Energy Saver Pro… μια παλιά απάτη επιστρέφει.

17

Θα έχετε δει τις διαφημίσεις που κυκλοφορούν στο facebook, για μια συσκευή που θα μειώσει την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλά αν δεν τις προσέξατε, θα σας τις δείξουμε.

Και ποιος δεν θα ήθελε να κάνει οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν είναι λίγοι αυτοί που την πάτησαν, και για να μην υπάρξουν άλλοι θα ξεσκεπάσουμε την απάτη.
Αν κάνεις κλίκ στη διαφήμιση μεταφέρεστε σε μια σελίδα που ο μηχανικός – ηλεκτρολόγος Κώστας Μητρόπουλος θα τσακίσει τους κλέφτες απατεώνες και ψεύτες, που σας ξεζουμίζουν τα χρήματα σας με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ποιος είναι ο Κώστας Μητρόπουλος που μας αγαπάει τόσο πολύ, που πληρώνει διαφήμιση στο facebook για να μας ενημερώσει πως θα κάνουμε οικονομία στο ρεύμα;

Σύμφωνα με τη σελίδα ο μηχανικός – ηλεκτρολόγος Κώστας Μητρόπουλος εργάζεται σαν ηλεκτρολόγος εδώ και 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου μένει μαζί με τη γυναίκα του και τις δυο υπέροχες κόρες του.
Σαν σωστός απατεώνας που είναι, έχει και πολλά ονόματα. Στην βουλγαρική έκδοση στης σελίδας εμφανίζεται με το όνομα Мартин Стаменов και στην Αγγλική έκδοση της ίδιας σελίδας εμφανίζεται με το όνομα Martin αλλά η ιστορία είναι η ίδια.

Δείτε:
http://www.energysavingtips-blog.com/gr/
http://www.energysavingtips-blog.com/bg/
http://www.energysavingtips-blog.com/en/

Η συσκευή εκτός από τη μείωση κατά 75% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα μειώσει και τα τετραγωνικά του σπιτιού σας με αποτέλεσμα να έχετε και μειωμένα δημοτικά τέλη και βέβαια μειωμένο χαράτσι. Προσοχή όσοι θέλετε να το αγοράσετε γιατί μπορεί να βρεθείτε με ένα δωμάτιο λιγότερο.
Δε το πιστεύετε; Δείτε τα δημοτικά τέλη (που είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά) της εικόνας που η σελίδα μας βάζει ως απόδειξη.

Ακόμη δε πίστεψες, άπιστε Θωμά, ότι η συσκευή θαύμα θα κάνει οικονομία 75%; Για να σε πείσουμε ας βάλουμε μερικούς μηχανικούς ακόμη να μιλήσουν, και μερικά σχόλια όσων χρησιμοποίησαν τη συσκευή. Δεν πειράζει που στη Βουλγάρικη και την Αγγλική σελίδα έχουν άλλα ονόματα μα την ίδια ιστορία!

Το ίδιο ακριβός συμβαίνει και στη σελίδα της παραγγελίας, που προσπαθούν να μας πείσουν τρεις μηχανικοί, η Σοφία, ο Μιχάλης και ο Αντρέας.

Συγχαρητήρια… αν το παραγγείλεις σήμερα θα πάρεις στην προνομιακή τιμή των 38ευρώ αντί για 69 ευρώ και δωρεάν αποστολή.

Αλλά τι θα συμβεί αν αλλάξουμε τη ημερομηνία και την πάμε ένα χρόνο μετά; Η συσκευή θαύμα, έκανε το θαύμα της πάλι και η ημερομηνία της προσφοράς άλλαξε.

Για να δούμε και την εγγύηση της συσκευής. Μας εγγυούνται ότι αν δεν μειωθούν οι λογαριασμοί θα μας επιστραφεί το 100% του ποσού για την αγορά της συσκευής.

Αλλά για να δούμε πιο προσεκτικά τους όρους.

 

Το καταλάβαμε; Όση μείωση θα δείτε στους λογαριασμούς σας, τόσο και άλλο τόσο να είσαστε σίγουροι ότι θα επιστραφούν τα χρήματα για την αγορά της θαυματουργής συσκευής.

Μπορούν αυτές οι συσκευές να μειώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος;
Την  απάντηση μας τη δίνει η γενική γραμματεία καταναλωτή.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7229968.pdf

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Angelo Skouras

  Λοιπόν, σας το βρήκα…. Έγραψα από το «Λιοσίων» μονο τα 2 πρώτα γράμμματα και το google μου έβγαλε κατευθείαν Λιοσίων 104 απάτη κτλ κτλ!!!! σας παραθέτω ολόκληρη την αναζήτηση!!!! Νομίζω ότι μία σπείρα μαστροπών θα αισθανόντουσαν μαθητριούλες του 50 με ποδείτσες μπροστά τους!!!!

