Ποιοι είμαστε
Αρχική Μια Ιταλίδα σούπερ γιαγιά 110 ετών και μια σούπερ φάρσα.HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια Ιταλίδα σούπερ γιαγιά 110 ετών και μια σούπερ φάρσα.

1 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Υγεία και ευτυχία για όλο το κόσμο το 2014

Σήμερα, πρωτοχρονιάτικα δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με άσχημα και στενάχωρα hoaxες. Έτσι θα ασχοληθούμε με την πιο πετυχημένη (σύμφωνα με τη γνώμη μας) φάρσα του 2013 και θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε να χαμογελάσετε. Απολαύστε το.

Θυμάστε τη Nicolina Capra; Μια Ιταλίδα γιαγιά 110 ετών, που δώρισε τη σύνταξή της στο Μπερλουσκόνι;

Αν δεν τη θυμάστε, διαβάστε την είδηση, που έπαιξε σχεδόν παντού στα μέσα του Δεκέμβρη 2013. ΕΔΩ

Η Νικολίνα Κάπρα πήρε την απόφαση να δωρίσει τη σύνταξή της, 550 ευρώ, στο Forza Italia όταν έμαθε πως ο Ιταλός πρωθυπουργός θα καταργήσει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα.


Μία Ιταλίδα 110 ετών θέλει να δωρίσει ολόκληρη τη σύνταξή της στο συντηρητικό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

“Θέλω να δωρίσω τη σύνταξή μου–550 ευρώ τον μήνα–στο Forza Italia”, είπε σε συγγενείς της η Νικολίνα Κάπρα, σύμφωνα με την εγγονή της Ιλάρια Παλότα, η οποία έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Tempo.

Η Κάπρα, η οποία κατάγεται από τη Ρώμη, πήρε την απόφαση αυτή όταν άκουσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, στον οποίο αντιτίθεται ο Μπερλουσκόνι, θα προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Η κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων καταργείται ύστερα από μία σειρά από σκάνδαλα κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος καθιστώντας την Ιταλία την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα–μετά την Ελβετία– που θα υποχρεώνει τα πολιτικά κόμματα να εξαρτώνται αποκλειστικά από την ιδιωτική χρηματοδότηση.

Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η γιαγιά κι ο Μπερλουσκόνι αντάλλαξαν δώρα πριν από μερικούς μήνες
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κάπρα συναντήθηκε με τον Μπερλουσκόνι πριν από μερικούς μήνες και του χάρισε ένα ροζάριο. Εκείνος στη συνέχεια της έστειλε ως δώρο ένα φουλάρι και κρέμες ομορφιάς.

“Θαυμάζει πολύ τον Μπερλουσκόνι και προσεύχεται κάθε μέρα γι αυτόν γιατί θεωρεί ότι διώκεται από το κακό δικαστικό σύστημα”, λέει η εγγονή της Κάπρα και προσθέτει ότι όταν η γιαγιά της συνάντησε τον Μπερλουσκόνι εκείνος της εξέφρασε την επιθυμία του να την εντάξει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του”.

Για αρχή… σας μοιάζει αυτή η γιαγιά να είναι 110 ετών; Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για την ώρα.
Και πού δεν “έπαιξε” αυτή η είδηση. Μια αναζήτηση στο google μας βγάζει περίπου 3000 αποτελέσματα.
Δείτε ΕΔΩ

Πάμε τώρα σε μια άλλη είδηση που “έπαιξε” ακόμη περισσότερο από την προηγούμενη.
Αφού δώρισε τη σύνταξή της, στο Μπερλουσκόνι, και ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε να τη βάλει στο ψηφοδέλτιο του, τι έμεινε να κάνει η σούπερ γιαγιά; Μα φυσικά ένα προφίλ στο facebook, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους της. Έτσι ζήτησε από τα εγγόνια της να της δημιουργήσουν ένα προφίλ, για δώρο Χριστουγέννων.
Ας διαβάσουμε και αυτή την είδηση. ΕΔΩ

Δείτε τι ζήτησε γιαγιά 110 ετών για δώρο Χριστουγέννων και μας άφησε άφωνους!


Τι δώρο θα ήθελε μία ηλικιωμένη γυναίκα από τα εγγόνια της για τα Χριστούγεννα; Μία ζεστή ζακέτα, ένα κομψό φουλάρι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αποτελούν ιδανικές λύσεις για μία κυρία τις ημέρες των εορτών. Ωστόσο, η…
Νικολίνα Κάπρα από την Ιταλία που έκλεισε τα 110 χρόνια της ζωής της πριν λίγους μήνες, ζήτησε κάτι διαφορετικό από τα εγγόνια της ως δώρο Χριστουγέννων: ένα προφίλ στο Facebook.


Παρότι αρχικά οι δύο εγγονές της σάστισαν από την ιδιαίτερη επιθυμία της, την ικανοποίησαν δημιουργώντας τον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης.


Κάποιοι απορούν πόσους φίλους θα έχει τη δυνατότητα να κάνει «add» υπολογίζοντας ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσε μαζί τους είτε δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, είτε… δε βρίσκονται πια στη ζωή.

Ωστόσο, η Νικολίνα Κάπρα μέσα σε μόλις δύο ημέρες από τη στιγμή που ενεργοποίησε το προφίλ της συγκέντρωσε σχεδόν 700 διαδικτυακούς φίλους.

