Ποιοι είμαστε
Αρχική Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τους σιτιζόμενους από κάδους απορριμμάτων – HOAXHOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τους σιτιζόμενους από κάδους απορριμμάτων – HOAX

3 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Την επανεμφάνισή της έκανε η πλαστή αφίσα με τίτλο «Οδηγίες προς σιτιζόμενους πολίτες από τους κάδους απορριμμάτων»


Το κείμενο της αφίσας
«Οδηγίες προς τους σιτιζόμενους από τους κάδους πολίτες:
1) Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένα γάντια κατά τη διάρκεια του ψαξίματος.
2) Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένο κάλυμμα κεφαλής.
3) Να φορούν αποστειρωμένο χιτώνιο.
4) Να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα αποφάγια, ιδιαίτερα τη νύκτα που έχει χαμηλό φωτισμό.
5) Να καθαρίζουν τα δόντια τους, πριν και μετά το φαγητό.
*Τα παραπάνω υλικά προφύλαξης θα παρέχονται από τους δήμους, την εκκλησία και τις ΜΚΟ. Μετά τη χρήση τους να επιστρέφονται.
Επίσης οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και η αστυνομία, θα φροντίζουν για τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.»

Η αφίσα κυκλοφόρησε αρχικά στα Χανιά στις αρχές του 2012 και αναπαράγεται συνεχώς στο διαδίκτυο. Κρητικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι πολίτες των Χανίων τύπωσαν την αφίσα αυτή την οποία και κολλούν στους κάδους των σκουπιδιών ως απάντηση στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που απαγορεύει στην ουσία σε οποιονδήποτε φορέα πλην ΜΚΟ και Εκκλησίας να πραγματοποιεί συσσίτια

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι οι υπηρεσίες του ουδέποτε προέβησαν στην έκδοση και διανομή της εν λόγω αφίσας».

Τα «Χανιώτικα Νέα» σημειώνουν ότι «η αφίσα “διακοσμεί” τις τελευταίες ημέρες κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης και ειρωνεύεται με καυστικό τρόπο το… “ενδιαφέρον” διαφόρων φορέων και πρωτίστως του Υπουργείου Υγείας για το θέμα των αστέγων και των ανθρώπων που στερούνται τη δυνατότητα για το αυτονόητο».

Ο Σωτήρης Παπαμιχαήλ το ανακάλυψε στις 31 Δεκ 2013. Το να σκεφτεί ότι το υπουργείο δε θα έβγαζε ποτέ μια τέτοια αφίσα, γιατί θα έπεφτε πολύ κράξιμο, πρέπει να ήταν δύσκολο.
http://redwire.gr/using-k2-main/the-other-side/item/793-odigies-pros-sitizomenous-apo-kadous.html

Άλλα αν είσαι παρλαπίπας και δεν έχεις τι παρλαπίπα να γράψεις, παίρνεις μια παλιά παρλαπίπα και την αναπαράγεις 2 χρόνια μετά.

http://www.oparlapipas.com/2014/01/blog-post_3882.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&fb_source=message

Είναι γνωστό ότι πολλοί συνάνθρωποι μας, είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση (άστεγοι και μη) και τρέφονται από συσσίτια ή ακόμη και από τα σκουπίδια. Αυτό όμως δεν επαληθεύει την παραπάνω αφίσα.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.