Η επανεμφάνιση του «Ισίδωρου Πόσδαγλη» που «είχε προβλέψει την οικονομική κρίση από το 1952»

In Fake, Fake news, Hoax, Γκάφες, Φάρσες by Θοδωρής Δανιηλίδης0 Comments

Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’τα παλιά… Ένα προπέρσινο hoax έκανε την επανεμφάνισή του στα εγχώρια blogs και site, για τον δήθεν ξεχασμένο μελετητή Ισίδωρο Πόσδαγλη που από το 1952 είχε εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», το οποίο μυστηριωδώς εξαφανίστηκε και όπου περιεγραφε με λεπτομέρειες την σημερινή οικονομική κατάσταση.

Πρόκειται για ένα hoax που διαδόθηκε αρκετά το πρώτο δεκαήμερο του 2012, με αρχική πηγή του «κακού», το ιστολόγιο tyxaios.blogspot.com (ΕΔΩ η επίμαχη ανάρτηση από τις 9.1.2012). Ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη την τελευταία βδομάδα περίπου, και αφού πέρασε από το γνωστό σαβουρο-site defencenet, τραβάει για νέες μέρες δόξης.
Φυσικά και είναι ξανά παρόν το ερασιτεχνικό photoshop με τους τίτλους του βιβλίου στο μονοτονικό από το 1952, ο χάρτης των γερμανών ναζί που είχε «προβλέψει» και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας, φυσικά και είναι παρούσες οι αδιανόητες «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΙΣΤΙΡΛΗ«, φυσικά και, παρότι η απάτη έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο χρόνια, πάλι υπήρχαν bloggers που δε διέθεσαν δύο (2) δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους για να google-άρουν το όνομα και να διασταυρώσουν έστω και υποτυπωδώς τα στοιχεία.
Αν ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της φάρσας, την έχουν κάνει άλλοι, ήδη πριν από μένα, οπότε απλά θα σας παραπέμψω ΕΔΩ ή για πιο διεξοδική ανάλυση ΕΔΩ, και απλά θα βάλω παρακάτω το βίντεο με έναν «αυθεντικό» Μπιστιρλή για να γελάσουμε λιγάκι.

 ΠΗΓΗ: hoaxunveiled.blogspot.gr

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.