  https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD%20104

 • Angelo Skouras

  Επίσης, η ίδια εταιρία έχει συνεχώς αγγελίες στις εφημερίδες για πρόσληψη προσωπικού που θα προωθεί τα εν λόγω «προϊόντα» μέσω τηλεφωνικής διαφημιστικής εξστρατείας, οι οποίοι αντικαθίστανται κάθε εβδομάδα και ποτέ δεν πληρώνονται. Είχε τύχει μάλιστα να πάω σε μία τέτοια συνέντευξη εργασίας, σαν ηλεκτρονικός αντελήφθηκα την απάτη, αλλά επίσης μου φάνηκε τρομερά ύποπτο το ότι προσέφεραν περίπου 1.000 ευρώ μισθό για να κάνεις τηλεφωνικές πωλήσεις…. Κάνοντας αργότερα μία μικρή έρευνα, γράφοντας την διεύθυνση που έγινε η συνέντευξη (συνέντευξη για δουλειά) στο google, κάπου στην Λιοσίων ήταν αν δεν κάνω λάθος, βρήκα ένα forum όπου μιλούσαν πάρα πολλοί που δούλεψαν εκειπέρα και ποτέ δεν πληρώθηκαν. Αυτό είχε γίνει περίπου το 2008 αν θυμάμαι καλά. Είναι σκανδαλωδώς ύποπτο, εφόσον εδώ υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις σχετικά με τους εν λόγω τσαρλατάνους και ιδιοκτήτες γαλέρας, το ότι αυτή η επιχείρηση εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την ελληνική πολιτεία.

 • Εβδομήντα διά πέντε

  Μπράβο παιδιά.Αν μπορείτε,ξεσκεπάστε και τις απάτες με τα ροφήματα και τις λοσιόν μαλλιών από τα τηλεμάρκετινγκ,όπου εγγυούνται και αυτοί επιστροφή χρημάτων και το επιδεικνύουν με ανάλογο τρόπο

 • Γιώργος Μεταξάς

  Η συσκευή αυτή βελτιώνει το συνημίτονο του ρεύματος, συνεπώς μειώνει κάπως την ένταση στα κυκλώματα, δεν επηρεάζει όμως την πραγματική ισχύ και ενέργεια, που είναι αυτή που καταγράφει ο μετρητής της ΔΕΗ.
  Υπάρχει όμως μια συσκευή στο σπίτι (και μάλιστα πολλές), που κάνει πράγματι οικονομία.
  Λέγεται διακόπτης, και είναι πολύ αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στη θέση OFF.

  • Marios Masouridis

   Και σιγα την αεργο ισχυ που εχουν οι οικιακες συσκευες που χρειαζονται και αντισταθμιση.

   • Γιώργος Μεταξάς

    Πράγματι η άεργος ισχύς των οικιακών κυκλωμάτων είναι πολύ μικρή, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν πολλά κινητηράκια και λάμπες φθορισμού είναι άξια λόγου, αλλά ούτως ή άλλως δεν επιρρεάζει καθόλου την πραγματική ισχύ που μετράει (και χρεώνει) η ΔΕΗ.
    Απλά έτσι εξηγείται κάποια μείωση στην ένταση που μπορεί να μετρήσει κανείς με ένα αμπερόμετρο σε κάποια κυκλώματα, και μπορεί να υποθέσει (λανθασμένα) ότι η συσκευή θα του μειώσει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Anonymous

  εχω αγορασει εδω και πεντε μηνες δυο energy sever και απο τισ πρωτες μερες εκανα καποιεσ μετρησεις και αυτα που πουλανε ειναι φολα.ξεκινησα την διαδικασια για να τα επιστρεψω εδω και πεντε μηνεσ στελνω επανελλειμενα μυνηματα και δεν παιρνω καμμια απαντηση.επισησ αναφερουν 100% επιστροφη των χρηματων αν δεν μεινετε ικανοποιημενοι αλλα κατι τετοιο δεν ισχυει.προσοχη κατι βρωμαει εδω.αν προσεξετε δεν υπαρχει καν τηλεφωνο επικοινωνιασ αν θελεις να απευθυνθεις σε καποιον.

 • Anonymous

  ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΟΥ ΕΙΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Ο ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ 9 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΘΗΜΑ.

 • ΜΠΡΑΒΟ στην προσπάθεια σου να ενημερώσεις τον κόσμο για την απάτη αυτή..

 • Anonymous

  Ρε παιδια,εκτος απο το αυτοκινητο(βενζινη) και για το σπιτι(ΔΕΗ) ,υπαρχει και κανενα αλλο να το βαζουμε στο κωλο μας, μπας και τρωμε λιγοτερο και αδυνατισουμε…???

  • Anonymous

   Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

  • Anonymous

   καλα λες – αυτο εμεινε

  • Andreas Soudjis

   χα,χα,χα αυτο το χρειαζομαι και εγω 🙂 🙂

 • Η Ελλαδα θα εινσι παντα σε κριση. Αφου η πλειονοτης των πολιτων αγαπαει τις απατες

 • Να γιατι ηρθε τροικα στην Ελλαδα. Ειμαστε απατεωνες σε ολους τους τομεις. Θα ημασταν σωστοι στα οικονομικα μας?

 • Anonymous

  τώρα και στο αυτοκίνητο… http://www.fuelsavingmiracleblog.com/gr/

 • Anonymous

  Ellas to megalio sou.
  Re paidia kanoume se kati (apati) eksagogi kai to kakoxaraktirizete? eleos eleos…