Ποιοι είμαστε
Αρχική Επανεμφανίστηκε το πασίγνωστο hoax του αιθέρα.HOAXES

Επανεμφανίστηκε το πασίγνωστο hoax του αιθέρα.

22 Ιαν
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Επανεμφανίστηκε το πασίγνωστο hoax του αιθέρα, σε ιστοσελίδα και στο facebook. Με το hoax είχαμε ασχοληθεί στο ξεκίνημα του blog και όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει την ανάρτησή μας,  Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά κεφάλια. Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013.
Την ίδια μέρα βρήκαμε μια διαφορετική έκδοση του hoax, να δημοσιεύεται σαν είδηση από τη σελίδα videotex.gr που ανήκει στο ENA CHANNEL και το σχολιάσαμε με νέα ανάρτηση. Δείτε ΕΔΩ.

Μάλιστα επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο της σελίδας videotex.gr και του αναφέραμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά τα κλικ της ψεύτικης είδησης είναι πιο σημαντικά για το videotex.gr και το ENA CHANNEL Στην ανάρτηση υπάρχουν αρκετά σχόλια που αναφέρουν ότι είναι hoax αλλά η ψεύτικη είδηση υπάρχει μέχρι σήμερα και τρομοκρατεί τους πολίτες.

Σήμερα το ξαναείδαμε να αναπαράγεται σαν είδηση σε σελίδα και στο facebook. Μάλιστα γράφουν ότι έκαναν και δημοσιογραφική έρευνα, και η ηγεσία της αστυνομίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών στο εξωτερικό και στην Αθήνα. Συνεχίζουν με την αναφορά ότι η συγκεκριμένη μέθοδος διδάσκετε στους αστυνομικούς που εκπαιδεύονται. Η ανάρτηση αυτή έχει ημερομηνία 21 Ιαν 2014 και δεν έκαναν καμιά έρευνα, γιατί η ανάρτηση είναι αντιγραφή του άρθρου της σελίδας videotex.gr με ημερομηνία 20 Απρ. 2013 και δεν έβαλαν ούτε την πηγή του άρθρου, γιατί από τα σχόλια θα καταλαβαίνατε ότι δεν ισχύει. Δείτε τις δύο σελίδες και τις ομοιότητες στα παρακάτω links. 
focuswebtv.gr
videotex.gr

Το hoax του αιθέρα θα συνεχίσει να μας τρομοκρατεί, όπως φαίνεται, μετά από τις τρομερές δημοσιογραφικές έρευνες και σύμφωνα με την κοινή πρακτική του copy-paste, πιστεύουμε ότι θα δούμε σύντομα μια νέα εξάπλωσή του. Ήδη κοινοποιείται στο facebook και θα τρομοκρατήσει αρκετούς.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.hoax-slayer.com/perfume-bogus-warning.html
http://www.snopes.com/crime/warnings/perfume.asp

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.