολύ μεγάλες γεωγραφικές αποστάσεις . Κατά διαστήματα επάνω στα βέλη υπάρχουν κάποια μικρά τρίγωνα και δίπλα τους μερικές κάθετες γραμμές τα οποία συμβολίζουν την πορεία και την ένταση του ανέμου . Το βέλος δείχνει την πορεία του Αεροχειμάρρου – Jetstream και κάτω από τα σύμβολα αναγράφεται το ύψος των ανέμων π.χ FL340 ,το οποίο σημαίνει ότι ο άνεμος αυτός επικρατεί , στο Flight Level 340 δηλαδή στα 34000 πόδια . Το μαύρο τρίγωνο συμβολίζει την ένταση (50 κόμβοι – knots) και κάθε γραμμούλα ισοδυναμεί με 10 knots . Δείτε προσεκτικά πάνω από την Νορβηγία στο FL310 η ένταση του ανέμου είναι 160 κόμβοι δηλαδή 160 κ. Χ 1852 μ. = 296 χλμ . Δηλαδή η ένταση του ανέμου είναι 296 χλμ την ώρα .
  Θα παρακαλούσα τον διαχειριστή της ιστοσελίδας να ανεβάσει την φωτογραφία της ΕΜΥ γιατί μετά από λίγες ώρες δεν θα ανοίγει το link και θα χαθεί η εικόνα . Η εικόνα αυτή θα διευκολύνει τους επισκέπτες του Ellinika Hoaxes να καταλάβουν καλύτερα το επόμενο σχόλιο.
  http://www.hnms.gr/hnms/greek/aviation/popup_aviation_map_html?region=Europe&type=low&date=2013%2F11%2F30+06%3A00%3A00+GMT&valid=2013%2F12%2F01+06%3A00%3A00+GMT

 • Μετεωρολόγος

  Μια αραιή νέφωση καλύπτει σήμερα όλη την Αττική ,η οποία φτάνει μέχρι την Λιβύη . Οι ψεκασμένοι σε λίγη ώρα θα αρχίσουν να γράφουν, ότι πάλι μας ψέκασαν , αρρωστήσαμε κλπ κλπ . Η εξήγηση είναι πολύ απλή και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να εξηγήσουμε το φαινόμενο . Κάντε click στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ και θα δείτε στον Μετεωρολογικό χάρτη ότι όλη η περιοχή μας έχει αραιές νεφώσεις . Η εικόνα αυτή ισχύει για τις 15.30 της Παρασκευής 29/11/2013. Θα πρέπει όμως να το δείτε σύντομα διότι ο χάρτης θα αλλάξει σε λίγη ώρα . http://www.hnms.gr/hnms/greek/components/popup_observation_europe_html?curr_date=2013/11/29 13:00:00 GMT

 • Anonymous

  κι όμως δεν υπάρχει κοινή λογική για τους ψεκασμένους… όταν θεωρούν ότι στα μαχητικά αεροσκάφη ρίχνουν κρυφά στα καύσιμα και τα χημικά προς ψεκασμό αλλά επ’ ουδενί δεν απορούν γιατί δεν φαίνεται το «chemtrail» από την εκκίνηση του κινητήρα ή ακόμα χειρότερα αν καίγονται τα χημικά με το πέρασμα του καυσίμου στον κινητήρα…

 • Μηχανικός

  Η ασχετοσύνη ξεπερνάει κάθε όριο λογικής , Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει ψεκαστήρι στην είσοδο του κινητήρα . Στο σημείο αυτό που βρίσκεται ο ενδείκτης της φωτογραφίας , για τον οποίο μιλούν οι ψεκασμένοι ,δεν θα ήταν δυνατόν τα αέρια να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα . Η τουρμπίνα με την μεγάλη της ισχύ θα ρουφούσε τα πάντα μέσα της , έτσι όλα τα χημικά θα περνούσαν μέσα από την μηχανή θα καιγόντουσαν και δεν θα υπήρχε κάποιο πρακτικό αποτέλσμα .

  • Anonymous

   Το πρώτο που σκέφτηκα αγαπητέ είναι αυτό. Κοινή λογική