Ποιοι είμαστε
Αρχική Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έκλεισαν πληγή ράβοντάς τη με… κουμπίHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έκλεισαν πληγή ράβοντάς τη με… κουμπί

20 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Εδώ και λίγες μέρες, κάνει το γύρο του διαδικτύου μια είδηση – καταγγελία που ισχυρίζεται ότι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, οι γιατροί έκλεισαν το τραύμα με ένα κουμπί. Η είδηση συνοδεύετε με φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό και με ένα ειρωνικό κείμενο.

Καταγγελία από αναγνώστη του seleo. Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε 
ΑΠΟ  ΕΠΕΜΒΑΣΗ  ΣΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 2013 !!!
“Oi  γιατροί μας  προσπαθούν  με  όλα  τα  μέσα  που  τους  παρέχει  το Υπουργείο  Υγείας για  την  ΥΓΕΙΑ  μας. καλό είναι  να  μην  πετάμε   ¨κουμπιά ¨ ¨φερμουάρ ¨ κομπτσιες ¨  ¨κριτσ-κρατς ¨  κ.λ.π. δεν  το  ξέρεις  μπορεί  να  σωθείςςςςςςςςςςς !!!!!!”

Όπως φαντάζεστε έγινε ένας μικρός χαμός, με αναρτήσεις και κοινοποιήσεις με απίστευτα σχόλια, για την κατάντια των νοσοκομείων μας και άλλα πολλά τραγικά.

Αλλά κουμπί ρε παιδιά; Ούτε ένα φερμουάρ δεν έχουν τα νοσοκομεία μας;

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές αλλά όλα τα υπόλοιπα περί καταγγελίας, κατάντιας, κτλ είναι μπούρδες με κουμπιά, φερμουάρ και κόπτσες.
Όσο περίεργο και να φαίνεται, είναι μια ιατρική τεχνική για τη συρραφή τένοντα και το κουμπί χρησιμεύει για να υπάρχει η ανάλογη τάση στο ράμμα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να πιέζει το δέρμα και να το νεκρώσει. Η τεχνική αυτή ονομάζετε pull out.
Δε το πιστεύετε; δείτε παρακάτω και διαβάστε.

Atlas of Hand Surgery
http://www.worldscientific.com/doi/pdf/10.1142/S0218810412500323
http://www.msdlatinamerica.com/ebooks/HandSurgery/sid539456.html
http://www.msdlatinamerica.com/ebooks/HandSurgery/sid530149.html

Και τα κουμπιά δεν είναι από ζακέτες και παλτά.

Το θέμα ξεκίνησε από το seleo.gr και για να μην του κλέψουν την είδηση – καταγγελία, κοτσάρισε και το λογότυπο στις φωτογραφίες.

Και ποίος… δεν κουμπώθηκε.


Μέχρι και το iatronet.gr !!!!!!!!!!! Αυτό κι αν είναι γκάφα.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.