Ποιοι είμαστε
Αρχική Πυρετώδεις συσκέψεις για να βρουν… δώρο στον Ράιχενμπαχ!HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πυρετώδεις συσκέψεις για να βρουν… δώρο στον Ράιχενμπαχ!

6 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ακόμη μια ψεύτικη, κατασκευασμένη είδηση.

Το δημοσίευμα λέει:
Γενέθλια έχει στις αρχές Ιανουαρίου ο γερμανός «κομισάριος» κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και οι υπεύθυνοι που συνεργάζονται μαζί του στην Ελλάδα πραγματοποίησαν σύσκεψη για να αποφασίσουν τι δώρο θα του κάνουν. 

Ωστόσο, ο ίδιος, ο οποίος έρχεται και πάλι στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου για να αναλάβει δράση, τους κατάλαβε και δεν ήθελε δώρα από τους Έλληνες στους οποίους παρέχει τεχνική βοήθεια.
Έτσι, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τους έστειλε από τη Γερμανία ένα mail στο οποίο τους έλεγε ότι, αντί δώρου γενεθλίων, να συγκεντρώσουν, αν βεβαίως το θελήσουν, χρήματα ώστε να δοθούν δύο υποτροφίες σε δύο φτωχούς… μουσικούς.
Πρακτικό μυαλό…

Ομως είναι αλήθεια;
Για να δούμε το βιογραφικό του Ράιχενμπαχ.
Ο Ράιχενμπαχ είναι γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1945, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του.
Τωρα το μόνο που μένει να δούμε, είναι η αλλάγή της είδησης σε: “Δύο μήνες νωρίτερα γίνονται οι πυρετώδεις συσκέψεις για να βρουν… δώρο στον Ράιχενμπαχ!”
http://ec.europa.eu/civil_service/docs/special_advisers/2012/reichenbach-cv_en.pdf

Πολλοί τρέξανε να το αναπαράγουν, μην χάσουν την είδηση.

Το ανακάλυψε φίλος της ομάδας Μα Πόσο Εύπιστος Είσαι, Έλληνα; (Μ.Π.Ε.Ε.Ε.).

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.