Ποιοι είμαστε
Αρχική Autoblock και ρυθμίσεις απορρήτου στο facebook.HOAXES

Autoblock και ρυθμίσεις απορρήτου στο facebook.

12 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ένα αρκετά παλιό hoax (Φεβ 2010) έκανε την εμφάνισή του στην Ελληνική κοινότητα του facebook, για να μας “ενημερώσει” ποια άτομα μπαίνουν στο προφίλ μας και ανεβάζουν διάφορα.

Όσα ισχυρίζεται το προειδοποιητικό μήνυμα είναι ψέματα. Τα άτομα αυτά, που είναι απλοί χρήστες του facebook, εμφανίζονται γιατί το όνομά τους σχετίζεται με τη λέξη autoblock που γράψαμε και φυσικά δεν μπαίνουν και δεν αναρτούν διάφορα στο προφίλ μας. Το μπλοκάρισμα χρηστών λειτουργεί όπως και η αναζήτηση και είναι πολύ λογικό να εμφανίζονται τα ίδια άτομα σε όλους. Ανάλογα αποτελέσματα θα σας βγάλει οτιδήποτε πληκτρολογήσετε. Για δοκιμή μπορείτε να γράψετε autoblock στην αναζήτηση και θα δείτε τα ίδια άτομα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους μπλοκάρετε.

Στις αρχές του 2010 εμφανίστηκε ανάλογο προειδοποιητικό μήνυμα φάρσα, που μας καλούσε να πληκτρολογήσουμε “automation labs” με σχεδόν τους ίδιους ισχυρισμούς με το Ελληνικό μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.hoax-slayer.com/automation-labs-facebook-warning.shtml
http://nakedsecurity.sophos.com/2010/02/03/automation-labs-facebook-security-scare/
http://urbanlegends.about.com/b/2010/02/03/new-facebook-scare-automation-labs-alert.htm

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.