Ποιοι είμαστε
Αρχική Μη δεχτείτε αίτημα φιλίας από:HOAXES

Μη δεχτείτε αίτημα φιλίας από:

16 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Ένα πολύ παλιό hoax έκανε πάλι την εμφάνισή του στο facebook.

Ότι περιγράφει δεν είναι δυνατό να συμβεί, αν θα κάνουμε δεκτό ένα αίτημα φιλίας από οποιονδήποτε. Το hoax εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών, σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του facebook. Το hoax υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές και με διάφορα ονόματα, από το 2009 και μας ζητάει να το αναπαράγουμε, γιατί αν δεν το κάνουμε θα σταματήσει και η ύπαρξή του.

 
Για να συμβούν όλα όσα περιγράφει θα πρέπει να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή μας και αυτό χρειάζεται κάτι παραπάνω, από μια αποδοχή σε ένα αίτημα φιλίας, όπως για παράδειγμα, να δεχτούμε και να τρέξουμε κάποιο κακόβουλο αρχείο.

Μπορείτε να κάνετε δεκτό οποιοδήποτε αίτημα φιλίας στο facebook, άφοβα. Δεν θα σας πιούν τις μπύρες από το ψυγείο σας, ούτε θα σας φάνε όλα τα σοκολατάκια, ή οτιδήποτε άλλο τρελό ισχυρίζεται ένα μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.snopes.com/computer/internet/hackermail.asp

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.