Ποιοι είμαστε
Αρχική Μωράκι πάσχει από καρκίνο και το facebook δίνει 3 cents για να βοηθήσει.HOAXES

Μωράκι πάσχει από καρκίνο και το facebook δίνει 3 cents για να βοηθήσει.

6 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Άλλη μια άθλια φάρσα με ένα μωρό που λένε ότι έχει καρκίνο.

Το παιδάκι στη φωτογράφία δεν έχει καρκίνο αλλά μια παθηση που ονομάζεται αιμαγγείωμα.
Η φωτογραφία είναι από το 2005 και το παιδάκι είναι από το βιετναμ. Το υοθέτισε μια αμερικάνικη οικογένεια και το αιμαγγείωμα έχει πια θεραπευτεί. Η θετή μητέρα του παιδιού κανει αγώνα για να σταματήσει να δημοσιέυεται αυτή η φωτογραφία.

Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές αλλά θα τα ξαναγράψουμε… δε μας κουράζει καθόλου.

1. Μηνύματα που λένε ότι προσφέρουν χρήματα με κάθε κοινοποίηση είναι 100% ψεύτικα
2. Το facebook δεν δίνει χρήματα για κοινοποιήσεις και like. Υπάρχει και ανακοίνωση από το fb. Μήνυμα που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι 1000% απάτη. Το ίδιο ισχύει αν στο μήνυμα διαβάσετε ότι δίνει τα χρήματα μια άλλη εταιρία. Καμιά εταιρία δεν το κάνει αυτό.
3. Δεν μας δίνει κανένα στοιχείο (Ποιο νοσοκομείο, πόσο κοστίζει η θεραπεία, που, πότε κτλ)
4. Προβάλουν φωτογραφίες με άρρωστα παιδάκια και εκμεταλλεύονται την ευαισθησία σας.
5. 30.000+ κοινοποιήσεις άσχετα ότι υπάρχουν σχολιασμοί με links ότι είναι ψέμα. (Το “μια κοινοποίηση δεν μου κοστίζει” έπιασε τόπο) 
6.. Τι θα πρέπει να κάνουμε. Δεν κοινοποιούμε, δεν πατάμε like, δεν απαντάμε στο μήνυμα, ακόμα και αν θέλουμε να πούμε ότι είναι ψέμα. Ελάχιστοι διαβάζουν τις απαντήσεις και το fb νομίζει ότι μας ενδιαφέρει η ανακοίνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αναφορά για παράνομο περιεχόμενο η απάτη. Πατάμε για να ανοίξει η φωτογραφία και στις επιλογές θα βρούμε την αναφορά. Από το παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το λόγο που κάνουμε αναφορά.

Διαβάστε:
http://urbanlegends.about.com/od/facebook/ss/Help-Save-Kid-With-Cancer-Hoax.htm http://www.snopes.com/inboxer/medical/cancerbaby.asp

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.