Ποιοι είμαστε
Αρχική Η μέρα που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φοβόταν έφτασε. HOAXHOAXES LIKE FARMING ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μέρα που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν φοβόταν έφτασε. HOAX

31 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Κάποιος, έχει βάλει μαζί μια συλλογή από φωτογραφίες που απεικονίζουν νέους, στην παραλία, σε γήπεδο, σε εστιατόρια και καφέ, η στο αυτοκίνητο να ασχολούνται με τα κινητά τηλέφωνά τους, αγνοώντας πλήρως το τι συμβαίνει ακριβώς μπροστά τους.

Οι εικόνες μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικές, για το πόσο οι νέοι αγαπάνε και ασχολούνται με την τεχνολογία, αγνοώντας πολλές φορές σημαντικές στιγμές της ζωής τους, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Για να προσθέσει κύρος στη γνώμη του, έγραψε ότι οι φωτογραφίες είναι: η μέρα που ο Albert Einstein φοβόταν, έφτασε.
 
Και για όλους εμάς τους βλάκες που δεν συνειδητοποιούμε πόσο “προφητικός” ήταν ο Einstein, χρησιμοποίησε και μια διάσημη φωτογραφία πορτρέτο, που τράβηξε ο Yousuf Karsh, του Albert Einstein, έχοντας βάλει επάνω το ακόλουθο απόφθεγμα.

Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή… Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων…

Θα αποδεχθούμε ότι το παραπάνω απόσπασμα εκφράζει ένα φόβο, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη, ότι το είπε ο Albert Einstein.
Η απόδοση πλαστών αποφθεγμάτων σε γνωστούς και σεβαστούς ανθρώπους είναι ένα φαινόμενο που δεν θα σταματήσει ποτέ, επειδή τα ονόματά τους, δίνουν κύρος στο απόφθεγμα και οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τους είναι αρεστό. Έτσι, ο Albert Einstein είναι ο αγαπημένος, πολλών πλαστών αποφθεγμάτων, λόγο της μεγάλης του αναγνωρισιμότητας σαν επιστήμονα και πολύ έξυπνου ανθρώπου.

Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν είπε ποτέ αυτό το απόφθεγμα, και δεν εμφανίζεται στη ολοκληρωμένη συλλογή The Ultimate Quotable Einstein του Alice Calaprice, ιδικού εμπειρογνώμονα στο πανεπιστήμιο του Princeton, για τον Albert Einstein.
http://press.princeton.edu/titles/9268.html

Το παραπάνω απόφθεγμα κυκλοφόρησε κάποια στιγμή, μέσα στο 2012, και εμπλουτίστηκε με τις φωτογραφίες των νέων με τα κινητά τηλέφωνα.
http://www.answerbag.com/q_view/2809436
http://imfunny.net/the-day-that-albert-einstein-feared-may-have-finally-arrived/
Όπως ήταν “λογικό” χρησιμοποιήθηκε για λόγους like-farming στο facebook

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.