Ποιοι είμαστε
Αρχική Πύθωνας κατάπιε μεθυσμένο ΙνδόHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πύθωνας κατάπιε μεθυσμένο Ινδό

4 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Καλά… αυτός ο πύθωνας είναι πολυταξιδευμένος. Και πού δεν έφτασε κυνηγώντας τα θύματά του. Από Κίνα, Ινδονησία, Παναμά, μέχρι Νότιο Αφρική και Ινδία. Άλλες φορές επιτέθηκε σε γυναίκες και άλλες σε άντρες. Καμιά από όλες αυτές τις παραλλαγές, δεν έχει επιβεβαιωθεί και το εξόγκωμα στο σώμα του φιδιού είναι αρκετά μικρότερο από το σώμα ενός ανθρώπου. Δείτε τα παρακάτω αποκόμματα.


Μεγάλα φίδια σφιγκτήρες, έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους αρκετές φορές και υπάρχουν καταγεγραμμένοι θάνατοι, αλλά δεν υπάρχει κανένα αποδεδειγμένο περιστατικό που κάποιο φίδι σφιγκτήρας να κατάφερε να καταπιεί ολόκληρο άνθρωπο, εκτός από ένα περιστατικό ενός 10χρονου αγοριού στο Durban της Νότιας Αφρικής το 2002.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/southafrica/1414171/Hunt-for-giant-snake-that-ate-10-year-old-Durban-boy-whole.html

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες φωτογραφίες που δείχνουν κάποια μεγάλα φίδια σφιγκτήρες, όπως πύθωνες ή βόες, που έχουν καταπιεί κάποιο μεγάλο θήραμα και ισχυρίζονται ότι το φίδι σκότωσε και κατάπιε κάποιον άνθρωπο. Αυτές οι φωτογραφίες όπως και η παραπάνω φωτογραφία ποτέ δεν δείχνουν ποιο είναι το πραγματικό θήραμα. Αν ο ισχυρισμός τους ήταν αληθής τότε θα υπήρχαν και οι φωτογραφίες του νεκρού ανθρώπου, και δεν θα μένανε στο μεγάλο εξόγκωμα του φιδιού. Στη παρακάτω σειρά φωτογραφιών το φίδι δεν είναι ανακόντα και δεν κατάπιε κάποιον άνθρωπο.

Υπάρχει και μία σειρά φωτογραφιών αρκετά πιστική, αλλά οι ειδικοί λένε, ότι είναι στημένη γιατί:
1ο. Το φίδι είναι άλλου είδους στις δύο πρώτες φωτογραφίες πάνω στη καρότσα, στο φορτηγάκι.
2ο. Το σώμα του άνδρα ή αγοριού, είναι μακρύτερο από το μέγεθος του εξογκώματος που βλέπουμε στις δύο πρώτες φωτογραφίες. 
2ο. Όλα τα φίδια καταπίνουν τα θύματα τους με το κεφάλι πρώτα. Έτσι θα έπρεπε τα χέρια του ανθρώπου να φαίνονται στο πλάι των πλευρών του. Αντιθέτως, στη φωτογραφία φέρνεται ότι ο άντρας ή το αγόρι έχει τα χέρια του πάνω από το κεφάλι, σα να προσπαθεί να χωθεί μέσα στο σώμα του φιδιού.
3ο. Ο άνθρωπος φαίνεται να μην είναι μέσα στα έντερα του φιδιού αλλά στην κοιλιακή χώρα του φιδιού και υπάρχει κάτι σαν ύφασμα ή τσάντα που καλύπτει το πάνω μέρος του σώματος ενώ τα έντερα του φιδιού έχουν εξαφανιστεί.
4ο. Θα έπρεπε να υπήρχε μεγάλη ποσότητα βλέννας στα πόδια του. Δείτε τη παρακάτω σειρά φωτογραφιών.

 
 

Ακόμη υπάρχει και η παρακάτω φωτογραφία που είναι πραγματική και είναι η μοναδική που δείχνει ένα δικτυωτό πύθωνα να προσπαθεί να καταπιεί ένα άνθρωπο. Η φωτογραφία λήφθηκε στη Μαλαισία και δημοσιοποιήθηκε από ένα τοπικό περιοδικό. Είναι άγνωστο αν το φίδι σκότωσε τον άνδρα ή αν ήταν νεκρός από πριν. Το φίδι δεν μπόρεσε να καταπιεί τον άνδρα και κώλυσε στους ώμους του.

Έτσι όταν θα ξαναδείτε να αναπαράγονται αυτές οι φωτογραφίες ή κάποιες παρόμοιες θα έχετε μια εικόνα στο τι θα πρέπει να πιστέψετε και τι όχι.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.hoax-slayer.com/giant-snake-swallows-woman.shtml
http://www.snopes.com/photos/animals/pythoneatsman.asp

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.