Κάποιοι από αυτούς βλέποντας τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο προφίλ της δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι είναι 110 ετών, ενώ άλλοι αδιαφορούν και τις στέλνουν θερμές ευχές.
Βέβαια, η γλυκύτατη Νικολίνα έπρεπε να κρύψει δύο χρόνια, καθώς το σύστημα του Facebook προβλέπει χρονολογία γέννησης από το 1905 και έπειτα, αλλά αυτό μάλλον δεν την ενοχλεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, με νεανικό ενθουσιασμό απάντησε στους «φίλους» της αναρτώντας μήνυμα που ανέφερε: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη φιλία. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Έπειτα από την ροή των μηνυμάτων που δέχθηκε, δε, αναγκάστηκε να απολογηθεί γράφοντας: «Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για τις πολλές ευχές, αλλά τα εγγόνια μου δε μπορούν να απαντήσουν σε όλους. Προσεύχομαι για εσάς, ώστε ο Θεός να σας προσφέρει γαλήνη και ειρήνη. Γιαγιά Νικολίνα».

Αυτή η είδηση κι’ αν δε “έπαιξε”. 70000 αποτελέσματα μας έδωσε το google. Δείτε ΕΔΩ

Ψάξαμε να δούμε το προφίλ της στο facebook, αλλά τζίφος… Η γιαγιά το μετάνιωσε και το έκλεισε, όπως φαίνεται.
Όμως με τόση ενέργεια και ζωντάνια η σούπερ γιαγιά… δεν μπορεί θα έκανε και άλλα πράγματα. Ψάξαμε σε ιταλικές σελίδες να βρούμε τη σούπερ γιαγιά και να δούμε τι άλλο έχει κάνει. Η σούπερ γιαγιά και τι δεν έκανε μέσα στο 2013…

Για αρχή βρήκαμε αυτό που γνωρίζαμε, ότι δώρησε τη σύνταξη της (550 ευρώ το μήνα) στο Μπερλουσκόνι. ΕΔΩ

Συνεχίζοντας βρήκαμε και την είδηση με το προφίλ στο facebook (και αυτό το γνωρίζαμε) ΕΔΩ

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Βρήκαμε ότι γιόρτασε τα 110 γενέθλια στο Villa Gordiani (αρχαιολογικό πάρκο) ΕΔΩ

Συνεχίζοντας τη βλέπουμε να προσεύχεται για τον Πάπα Φραγκίσκο και για τον Μπερλουσκόνι.
Μανία με τον Μπερλουσκόνι, αυτή η γιαγιά. ΕΔΩ

Ακόμη, βρήκαμε ότι εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τον δημοσιογράφο Bruno Vespa και να πάει στην τηλεοπτική του εκπομπή Porta a Porta Δείτε ΕΔΩ

Τελικά η σούπερ γιαγιά πήγε στην αγαπημένη της εκπομπή πριν τηλεφωνηθεί με τον Πάπα. ΕΔΩ

Τo ψάξιμο απέδωσε και βρήκαμε τη σούπερ γιαγιά με το όνομα Franca Morelli να γιορτάζει τα 102 γενέθλια και να βρίσκει ένα ξεχασμένο θησαυρό 23.000 ευρώ. ΕΔΩ
Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η σούπερ γιαγιά; Να αλλάξει όνομα, να το κάνει Laura Boldrini και να συναντήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής στα 103 χρόνια της αυτή τη φορά. ΕΔΩ

Μόνο αυτά έκανε η σούπερ γιαγιά; Δε μπορεί θα έκανε και άλλα.
Συνεχίζοντας το ψαχτίρι τη βρήκαμε με το όνομα Concetta Piras, με καταγωγή από τη Σαρδηνία (η μανα) και την Απουλία (ο πατέρας), να έχει γεννηθεί στην Arzachena αλλά πήγε στη Foggia που γνώρισε τον άντρα της και γιόρτασε τα 107 χρόνια στις 26 Αυγ. 2013. Αυτή τη φορά η επιθυμία της ήταν να συναντήσει τον Πάπα, αλλά αν δεν γίνεται, της αρκεί και ένα τηλεφώνημα. ΕΔΩ

Η γιαγιά δεν σταματάει με τίποτα και αυτή τη φορά γιορτάζει τα 113 της γεννέθλια με το όνομα Clotilde Napolitano, και περιμένει μια κάρτα από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ΕΔΩ


Σίφουνας η σούπερ γιαγιά και αυτή τη φορά είπε να γιορτάσει τα 105 γενέθλια της με το όνομα Nicolina Navarra βρίσκοντας ένα θησαυρό 145.000 ευρώ. Όμως συμφώνησε να πάρει τις 60.000 ΕΔΩ


Εεεε φτάνει πια ρε γιαγιάκα, δεν έμειναν πολλά να κάνεις… Έτσι λες; Τι άλλο έμεινε να κάνει η σούπερ γιαγιά; Μα φυσικά να πεθάνει στις 10 Οκτ 2013 αφήνοντας μια κληρονομιά 400.000 ευρώ. ΕΔΩ
Ελπίζουμε να σας κάναμε να χαμογελάσετε με την φάρσα της χρονιάς που από την Ιταλία πέρασε και στην Ελλάδα.
Καλή χρονιά σε όλους με λιγότερα hoaxes.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.