Ποιοι είμαστε
Αρχική Το παιδάκι, η γιαγιά με το πακέτο και η κλοπή ανθρωπίνων οργάνων.HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το παιδάκι, η γιαγιά με το πακέτο και η κλοπή ανθρωπίνων οργάνων.

10 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ένα παλιό hoax έκανε την επανεμφάνισή του στο facebook. Είναι μια ιστορία φαντασίας, σχετικά με κλοπή ανθρωπίνων οργάνων. Συγκεκριμένα λέει ότι:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

SOS!!!!!!!!!! ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…. …….. ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΕΜΕΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ… ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ…. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΟ… Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΡΓΕΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ……….. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!
 

Παρατηρούμε οτι:
Προτροπή να το κοινοποιήσουμε παντού και ο λόγος είναι το like-farming,
 

Έλλειψη στοιχείων. Τόπος, χρόνος, και ονόματα, απουσιάζουν από την παραπάνω ανοησία, γιατί αν υπήρχαν θα ήταν εύκολο να εξακριβωθεί. Ο χρόνος που έγινε το υποτιθέμενο συμβάν απουσιάζει και για να μπορεί το hoax, να αναπαράγεται, ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια. Δείτε το σε περσινή έκδοση.

Φυσικά η ιστορία μπάζει από παντού. Πήγε ο πιτσιρικάς για κατούρημα, η μάνα άνοιξε το πακέτο και το βρήκε άδειο, (λες και ήταν δύσκολο να το είχαν γεμάτο), η μάνα κάλεσε το 100 και εκείνοι έτοιμοι ήρθαν σε δευτερόλεπτα με καταστρωμένο σχέδιο παρακολούθησης, μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν ένα χειρουργείο στη τραπεζαρία. Ότι να’ναι στην κυριολεξία.

Φυσικά, αυτή την “αληθινή ιστορία”, όπως και μερικές άλλες που κυκλοφορούν, με κλοπές ανθρωπίνων οργάνων, θα την συναντήσετε μόνο σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για λόγους like-farming και αναξιόπιστα blogs που δεν ερευνούν το τι αναπαράγουν. Δεν θα την διαβάσετε σε καμιά εφημερίδα ή έγκυρη σελίδα και δεν θα την ακούσετε σε κανένα δελτίο ειδήσεων, τηλεόρασης ή ραδιοφώνου. Όλοι αυτοί (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο) που κάνουν την τρίχα, τριχιά και κρα για τέτοιες ειδήσεις, πρέπει να είναι της συμμορίας για να θάψουν την είδηση.
 


Η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση για αυτές τις μπούρδες. Το ίδιο και ο εθνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων και το χαμόγελο του παιδιού. Και αυτοί, πρέπει να είναι της συμμορίας και θέλουν να τα κουκουλώσουν. Την αλήθεια μας την είπε μόνο
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ στο facebook, και επιμένει ότι είναι αλήθεια, ο ηλίθιος. Πρέπει να έχει πολύ γέλιο να τρομάζεις τον κόσμο με ανοησίες.


Οι ανακοινώσεις:

Αστυνομία.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=15813&Itemid=902

Το χαμόγελο του παιδιού

http://www.hamogelo.gr/4-1/1120/Arpages-anhlikon-ekatontades-klhseis-apo-anastatomenoys-goneis-koi-eyoisthhtopoihmenoys-polites

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=261%3Aανακοίνωση-του-εομ-για-τα-σενάρια-εμπορίας-οργάνων&Itemid=144&lang=el

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε περίπτωση κλοπής ανθρωπίνων οργάνων στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει για ένα απλό λόγο. Τα ανθρώπινα όργανα για να είναι σε κατάσταση, ώστε να μπορούν να μεταμοσχευτούν, θα πρέπει η αφαίρεσή και η μεταμόσχευση να γίνει από ολόκληρη ομάδα ειδικών χειρουργών. Δεν είναι μπριζόλες, να τυλίξουμε στο χασαπόχαρτο 2-3 κιλά.

Οποιαδήποτε παραπλήσια ιστορία, ακούσετε για κλοπή ανθρωπίνων οργάνων, να γνωρίζετε, πως είναι 100% ψέμα.

Δείτε ακόμη, τα παρακάτω παραπλήσια hoax.
https://www.ellinikahoaxes.gr/?p=457
https://www.ellinikahoaxes.gr/?p=438https://www.ellinikahoaxes.gr/?p=382

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.